Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Hac ön kayıtları 26 Ocak’a kadar

2023 yılında hac ibadetlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar için hac ön kayıt müracaatları açıldı. Hac adayları, devletin belirlemiş olduğu bankalara 250 TL yatırdıktan sonra e-devlet sistemi üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecekler

7 Ocak 2023 Saat: 09:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 674 kez okunmuştur

Hac ön kayıtları 26 Ocak’a kadar
Hac ön kayıtları 26 Ocak’a kadar

Hac ibadetini yapmak üzere 2023 yılında kutsal topraklara gitmek için ilk defa kayıt yaptıracaklar, müracaatlarını 26 Ocak tarihine kadar e-devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler. Geçmiş yıllarda kuraya katılıp kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adayları kayıt yenileme işlemleri Diyanet İşleri Başkanlığınca otomatik olarak güncellenecek. Kaydı Başkanlıkça yenilenen hacı adayları kuraya gireceği; il, adres, iletişim bilgileri ve konaklama türü değişikliklerini e-devlet üzerinden yapabilecek.

Hacı adayları e-devlet üzerinden “Oda Tercihli'' veya “Otel'' konaklama türlerinden birini tercih edebilecek. Kura birlikteliğine dair değişiklik talepleri ile ilgili olarak hac kura katsayıları aynı olan kişilerin e-devlet sistemi üzerinden, kura katsayıları farklı yıllara ait olan kişilerin ise iş ve işlemleri İl / İlçe Müftülüklerinde 26 Ocak’a kadar yapılacak. Tercihlerin bağlayıcı olacağı ve daha sonra konaklama türü değişikliklerine izin verilmeyecek. Müracaat edenlerin konaklama türleri hakkında tercihlerini doğru bir şekilde yapmaları önemli.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑