Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Güney Marmara Otoyolu projesi sil baştan

Güney Marmara Otoyolu’nun uygulama projesini yapan firma ekonomik gerekçelerle projeyi devam ettirmeyeceğini belirterek tasfiye istedi. Karayolları tarafından tasfiye edilen proje için yakın zamanda yeniden ihale yapılması bekleniyor.

21 Şubat 2020 Saat: 08:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.079 kez okunmuştur

Güney Marmara Otoyolu projesi sil baştan
Güney Marmara Otoyolu projesi sil baştan

Karayolları tarafından yapılması planlanan ve bugüne kadar güzergah analizi, harita çalışmaları ve ÇED’i tamamlanan Güney Marmara Otoyolu projesi sil baştan yapılacak. Karamürsel, Gölcük, Başiskele ve Kartepe’den geçecek olan, bağlantı yolları ile birlikte 86 kilometre uzunluğunda olacak Güney Marmara Otoyolu'nun uygulama projesini yapan firma, ekonomik gerekçelerle projeden çekildi. Şirketin talebi üzerine yapılan tasfiyenin ardından Karayolları yakın zamanda yeniden uygulama planı için ihaleye çıkacak.

ARALIK AYINDA ŞİRKET BIRAKTI

Güney Marmara Otoyolu'nun İzmit-Yalova arasında yapılması planlanan ve bağlantı yolları ile birlikte 86 kilometre yolun uygulama planlarını yapan firma 17 Aralık 2019 tarihinde yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle projenin tasfiyesini istedi. Karayolları tarafından şirketin talebi dikkate alınarak proje tasfiye edildi. Hükümet tarafından yaklaşık 9 yıl önce gündeme alınan ve bugüne kadar güzergah analizi, haritaları çizilen, ÇED süreci tamamlanan projenin uygulama planının yapımının tasfiyesi projenin hayata geçmesini daha da geciktirecek.

VATANDAŞ TEDİRGİN

Tasfiye sürecinin üzerinden 2 ay geçmesine rağmen Karayolları tarafından henüz yeni ihale için çalışma yapılmadığı öğrenildi. Yolun geçeceği bölgede arazileri üzerinde şerh bulunan vatandaşlar, yaşanan gelişmeye karşı bir an önce proje ihalesinin yapılmasını istedi. 22 kilometre tünel ve 6,3 kilometresi özel köprülerle yapılacak olan yolun uygulama planlarının yapılması için yeniden ihaleye çıkılacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑