Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

GİOSB köylülerle buluştu

Kandıra ve Çevre Köyleri Kalkınma Kooperatifi’nin düzenlediği toplantıda, GİOSB köylülerle buluştu. Bölge Müdürü Hamit Eroğlu, Kandıralı köylülere bilgi verdi.

24 Mart 2013 Saat: 17:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.395 kez okunmuştur

GİOSB köylülerle buluştu
GİOSB köylülerle buluştu
Kurulma aşamasında sancılı dönem geçiren Kandıra Gıda İhtisas Sanayi Bölgesi, köylüleri bilgilendirmeye devam ediyor. Kandıra ve Çevre Köyleri Kalkınma Kooperatifi’nin düzenlediği toplantıya köylüler büyük ilgi gösterdi. GİOSB Bölge Müdürü Hamit Eroğlu, toplantıya 3 yıllık çalışmalarını anlatarak başladı. Eroğlu, “Eğer bizim önümüzde mahkeme süreci olmasa idi, bizim planlamamıza göre şu an alt yapı çalışmaları bitmiş bazı fabrikaların kurulması işlemlerine başlamıştık. Maalesef mahkeme süreçleri ile çok zaman kaybettik. Her kaybedilen dakikanın Kandıralıların bu projeden faydalanma sürecini ileri tarihlere ötelediğini de, üzülerek müşahede ettik. Ancak hukuk devletinde kamulaştırma kanuna göre bu süreçleri yaşamamız gerekiyor. İnşallah bundan sonra zaman kaybetmeden bu projenin faydalarını ve nimetlerini sizlerle kısa sürede paylaşma imkanı buluruz. Bizim temennimiz budur.
ÇOK OLSUN HEPİMİZİN OLSUN Zamanımız söz söyleme zamanı değil, icraat zamanıdır. İcraata geçmeyen sözün hiçbir önemi yoktur. Bu noktada Kandıralılar tarım ve hayvancılıkta ortaklık yaparak birlikte iş yapmanın yolunu mutlaka bulmalıdırlar. “Az olsun benim olsun” mantığından “çok olsun hepimizin olsun” mantığına sahip olmalıdırlar. Örneğin herkesin hisse alabileceği bir şirket kurarak OSB’nin gelecekte ihtiyaç duyacağı hammaddesini üretecek tesisleri bu şirket kanalıyla kurulacak tesislerde üretmek mümkün.. Şirkete ortaklık için gerekli parayı biz zaten kamulaştırma vasıtasıyla bölgeye aktarıyoruz. Şu ana kadar arazi alımlarından bölgeye 15-16 milyon TL aktarıldı. Eğer bu paralar hedefe yönelik kullanılırsa gelecekte siz ve sizin çocuklarınız rahat eder. Diğer taraftan OSB’nin ihtiyacı olan hammaddeyi rantabl olarak üretebilmenin yolu da birliktelikten geçmektedir. Bu birlikteliği mutlaka sağlamalısınız.” dedi.
GENÇLERİ İŞ SAHİBİ YAPALIM Bölge Müdürü Hamit Eroğlu’nun konuşması bittikten sonra soru cevap kısmına geçildi. Kandıralı gençlerin yoğun sorularına örnekler vererek büyük bir itina ile cevap veren Eroğlu, projenin hayata geçmesinin önündeki engelleri de tek tek ifade edip sözlerini tamamladı. Kandıra ve Çevre Köyleri Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erol Ölmez ise “Kandıra-GİOSB, köylerimizin çehresini değiştirecek şu anda görünen yegâne projedir. Kandıra-GİOSB yönetimine destek vererek bu projeyi bir an önce gerçekleştirmelerinde yardımcı olmalıyız. Zaten arazinin yarısından çoğu OSB bünyesine geçmiş. Kalan kısımlarla ilgilide bizler elimizden geleni yapalım. Projeyi daha fazla uzatmadan gençlerimizin iş sahibi olacağı noktaya getirelim” dedi. Son olarak Kandıra-GİOSB Bölge Müdürü Hamit Eroğlu söz alarak, misafirperverliklerinden dolayı tüm katılımcılara teşekkür etti.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑