Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Gençleştirme Projesi herkesi üzüyor

Kandıra sahillerinin güzelliklerine güzellik katan çamlar Orman Genel Müdürlüğü tarafından ‘Gençleştirme Projesi’ adı altında kesiliyor. Bu alanlar temizlenip sürüldükten sonra yenileri dikiliyor.

2 Temmuz 2013 Saat: 21:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.163 kez okunmuştur

Gençleştirme Projesi herkesi üzüyor
Gençleştirme Projesi herkesi üzüyor
Orman Genel Müdürlüğü’nün başlattığı Gençleştirme Projesi kapsamında yüzlerce hektar çam ağacı kesilerek yerine yenileri dikiliyor. Orman Genel Müdürlüğü tarafından 2004 yılında başlatılan Gençleştirme Projesi, 9 yıldan beri Kandıra sahillerinde yürütülüyor. Sahil çamı olarak bilinen ve ömürlerinin 25-30 yaş olduğu belirtilen çamlar kesilerek, yerlerine yenileri dikiliyor.
SAHİL BANDINDAKİ ÇAMLAR KESİLİYOR Orman Genel Müdürlüğü’nün başlattığı Gençleştirme Projesi kapsamında Babalı, Cebeci, Kefken, Kurtyeri, Kerpe ve Pınarlı’ya kadar uzanan sahil bandındaki tüm çamlar, yaşları ilerlediği için yetkililer tarafından bölge bölge kesiliyor. Kesilen alanlar dozer yardımıyla temizlendikten sonra sürülüyor. Ekim ayı itibari ile sürülen alanlara yenilerinin dikilmesi bekleniyor. Ormanların kesildiğini gören vatandaşlar bu manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemiyor. Yenisinin dikilip yetişmesi yıllar alacağından doğa severler büyük üzüntü yaşıyor.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑