Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Festivaller görkemli bir açılışla başladı

Kandıra Belediyesi’nin düzenlediği Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, Tarım, Kültür ve Sanat Festivali görkemli bir açılışla başladı.

2 Eylül 2014 Saat: 14:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.435 kez okunmuştur

Festivaller görkemli bir açılışla başladı
Festivaller görkemli bir açılışla başladı
Kandıra Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, Tarım Kültür ve Sanat Festivali, Namazgah mesire alanında önceki gün başladı. Festivalin açılış törenine Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, Belediye Başkanı Ünal Köken, Kandıra Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Yılmaz, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
GELENEKLERİMİZİ YAŞATMALIYIZ Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ünal Köken, “Belediyeler elbette yol ve su gibi hizmetler yapmakla yükümlüdür fakat geleneklerimizi yaşatmak ve onu gelecek nesillere aktarmak bizlerin en öncelikli görevlerinden biridir. Bugün bu atmosferi hep beraber yaşadığımız için mutluyum. Bu yaşadığımız festival heyecanını yaratan, yürekleriyle, bilekleriyle katkı sağlayan ve öbür kuşağa teslim eden belediye başkanlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.
KAYNAŞMANIN UNSURU Başkan Köken’in ardından konuşma yapan Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, “Festivaller kardeşliğin, dostluğun, ticaretin, ekonominin ve kaynaşmanın bir arada olduğu unsurlardır. Gıdadan tarıma, kültürümüzden ata sporumuz olan güreşe kadar her türlü faaliyetin bulunduğu bu festivali düzenleyenlere saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
EN İYİ YOĞURT SEÇİLDİ Tarım, kültür ve sanat stantlarının gezilmesiyle başlayan festivaller, Sanatsal Folklor Eğitim Ar-Ge GSK Derneği üyelerinin sergilediği Karadeniz yöresi halk oyunları gösterileri ile devam etti. İzleyenleri büyüleyen halk oyunları grubu davetlilerden büyük alkış aldı. Ardından en iyi yoğurt üreticileri yarışmasına geçildi. Yarışmaya farklı bölgelerden 12 yarışmacı katılım sağlarken, jüri üyeliğini ise Kandıra Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Bilal Genç, İSU Müdürü Medine Cici, Kandıra Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ergün Şen, İlçe Müftüsü Burhan Bilgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız, Halk Bankası Şube Müdürü Handan Yıldız, Halk Eğitim Müdürü İsmail Birdane, Başkan Ünal Köken’in eşi Elif Köken ve çocukları yürüttü.
ONUR BELGESİ VERİLDİ Yoğurtların tadını, rengini, kokusunu tek tek inceleyen jüri üyeleri birinciliğe Hilal Zeynel’i, ikinciliğe Latif Olgun’u, üçüncülüğe ise Nagehan Baldan’ı seçti. Dereceye girenlere Başkan Ünal Köken ve eşi Elif Köken tarafından hediyeleri verilirken, yarışmaya katılan her üreticiye onur belgesi verildi. Program havai fişek gösterileri eşliğinde sonlandırıldı.






       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑