Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Esnafının sorunlarını çözmek boynumuzun borcu

Kandıra Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Şenol, göreve geldikleri günden itibaren esnafın sorunlarını çözmek için yoğun çaba harcadıklarını söyledi

11 Mayıs 2009 Saat: 20:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.964 kez okunmuştur

Esnafının sorunlarını çözmek boynumuzun borcu
Esnafının sorunlarını çözmek boynumuzun borcu

Kandıra Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Şenol, göreve geldikleri günden itibaren esnafın sorunlarını çözmek için yoğun çaba harcadıklarını söyledi

            

 

Kandıra Esnaf Sanatlar Odası’nın 1999 yılında gelen yeni yönetimi ile birlikte yeniden yapılanma sürecine girdi. Oda’nın öncelikli sorunu olan bina sorununu gündeme alan oda yönetimi yeni bir bina için çalışmalarına başladı. Mevcut binanın hizmet anlamında yetersiz kalması, esnafın muhasebe işlerinin yapılması için yetersiz kalması nedeniyle yeni bir bina ihtiyacı oda yönetiminin öncelikli sorunu olmuş. İlk etapta, geçici olarak bulunan Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’ne ait olan binanın alt katındaki daha geniş olan yer üzerinde gerekli tadilat ve değişiklikleri yaptıktan sonra oda hizmete burada devam etmeye başladı. oda üzerine söyleştik. İşte Şenol’un ağzından Kandıra Esnaf Odası:

                

 

 Hizmet binası satın alındı

Kandıra Esnaf Sanatkarlar Odası’nın mevcut yerinin yetersiz kalması ve aynı zamanda Bağkur sigortalılarına  hizmet verilmeye de devam edildiğinden  yeni bir bina alınması gerekmekteydi. 2005 yılı içerisinde yapılan genel kuruldan da odaya ait hizmet binası satın alınması konusunda tam yetki alan oda yönetimi şu anda hizmet vermekte olduğu binayı satın alarak burada hizmet vermeye başladı.

              

 

Esnafın tüm işleri

Kandıra Esnaf Sanatlar Odası, Kandıra esnafının yetkisi dahilindeki tüm hizmetleri eksiksiz sunmakta. Toplam üç personel ile 1260 adet üyenin sicil işlemleri ve basit usule tabi olan 500 adet üyenin de muhasebe işlemlerini yürütmekte. Ayrıca odaya kayıtlı üyelerin sicil kayıt ve terkin işlemleri yapılmaya devam edilmekte. Yeni kabul edilen 5362 sayılı yasa gereği, vergi kaydı kapalı olup oda üyelikleri halen devam eden üyelerde ulaşılmaya çalışılıyor.

                

Bağkur hizmetleri

Kandıra Esnaf Sanatlar Odası aynı zamanda esnafın Bağkur’la olan işlemlerini de gerçekleştiriyor. Bağkur İl Müdürlüğü tarafından gönderilen iki memur Çarşamba ve Perşembe günleri esnafın Bağkur’la işlemlerini gerçekleştiriyor. 5458 sayılı yasa ile Bağ-kur borçlarına getirilen taksitlendirme ve yapılandırma işlemleri, emeklilik zamanı gelen 500 kadar Bağ-kur sigortalısının banka kredisi ile emeklilik işlemleri aşamasında odamızda dosyaların doldurulup Bağkur İl Müdürlüğü’ne ve bankalara yönlendirilmesi konularında yardımcı oluyor.          

            

Kandıra için projeler

Kandıra Esnaf Sanatlar Odası yönetimi ayni zamanda Kandıra için çeşitli projeler üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Bunların en önemlisi Kandıra’da kurulması planlanan kamera sistemi. Son zamanlarda artan hırsızlık ve gasp olaylarını en aza indirmek için kamera sistemi kurulması için çalışmalarını sürdürüyor. Kandıra Esnaf Sanatlar Odası ilçede bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile diyalog halinde ve ilçenin sosyal ve kültürel tanıtımına katkıda bulunacak tüm girişimlerine de desteklemekte.

 

Kandıra Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Şenol ile Ünal Cankurt’un röportajı

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑