Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Erdoğan Sarı’nın kaleminden engellilere bakış

Engelliler Günü nedeniyle Kandıra Bollu Köyü’nde engelli bir kardeşimizin kaleme aldığı anlamlı bir mesaj, bizleri oldukça duygulandırdı. Umarım Erdoğan Sarı’nın bu yazısı bazı idareci ve siyasetçileri de harekete geçirir.

6 Aralık 2013 Saat: 17:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.164 kez okunmuştur

Erdoğan Sarı’nın kaleminden engellilere bakış
Erdoğan Sarı’nın kaleminden engellilere bakış
Dünya Engelliler günü, tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de kutlandı. İlçemizde de engelliler derneği olmasına rağmen henüz bir etkinlik düzenlenmedi. Engelliler, yılda bir kez değil her gün hatırlanmak istiyor. Eve kapanıp hayata küsmek yerine elinden tutulup hayata yürümek istiyor. Engelliler yeterince yetkililere sesini duyuramayınca kaderleri ile baş başa yaşamlarını sürdürüyor. Bizde dünya engelliler günü nedeniyle tüm engelli kardeşlerimizin bu gününü kutlarız. Kandıra Engelliler Derneği yıllar önce kurulmuş, sahip çıkılmadığı için dernek fes olmuştu. Önceki yıl Kandıra da Engelliler Derneği Mustafa Akşit öncülüğünde kurulmuş, her geçen gün üye sayısı artarak çoğalmıştı. Başkan Akşit derneği kurduğu günden bugüne kadar tüm engellere ulaşarak dert ve sorunlarına çözüm arıyor. Bu da engellileri oldukça mutlu ediyor fakat idareci ve siyasetçiler engellilere yeterince değer vermediği öne sürülüyor.
İSTEKLERİNİ BELİRTTİ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Kandıra Bollu Köyü’nden Erdoğan Sarı kardeşimiz bizlere acizane sorun ve sıkıntılarını belirten, istek ve taleplerini sıralayan bir yazı gönderdi. Bunu gazetemizde yayınlamamızı rica etti. Erdoğan Sarı, Kandıra Bollu Köyü’nde engelli olarak yaşamını sürdürüyor. Kaleme aldığı yazıda şu sözler yer alıyor: İKRAM VERMESİNLER, SORUN ÇÖZSÜNLER Erdoğan Sarı; “Dünya engelliler günü protokolün önüne geçmedikçe kutlanmış sayılmaz bence. İlimizde maalesef bu gibi günler çay kek tarzında kutlandığı için engellilerin sorunları maalesef bir türlü aşılamıyor. Oysa ki Dünya Engelliler Günü, farkındalık fark edilme günü şeklinde kutlanmalı, bir ikram vererek değil. Şehir planlamacılar, mimarlar, mühendisler, medikalciler, yetkili ve etkili kişi kurum ve kuruluşlar niteliğinde olmalı. Sorunlar konuşulmalı sözler alınmalı. Bir daha ki engelliler gününe kadar sorunlar çözüme kavuşturulmalı. Yoksa ben evimde de çay, kek, kurabiye yiyorum. Sırf bu yüzden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlaması için evimden çıkmam.”
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑