Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

Erbakan, bilinmeyen yönleri ile anıldı

SP İl Başkanlığı, Necmettin Erbakan’ın ölümünün 5’inci yılında hiç bilinmeyen siyasi ve gündelik yaşantısının ele alındığı ‘Erbakan’ın Özelleri’ programında kendisine en yakın üç ismi, Yunus Emre Kültür Merkezi’nd

29 Şubat 2016 Saat: 01:45
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.435 kez okunmuştur

Erbakan, bilinmeyen yönleri ile anıldı
Erbakan, bilinmeyen yönleri ile anıldı
Milli Görüş hareketinin lideri Necmettin Erbakan, ölümünün 5’inci yıldönümünde Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Erbakan’ın Özelleri’ programıyla anıldı. 28 Haziran 1996 ile 30 Haziran 1997 tarihleri arasında Başbakan olarak seçilen ve ‘Mücahit Erbakan’ lakabıyla tanınan Prof. Dr. Necmettin Erbakan için düzenlenen programda kendisine en yakın üç isim olan Özel Kalem Müdürleri İbrahim Titiz ve Mehmet Karaman ile Koruma Müdürü Osman Akgün, ilimize gelerek Erbakan’ın hiç bilinmeyen siyasi ve gündelik yaşantısı ile ilgili anılarını katılımcılarla paylaştılar.

GENİŞ KATILIM

Programa SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, İl Başkan Yardımcısı Ahmet Özen, İl Kadın Kolları Başkanı Reyhan Şengün, İl Genlik Kolları Başkanı Muhammed İkbal Yıldırım, Genel İdari Kurulu üyesi Ahmet Kul, Erbakan Vakfı Bölge Başkanı Mehmet Aras, ilçe teşkilatları ve çok sayıda partili katılım sağladı. Programın moderatörlüğünü İl Başkan Yardımcısı Ahmet Özen üstlenirken, konuşmacılığını ise Necmettin Erbakan’ın Özel Kalem Müdürleri İbrahim Titiz ve Mehmet Karaman ile Koruma Müdürü Osman Akgün yaptı.

“ONUN VARLIĞINI ARIYORUZ”

Açılış konuşmasını yapan Sinan Ejderoğlu, “Çok değerli büyüğümüz, liderimiz Erbakan Hocamızı anmak ve anlamak için burada toplandık. Onu anmak en fazla bizim ihtiyacımız olan bir durum. Erbakan Hocamızın siyasette yaşantısının tümü yıllar sonra daha da hissedilir olacak, daha fazla ihtiyaç duyacağız. Onun varlığını arıyoruz. Şükrediyoruz, büyük bir camia ve çalışma ortamı bıraktı. Yolumuzu çizen Erbakan Hocamıza Allah’tan rahmet diliyor, hasretle anıyorum” dedi.

“VAKTİNİ İSABETLİ KULLANIRDI”

Ardından söz alan İbrahim Titiz, “Hocamız işlerini bitirdikten sonra evine, istirahate çekilirdi. Programı çok yoğundu ve vaktini çok isabetli kullanırdı. ‘Allah her şeye bereket verir’ derdi. Bizler son zamanlarında yanında bulunduk. Gençlik yıllarında hocamız sabah ve yatsı namazlarını camide cemaatle kılardı. Cemaate çok büyük önem verirdi. Ajandasında bir aylık programı belliydi. Hepsi saati saatine yazılıydı. Nerde hangi Müslüman’ın bir derdi varsa o, hocamızın derdiydi” ifadelerini kullandı.

“BİR GÜNÜNÜ KALIP İÇİNE SOKAMAYIZ”

Titiz’in ardından konuşan Mehmet Karaman, Erbakan’la mesai saatlerinde beraber olduklarını dile getirerek, “Hiçbir zamanı boş olmuyordu. Bir aylık değil bir yıllık program yapıyorduk. Liderimiz Necmettin Erbakan, dünyada en iyi şekilde teşkilatlanmayı yapan insandı” dedi. Osman Akgün ise “30 küsur sene hizmette bulundum. Bu hizmetlerin bir kısmını devlet koruması olarak yaptım. Bizim yaptığımız hizmetler hocamızın talimatları ve gösterdiği şeyler olmuştur. Hocamızın bir gününü bir kalıp içine sokamayız” sözlerine yer verdi.

“AŞIK OLDUĞU DAVASI VARDI”

Akgün, “Aşık olduğu bir davası vardı. İslam’ı yeniden yorumlayıp, bu asırda İslam’ın nasıl yaşanması gerektiğini öğretiyordu. Hocamız halifesiz bir İslam toplumunun nasıl yaşaması gerektiğini ve nasıl yaşanılması gerektiğini bize göstermiştir. Siyonizm nedir, bilmiyorduk. Bize öğreten de yoktu. Hocamız bize dünyanın nasıl idare edildiğini bir bir göstermiştir” diyerek konuşmasını tamamladı. Ardından programa katılanlara Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın 20 Aralık 2010 tarihinde Habertürk televizyonunda Belkıs Kılıçkaya ile yaptığı mülakattan derlenen “28 Şubat’ta Amerika Yenildi” adlı kitapçık dağıtıldı

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑