Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Emekli Sen Kocaeli: Emekliler isyan aşamasına geldi

DİSK Emekli Sen Kocaeli Şubesi İzmit Belediye İş Hanı’nın önünde yaptığı açıklamada, “Emekliler isyan aşamasına gelmiştir. Bizi duyun taleplerimizi dikkate alın diyoruz” dedi

24 Haziran 2022 Saat: 06:12
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 815 kez okunmuştur

Emekli Sen Kocaeli: Emekliler isyan aşamasına geldi
Emekli Sen Kocaeli: Emekliler isyan aşamasına geldi

DİSK Emekli Sen Kocaeli Şubesi, İzmit Belediye İş Hanı’nın önünde basın açıklaması düzenledi. DİSK Emekli Sen Kocaeli Şube Başkanı İbrahim Turgut ve sendika temsilcilerinin katıldığı basın açıklamasını DİSK Emekli Sen Körfez İlçe Başkanı Ahmet Kasımoğlu okudu. Açıklamadan önce DİSK Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük yaptığı konuşmada, “Ülkemiz her geçen yoksullaşıyor. Emeği ile geçinenler Bu girdabın içinde boğuluyoruz. Temmuz ayında Haziran’ın enflasyonu açıklandıktan sonra TÜİK verilerinin bizim için bir anlamı yok. Gıda ürünleri en az yüzde 300 zamlandı. Bu ülkede yaşamak ve nefes almak bile zorlaştı. Halkımız ile bu bilgileri paylaşmak için burdayız. Buradan hep birlikte mücadeleyi yükselterek kötü gidişe dur demenin vaktinin geçtiğini söylüyorum” dedi

“KIT KANAAT GEÇİNİYORUZ”
DİSK Emekli Sen Körfez İlçe Başkanı Ahmet Kasımoğlu’nun okuduğu açıklamada şu ifadeler kullanıldı, “Bilindiği üzere biz emekliler, emekli maaşlarımızı SGK Kanunu’nun ilgili maddelerine göre almaktayız. Yani kimse bizlere keyif bağışlamıyor, daha önce ödemiş olduğumuz primlerin karşılığında yaşamlarımızı kıt kanaat sürdürmeye çalışıyoruz. Emekli maaşlarımızın enflasyon oranlarında arttırılıyor olması yine ilgili kanun gereğince yılda iki kere ocak-temmuz aylarında yapılmaktadır.

“MİKTAR ARASINDA UÇURUM VAR”
Emekli maaşlarımıza yapılan zamlar TÜİK kanunu gereğince fiyat endeksi erişilebilirlik ve açıklık ilkelerine göre belirlenme zorunluluğu vardır. TÜİK, bu zorunluluğa uymamış, mayıs 2022 enflasyon miktarını madde sepeti ve ortalmaa fiyatları tablosunu yayınlanmadan kuşku yaratır bir şekilde açıklamıştır. Başka kurun ve kuruluşların açıklamış olduğu miktar ile TÜİK’in açıklamış olduğu miktar arasında uçurum boyutunda farklılıklar vardır. Hayatın olağan gerçekliği ile açıklanan rakamlar bağdaşmamaktadır.

“KDV VE ÖTV”
Mal ve hizmetlerin her gün bazen de sabah akşam iki kere arttırılması olası gelirleri de artırıyor. Söz konusu bu gelirleri her birimizin gelirine bakılmaksızın aynı oranlarda ödediğimiz haksız ve adaletsiz vergiler olan KDV ve ÖTV’ler oluşturuyor. Bütçe ödeneğinin arttırılmasına gerekçe olarak ekonomik ve jeopolitik gelişmeler sonucu genel fiyatlar seviyesinde meydana gelen önemli artışlar gösteriliyor. Bu durumda 1 yıllık bütçe 6 ayda erimiş olduğundan meclise ek bütçe sunulmuş olup giderler ödeneğine yüzde 50 artış yapılmış olacak. TBMM’ye sunulan bu ek bütçe teklifine göre eklenen gider ödeneğinin 421 milyar TL’si cari transferlere, 140 milyar TL’si borç verme giderlerine, 89 milyar TL’si ise faiz giderleri için ayrılacak.

“EMEKLİLER İSYAN AŞAMASINA GELDİ”
Görüleceği üzere TC Cumhur Başkanlığı strateji ve bütçe başkanlığı bu ek bütçede biz emeklileri düşünmüyor ama Cumhurbaşkanının maaşını yüzde 40.4 oranında arttırılarak 141 bin 453 TL’ye çıkmasını istiyoruz. Öte yandan TÜİK eli ile biz emekliliklerin gırtlağını sıkıyor. Sayın Cumhurbaşkanını etkileyen enflasyon biz emeklileri kat be kat etkilemekte, bizleri ölümle karşı karşıya getirmektedir. Ölmeden mezara girmemizi istiyorlar. Diyoruz ki yeter artık bırakınız sermaye seviciliğini. Geçmişte çalışarak, ter akıtarak, canı pahasına bu yaşamı sizlere bahşeden emekliye yüzünüzü dönünüz. Kur koruması yerine kuru ekmeğe muhtaç bıraktığınız emeklileri biraz da koruyunuz. Sermaye her zaman bir şekilde kendisini korur. Siz korumaya muhtar garip gurebayı koruyunuz. Emekliler isyan aşamasına gelmiştir. Bizi duyun taleplerimizi dikkate alın diyoruz”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑