Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Emekli maaş zammı ne kadar olacak?

Ocak ayına kısa bir süre kalırken, emekli zammında yaşanan son dakika gelişmeleri SSK ve BAĞ-KUR'lular tarafından yakından takip ediliyor. Ocak zammıyla en düşük emekli aylığının ne kadar olacağına yönelik tahminler sürüyor.

16 Kasım 2022 Saat: 23:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.164 kez okunmuştur

Emekli maaş zammı ne kadar olacak?
Emekli maaş zammı ne kadar olacak?

SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşları 2023 Ocak ayında bu yılın temmuz – aralık dönemindeki enflasyon oranında artırılacak. Emekli maaşı 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasının ardından netleşecek. Peki En düşük emekli maaşı ne kadar olacak 2023? Emekliye refah payı verilecek mi? İşte 2023 emekli zammında yaşanan son dakika gelişmeleri...

EMEKLİYE YÜZDE 16.05 ZAM GÖRÜNDÜ
Merkez Bankası yıl sonu tüketici enflasyonu tahmini yüzde 65.2'ye yükseldi. Merkez Bankası enflasyon tahmininin tutması halinde emeklilere yüzde 16,05 oranında zam yapılacak.

EKİM AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI
Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ekimde aylık bazda yüzde 3,54, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 7,83 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 85,51, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 157,69 olarak kaydedildi.

4 AYLIK ZAM ORANI NETLEŞTİ!
Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte 4 aylık zam oranı netleşti. 4 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı oranı yüzde 10,84 oldu.

6 AYLIK ENFLASYON BELİRLEYİCİ OLACAK!
Emekli zammı ocak ve temmuz aylarında 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ocak ayında Temmuz-Aralık dönemindeki 6 aylık enflasyon oranı kadar, temmuz ayında ise Ocak-Haziran dönemindeki 6 aylık enflasyon rakamları kadar zam alıyor.

2023 EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?
Haziran ayında yapılan zam sonrasında; Temmuz ayının Haziran ayına göre, Ağustos ayının Temmuz ayına göre ve Eylül ayının Ağustos ayına göre enflasyon farkları toplandığında enflasyondaki yüzde 6.91 artış TÜİK tarafından tespit edilmiş oldu.

Böylelikle 6 aylık enflasyon farkının yarısı belli oldu. Kalan 3 ayın bir önceki aylara göre enflasyon farklarının da toplanıp 6,91'e eklenmesiyle 6 aylık enflasyon farkı belli olmuş olacak. Diğer 3 ayın enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte enflasyon farkı ortaya çıkacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?
2022 yılı ilk 6 aylık enflasyon farkına göre memura 41,69 ve emekliye yüzde 42,35 oranında zam yapıldı. Gerçekleşecek olan enflasyonun yüzde 15 oranında olması durumunda emeklilerin en az yüzde 15'lik zam alacağı tahmin ediliyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑