Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Elektrik Kesintisi Tavukları Öldürüyor

Ömerli sakinleri yaşadıkları eksikliklerden şikâyetçi. Köy muhtarı Selami Yıldız ‘ Köyümüzde elektrik her gün kesiliyor. Sulama kanalımız çalışmıyor. Çok şanssı...

11 Mayıs 2009 Saat: 03:09
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.413 kez okunmuştur

Elektrik Kesintisi Tavukları Öldürüyor
Elektrik Kesintisi Tavukları Öldürüyor

Ömerli sakinleri yaşadıkları eksikliklerden şikâyetçi. Köy muhtarı Selami Yıldız ‘ Köyümüzde elektrik her gün kesiliyor. Sulama kanalımız çalışmıyor. Çok şanssız bir köyüz ‘ diyor.

 

Kandıranın Güneydoğu yönündeki uç köylerinden olan Ömerli Köyü’nde sıkıntılar had safhada. Ömerli Köyü Muhtarı Selami Yıldız ‘ Köy Kerbela gibi. Sulama suyu bulamıyoruz. Had safhada bir susuzluk yaşıyoruz. Elektriklerimiz susuzluktan tarlada yandı. İçme suyumuzda problem yok ama sulama suyumuzda çöl kadar kuraklık yaşıyoruz. Kanaletler yapıldı, dünyanın parası harcandı ve 10 yılı geçkin süredir su aktığını görmedik. Biri açılışta olmak üzere iki kez su aktı bu kanaletlerden bir daha da akmadı’ diyor. Ömerli Köyünün Muhtarı Selami Yıldız tam bir Anadolu insanı edasıyla elinde olmayanları sıralıyor. Muhtar Yıldız, ‘Elektriğimiz, sulama suyumuz, gübremiz, paramız ve şansımız yoktur ama herkesin gözünün olduğu toprağımız, canımız ve içme suyumuz vardır. Varın bizim halimizin nice olduğunu siz düşünün. Artık elektriğimizde vardır diyemiyoruz. Bir günde 5-6 kez elektrik kesilirde günde toplam 10 saat elektrik olunca buna elektrik var denir mi? Yakın bankalar malımızı yani toprağımızı elimizden alır, Maliye de borçlarımıza karşılık canımızı alırsa içme suyunu da gerek kalmayacak. Eh bu kadar olmayan şeyin yanın da şansımızda yoktur diyebiliriz’ dedi.

             

Elektrik Kesintisi Tavukları Öldürüyor

Ömerli sınırları içinde birkaç tavuk çiftliği var ve zor ayakta duruyorlar. Elektrik kesintisi en çok tavuk çiftliğini vuruyor ve tavukları öldürüyor. Havalandırma ve tüm işler elektrikle dönüyor. Gökçeler Köyü’ndeki bir iş adamının elektrik kesintisi yüzünden 23 bin adet tavuğu kümeslerde havasızlıktan can verdi. Ama biz verdiğimizi ödeyemeyelim hemen icraya gelirler. Hiç dinlemezler. Elektrik direklerimizi beton yapın dedik dinlemediler. Şimdi ağaç elektrik direkleri yıkılıp duruyor. Çareyi yıkılan direkleri tekrar dikip ağaçlara çelik tellerle tutturmakta buldular. Sanırsınız burası Hindistan. Kopan elektrik tellerini de yamayıp duruyorlar, bunlarda devamlı kopuyor. Elektrikler kesiliyor. Bakan yok. Bakanımız yok. Yetkililer gelip bilgi alıp duruyorlar. Onları bilgi küpü yaptık ama değişen bir şey yok ‘ dedi. 

Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑