Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

DSP Kandıra Belediye Başkan adayı Abdulkadir Cesur'un projeleri

DSP Kandıra Belediye Başkan adayı Abdulkadir Cesur, seçim çalışmalarını ekibiyle birlikte yürütüyor. Ekibinde yer alan Kandıra halkı tarafından sevilen kişilerin olması d...

11 Mayıs 2009 Saat: 20:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.005 kez okunmuştur

DSP Kandıra Belediye Başkan adayı Abdulkadir Cesur'un projeleri
DSP Kandıra Belediye Başkan adayı Abdulkadir Cesur'un projeleri

DSP Kandıra Belediye Başkan adayı Abdulkadir Cesur’un projeleri

 

DSP Kandıra Belediye Başkan adayı Abdulkadir Cesur, seçim çalışmalarını ekibiyle birlikte yürütüyor. Ekibinde yer alan Kandıra halkı tarafından sevilen kişilerin olması da DSP’nin gücüne güç katıyor. Bunun yanında Kandıra MYO da öğretim üyesi olan Cesur, Kandıra halkımızın ve öğrencilerin büyük desteğini görüyor.

 

DSP Abdulkadir Cesur Kimdir?

1979 Balıkesir doğumlu. Uludağ Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler mezunu, siyaset bilimi yüksek lisansı Kandıra MYO. Öğretim görevlisi.

 

Belediye Meclis üyeleri: Gazanfer Evin, Hakkı Pelevan, Saim Uslu, Hatice Duru, Serap Sözüdoğru, Veysel Kocaman, Gülcan Duran, Bülent Güzey, Erol Ceylan, Tayfun Bayır ve kontenjan Erol Balaban.

 

İl Genel Meclis üyeleri: Kemal Çapraz, Yalçın Parmaksız ve Necmettin Akalın.

 

Öğrenci sayısı 5000 olacak

Kocaeli Üniversitesi Öğretim görevlisi olarak Kandıra’da öğrenci sayısını 5000 taahhüt ediyor ve söz veriyorum. Bu sürecin nasıl başlatılacağını ve götürüleceğini bir üniversite personeli olarak iyi biliyorum. Rektörümüz hocam Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ve Kandıra MYO eski müdürü Hukuk Fakültesi dekanı hocam Prof. Dr. Z. Gönül Balkır2ın bu konuda bana desteklerini esirgemeyeceğini biliyorum.

 

Yatırım Projeleri

A)Mandıra ve soğuk hava deposu kurulacak

Günlük en az 15 ton süt işlemeli kurulan Mandıra da üretim Kandıra yoğurdu, ayran ve kaşar üzerine olacak. Bu proje kapsamında Belediye gelir elde ederken işsiz gençlerimize iş alanı yaratılmış olacak. Ayrıca süt üreticimize parasını peşin alarak bundan faydalanacak.

 

B) Kireç Fabrikası kurulacak

Kandıra yüksek kireç rezervine sahip bir bölge. Bir kireç fabrikası kurulacak. Bu sayede Belediye hem gelir elde edecek hem de işsiz gençlerimize iş alanı yaratacak.

 

C) Turizm yatırımları yapılacak

Hazineden yerler kiralanarak doğal dokuyu bozmayacak şekilde kamp alanları yapılacak. Bu kamplar tatil ve spor amaçlı olacak. Bu sayede Belediye hem kendisine gelir hem de işsiz gençlerimize iş alanı yaratmış olacak.

 

D) Organik tarım ve Seracılık teşvik edilecek

Üretilen ürünlerin pazarlanmasını bizzat Belediye üstlenecek.

 

E) Sebze ve Balık hali kurulacak

 

Sosyal ve Kültürel hizmet projeleri

A) Kreş açılacak

Karı-koca çalışan aileler için çocuklarını rahatlıkla bırakabilecekleri bir kreş Belediye eli ile açılacak.

 

B) Kültür merkezi kurulacak

İçinde oturma alanları, konferans salonu, kütüphane olacak.

 

C) Sinema salonu açılacak

 

D) Her mahalleye mini futbol ve basketbol sahası yapılacak

 

E) Kent içi trafik düzenlenecek

 

Eski İzmit yolu projesi

Eski İzmit yolu düzenlenecek. Burada halkımızın akşam bile spor yapabilecekleri ışıklandırılmış yürüyüş ve bisiklet yolu yapılacak.

 

Tatil Sezonu ticaret merkezi projesi

Ana yolun Kandıra dışından geçmesinden dolayı Kandıra esnafı zarar görmektedir. Bu yüzden yol üzerine reyonlar kuracağız. Her kesimden esnafımız ticari mallarını bu reyonlarda tatilcilerimize satma imkanı bulacaktır.

 

Şeffaf Belediye olacak

Belediyede kapıları söküp atacağız. Çünkü bizim kapalı kapılar ardında yürütecek işimiz yok. Mavi masa kuracağız. Gazanfer Evin’in yürüteceği mavi masa hizmeti kapsamında herkes sorunlarının çözümü için şikayet ve isteklerini istediği an randevusuz iletebilecek.

 

Gıda Bankacılığı ile fakir insanlarımıza yardım projesi

Belediyeye tanınan yetkilerden biri de gıda bankacılığı yapabilme yetkisidir. Bunu mevcut başkanımız veya diğer adaylarımız biliyorlar mı bilmiyorum. Gıda Bankacılığı; Üretim fazlası olan, paketleme hatası olan ürünlerin Gıda Bankacılığı yapabilen bir kuruluş tarafından dağıtılmasıdır. Bu sayede fakir insanlarımızın evine yiyecek ve giyecekler masrafsız bir şekilde ulaşacaktır. Yani hem Belediye masrafa girmeyecek hem fakir insanlarımızın ihtiyaçları görülecek hem de ürünleri bağışlayan firmalar bağışladıkları ürünlerin maliyetini vergilerinden düşecek. 2008 yılında Türkiye’de 12 milyon insana bu yolla ulaşarak yardım yapılmıştır. Bu insanlar arasında niye Kandıralı fakir ailelerimiz de yer almasın. Yer alacak. Biz bunu yapacağız.



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑