Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Doğalgazda temmuz tarifeleri açıklandı

Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), temmuz ayında uygulanacak olan doğalgaz tarifelerini açıkladı.

1 Temmuz 2023 Saat: 18:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 990 kez okunmuştur

Doğalgazda temmuz tarifeleri açıklandı
Doğalgazda temmuz tarifeleri açıklandı

Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) her ayın ilk gününde o ay uygulanacak olan doğalgaz tarifelerini açıklıyor. BOTAŞ tarafından temmuz ayında uygulanacak olan doğalgaz tarifeleri de belirlendi. BOTAŞ’ın Temmuz 2023 dönemi doğalgaz tarifelerine ilişkin bilgiler kurumun resmi internet sitesi üzerinden kamuoyuna ilan edildi.

KONUTLARDA FİYAT DEĞİŞİKLİĞİ YOK
BOTAŞ’ın konut tüketicileri için belirlediği Temmuz ayı doğalgaz tarifesine göre dağıtım şirketlerine bin metreküp doğalgazın satış fiyatı 4.080 TL olarak açıklandı. Bu tarifeye göre konut abonelerinin doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Konutlarda doğalgaz faturaları aynı birim fiyat üzerinden hesaplanacak ve bir fiyat farkı da oluşmayacak. Ayrıca konutlarda her ay verilen 25 metreküplük bedava doğalgaz uygulaması da sürecek.

TARİFELER DEĞİŞMEDİ
Sanayi abonelerinin doğalgaz tarifesine göre ise kademe 1 için bin metreküp doğalgazın satış fiyatı 7.124 TL oldu. Kademe 2 için ise bin metreküp doğalgazın satış fiyatının 9.478 TL olduğu bildirildi. Elektrik üretim amaçlı doğalgaz tarifesinde ise Temmuz ayında bin metreküplük doğalgazın satış fiyatının 10 bin TL olacağı bildirildi. BOTAŞ’ın açıklamış olduğu Temmuz ayı doğalgaz tarifelerine göre herhangi bir abone grubunda zam uygulaması yapılmadı. Haziran ayında uygulanan tarife aynı şekilde Temmuz ayında da devam edecek. Doğalgazda fiyat tarifeleri BOTAŞ tarafından aylık hesaplanarak uygulanıyor ve ay içerisinde herhangi bir şekilde zam uygulaması yapılmıyor.

AVRUPA'NIN EN UCUZ İKİNCİ DOĞALGAZI TÜRKİYE'DE
Öte yandan BOTAŞ’ın resmi internet sitesinde ek bir bilgiye de yer verildi. Buna göre Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda Ukrayna’nın ardından Avrupa ülkelerinde en düşük doğalgaz fiyatının Türkiye’de uygulandığı bildirildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑