Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Diva Sen’den gazetemize ziyaret

Kandıra’da din görevlileri ile bir toplantı düzenleyen Diva Sen İl Başkanı Feridun Hava, sendikanın çalışmalarını tüm din görevlileriyle paylaşırken diğer sendikalarında büyük ayıp ettiğini belirtti.

1 Nisan 2013 Saat: 14:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.932 kez okunmuştur

Diva Sen’den gazetemize ziyaret
Diva Sen’den gazetemize ziyaret
Kocaeli Bizim Yaka Kandıra Temsilciliği’ni ziyaret eden Diva Sen İl Başkanı Feridun Hava ve Kandıra Temsilcisi Haydar Aslan, Diva Sen’le ilgili çalışmalarını bizimle paylaştı. İl Başkanı Hava, şu açıklamalarda bulundu; “Kandıra’da din görevlileriyle bir toplantı düzenledik. Katılım oldukça yoğundu. Kocaeli ve Kandıra’daki çalışmalarımızı burada dile getirdik. Din görevlilerinin ilgisi bizleri oldukça memnun etti. Bazı sendikaların şikayet konusu tavır ve hareketlerinin bulunduğu üyeleri tarafından bizlere belirtildi. İMAMEVİ, YURT, KOOPERATİF Diva Sen’in Kocaeli’deki çalışmaları Türkiye’ye örnek olacak. Kocaeli’ne büyük bir kompleks yapmayı hedefliyoruz. İmam evi, öğrenci yurdu ve imamlara ev imkanı sunabileceğimiz bir kooperatif kuracağız. Bu şekilde tüm din görevlilerini diğer kurumlar gibi bir çatı altında toplamayı hedefliyoruz.
BU AYIP ONLARA YETER Malum sendikalar, kamuda başörtüsüne özgürlük için 10 milyon imza kampanyası başlattılar. Zaten başbakanımız kamu çalışanlarının kıyafet serbestliği konusunu yeni yasa taslağına koyduklarını belirtmişti. Bu kampanya malum sendikaların üyelerini kaybetme korkusu nedeniyle başlattıkları çalışmadır. Yönetmelikler değişmemişken böyle bir adım atmaları büyük bir ayıptır. Eskişehir’de bayan bir öğretmen başörtüsüyle derse girdiği için görevden alınmıştır. Bu ayıp onlara yeter. İMAMLARA ASILSIZ ÇEKİLEN MESAJ Kandıra’da şu gerçekle karşı karşıya geldik. Kandıra’da görev yapan imamları aldatmaya yönelik mesajlar çekilmiş. Mesajda deniyor ki; ‘sendikamızın üst düzey yöneticileri ve il diyanet işleri başkanlığının üst düzey yöneticilerinin arasında yaptıkları görüşme sebebiyle rotasyonlar kaldırılmıştır. Hayırlı olsun.’ Rotasyonları kaldırmak için yönetmelikleri değiştirmek gerekiyor. Atama ve nakil konusu ortada. Diyanet işleri başkanlığının açıklamasına göre Türkiye’nin hiçbir ilindeki imamlara bu sene rotasyon uygulanmayacak. Bu mesaj bir ayıptır. UYGUN FİYATA EV SAHİBİ YAPACAK Kocaeli’nde üye sayımız her geçen gün yükseliyor. Kandıra’da 8 üyemiz var. Kocaeli’nin tüm ilçelerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Din görevlilerini bir çatı altına toplamak için bu ciddi projelerimizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Polislerin, öğretmenlerin, nasıl her il ve ilçede evleri varsa artık imamların da olacak. Tüm din görevlilerinin lise ve üniversite okuyan çocuklarının kalabileceği yurtlar inşa edilecek. Bunun yanında eve ihtiyacı olan din görevlilerine de piyasanın çok altında bir rakamla ev sahibi yapacağız.”
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑