Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni asgari ücret 8 bin 500 TL

Milyonlarca işçinin beklediği asgari ücret toplantıları, bugün itibarı ile sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı

22 Aralık 2022 Saat: 14:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 511 kez okunmuştur

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni asgari ücret 8 bin 500 TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni asgari ücret 8 bin 500 TL

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısına önceki gün saat 14.00'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirildi. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan komisyonun, 20 Aralık günü yapılan toplantısının ardından TÜRK-İŞ, asgari ücretteki beklentilerini 9 bin lira olarak belirtmiş ve bu rakamın altında masaya oturmayacaklarını dile getirmişti.

GRUP TOPLANTISINDA SÖYLEDİ
İşte bu toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i asgari ücret gündemiyle kabul etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ ve TİSK'in üzerinde görüşmeler yaptığı asgari ücretle ilgili görüşmelerle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a etraflı bir sunum yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada ise asgari ücreti bugün açıklayacağını ifade etti.

1 YILDA YÜZDE 95 ZAM
Hatırlanacağı üzere, asgari ücrete 2022 yılında iki kez zam yapıldı. Asgari ücret önce Ocak 2022'de yüzde 50,5 artışla 2 bin 825 TL'den 4 bin 253 lira oldu. Daha sonrasında ise asgari ücrete Temmuz ayında bir de ara zam yapıldı. Temmuz ayında yapılan yaklaşık yüzde 30’luk artışlar birlikte asgari ücret net 5 bin 500 liraya yükseldi. Ocak ve Temmuz 2022 döneminde yapılan artışlar hesaplandığında asgari ücret üzerindeki toplam zam oranı, bu yıl yüzde 94,6 olarak enflasyonun üzerinde kayıtlara geçti.

ORTAK KARARA VARILDI
İşte bu yüzde 94’lük artışın ardından, Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2023 yılı asgari ücreti belirlemek için toplantılara başladı. Üçüncüsü 20 Aralık Salı günü gerçekleştirilen toplantıların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücret rakamını açıkladı.

YÜZDE 54.66 ARTARAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete yapılacak zammı bugün açıkladı. Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile yaptığı toplantının ardından bugün halka sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına göre, asgari ücret 2023 yılı için yüzde 54.66 zam yapıldı. Bu zam oranıyla birlikte 2023 yılı asgari ücreti net 8 bin 506 lira oldu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑