Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Eğitim

Çocuklar güvende olacak! 730 okulu 575 güvenlik görevlisi denetleyecek

Eğitim güvenliği toplantısında Vali Seddar Yavuz önlemleri açıkladı. Yavuz, “730 okulumuzda güvenlik riski olduğu tespit edildi. Bu okullarda toplam 575 polis ve jandarma görevlisi denetim yapacak” dedi.

2 Eylül 2022 Saat: 08:33
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 976 kez okunmuştur

Çocuklar güvende olacak! 730 okulu 575 güvenlik görevlisi denetleyecek
Çocuklar güvende olacak! 730 okulu 575 güvenlik görevlisi denetleyecek

2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Hazırlık ve Okul Güvenliği Hazırlık Toplantısı Kocaeli Valiliği Karamürsel Alp Toplantısı Salonu’nda gerçekleştirildi. Vali Seddar Yavuz başkanlığındaki toplantıya İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, kaymakamlar, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve okul aile birliklerinin temsilcileri katıldı.

418 BİN 602 ÖĞRENCİ VAR
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Seddar Yavuz, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının daha güvenli bir ortamda yapılması için birçok konuyu ele alacaklarını belirtti. 12 Eylül Pazartesi günü eğitim ve öğretimin başlayacağını belirten Yavuz, “İl genelindeki 1.460 okulda toplam 418 bin 602 öğrenci ve 27 bin 200 öğretmenimiz ile eğitim ve öğretime başlayacağız. ÖNEM projemizi devam ettireceğiz. Halk Eğitim’in eğitimlerine önem vereceğiz.

RİSK ANALİZLERİ YAPILDI
İlimizde tüm okullara güvenlik kamerası takılmıştır. Kamera olmayan okulumuz yoktur. 28 okulumuzun kamera sistemi kent güvenlik sistemine entegre edilmiştir. İlimizde risk bölgesinde olan 332 okulumuz bulunuyor. Bu okullarımızda polis ve jandarma ekiplerimiz tarafından denetlenmektedir. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında polis sorumluluk alanında bulunan risk değerlendirmesi yapılan 609 okulda 447 güvenli eğitim koordinatörü polis memuru ile 3 okul kolluk görevlisi görev yapacak.

ARIZALI KAMERA YOK
Jandarma sorumluluk alanında olan 121 okulda ise 125 güvenli eğitim koordinatörü görevlendirildi. İlçelerde yapılacak olan toplantılarda okullardaki güvenlik görevlilerinin sayıları artırılabilir. Kamera sistemleri kontrol edilmeli. Arızalı kameralar varsa mutlaka ilçe milli eğitim ve belediyelerimizin koordinasyonunda arıza mutlaka giderilmeli. Okul güvenliği ile ilgili hiçbir ayrıntının atlanmamasını istiyoruz.

SERVİSLERE SIKI MARKAJ
Servis araçlarının denetimi ve şoförlerin eğitimi ile şartları yerine getirmeyen araçların servis taşımacılığı yapmaması için çalışmaları tamamladık. Tüm emniyet ve jandarma ekiplerimizden, kurallara uymayan araçlara servis yaptırmamaları istiyorum. Okul yönetimleri ve okul aile birlikleri bağış adı altında asla bağış almayacaktır. Şoför değişiklikleri idare bilgisi dahilinde yapılacaktır. Bunu değiştirenlerle ilgili hukuki işlem yapılacaktır.

SÜRÜCÜLERE UYARI
Önce yayaya önem veriyoruz. Bu çalışmaya devam edilmesine önem veriyorum. Okul, hastane ve AVM önleri gibi kalabalık alanlarda hızın 30 kilometre olması noktasında görevlilerimizden daha hassas olmasını istiyoruz. Trafik Eğitim Parkı projemiz devam ediyor. Bu parkların aktif olarak kullanılmasını istiyoruz. Belediyelerle birlikte trafik işaretleri için takip istiyoruz. Uyuşturucu maddelerle mücadele için eğitim programların hazırlanmasını, bu programlara öğrenci, öğretmen, veli katılımının sağlanmasını istiyoruz.

NARKO EĞİTİMLERİ GENİŞLETİLMELİ
Okul çevresinde alkol, sigara, kesici aletlerin satışını önleyecek tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Okul ile ilişkisi olmayan kişilerin okul bölgelerinden uzaklaştırılmasını istiyoruz. Madde bağımlılığı gençlerimizi tehdit etmeyi sürdürüyor. Herkesin bu konuda daha dikkatli çalışma yapılmasını istiyoruz. Madde kullanımına karşı narkotik eğitimlerinin daha da fazla verilmesini istiyoruz.

SAKIN BAĞIŞ ALMAYIN
Eğitim sadece Milli Eğitim’in işi değil herkesin sorumluluklarının olduğu bir alandır. Milli Eğitim camiasına yardım edilmesi hepimizin görevidir. Hepimiz eğitimin bir parçasıyız. 85 milyon evladımız olduğunu ve bunların hayatını nasıl değiştirdiğini konuşmalıyız. Zorunlu bağış denilen bir bağış olamaz. Kayıt adı altında alınan bağışları doğru bulmuyoruz. Bu şehir yeteri kadar ekonomik güce sahip. Hayır yapmak isteyen birçok insan var. Velilere ve öğrencilere yönelmek doğru bir davranış değildir.

BARINMA SORUNU OLMAYACAK
Üniversiteye gelecek öğrencilerimizi şehrimizde barındıracağız. Şu anda şehrimizi tercih eden öğrencilerin sayısı yatak sayımızın altında kalıyor. Olası bir barınma sorununda yurtlar dışında alternatiflerimizi de hazırladık. Kimsenin çocuklarımız üzerinden siyaset yapmasını ve istismar etmesine izin vermeyeceğiz. Herkes gönül huzuru ile şehrimize gelsin. Devlet olarak gelen çocuklarımıza kucak açacağız.

ÖĞRETMENLERE SAYGI GÖSTERİN
Öğretmene saygı gösterilmeli. Öğretmenin aşağılandığı toplumlar ilerleyemez. Yanlışı varsa kendisi ve amiri ile konuşmalıyız. Çocuklarımızın yanında asla öğretmenleri eleştirmemeliyiz, aşağılamamalıyız. Başarılı olmak ve çocuklarınızın iyi yetişmesini istiyorsanız. Öğretmenleri sevin ve onlara hürmet edin. Devlet büyüklerine, öğretmenlere saygı gösteren nesiller yetiştirin” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑