Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

CHP’li vekillerden Yüksel Endüstri işçilerinin mücadelesine destek

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Yüksel Endüstri Fabrikası’nda işten çıkarılan 65 işçiyi ziyaret ederek, moral verdi.

19 Kasım 2016 Saat: 16:57
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.366 kez okunmuştur

CHP’li vekillerden Yüksel Endüstri işçilerinin mücadelesine destek
CHP’li vekillerden Yüksel Endüstri işçilerinin mücadelesine destek

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kandıra’da üretim yapan Yüksel Endüstri Fabrikası’nda işten çıkarılan 65 işçiyle bir araya gelerek işçilere moral verdi. DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası’na üye 65 mavi yakalı işçinin 19 gündür devam eden mücadelesi boyunca Kandıra’yı sık sık ziyaret ederek işçilerin mücadelesine destek veren Hürriyet’e bu kez eski DİSK yöneticilerinden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP İl Başkan Vekili Birkan Koçak, CHP Kandıra İlçe Başkanı Gülay Vurmaz Eyisabuncular, Kocaeli Emek Komisyonu Başkanı Adnan Tok, Çayırova Başkanı Cafer Subaşı, Kandıra Başkanı Yılmaz Arık ve Kartepe Başkanı Saim Keskin de eşlik etti.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

OHAL nedeniyle eylem yapmalarına izin verilmeyen işçiler ile Belediye Çay Bahçesi’nde bir araya gelen Hürriyet ve Gürer, işçilerin haklı mücadelesinin zaferle sonuçlanana kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer burada yaptığı konuşmasında, “Amacımız kavga etmek sorun çıkartmak değil, uzlaşma yoluyla konuşarak, yeniden iş başı yapmanızı sağlamak. Haklılığımızı doğru anlatacağız. Siz diyorsunuz ki; ‘biz fabrikada verimliliği arttırmaya varız, üretime varız, işimize, iş yerimize sahip çıkıyoruz, bir tek sendikalı olalım’. Bunu doğru anlatmamız lazım. Eğer doğru ifade edersek bizim desteğimiz büyür. 65 işçinin arkasında bin kişi olsun bu sorun daha kolay çözülür. Elimizden gelen mücadele etmek” ifadelerini kullandı.

DİRENİŞİNİZ KIRILMASIN

Milletvekili Hürriyet ise, “Bugün iş yerinin sahibi Kemal Bey’le görüşmek için buradayız ama kendisi İstanbul’daymış. Onunla burada veya İstanbul’da görüşme olanağı mutlaka sağlayacağız. Daha önce Kaymakamımızla birlikte kendisini ikna etmeye çalışmıştık. Bizden düşünmek için biraz süre istemişti ancak daha sonra kendisinden olumlu veya olumsuz bir cevap alamamıştık. Hem sizin hem de işverenin daha fazla yara almadan uzlaşmayı sağlayabilmek için yoğun mesai harcıyoruz. Hepinizi en kısa sürede en sağlıklı bir şekilde işinize döndürmenin gayreti içindeyiz. Direnişiniz kırılmasın, mücadeleniz aksamasın” şeklinde konuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑