Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

CHP Kandıra kongresinde Hurşit Güneş'e sert tepki

CHP Kandıra İlçe Örgütü’nün olağanüstü

28 Mayıs 2014 Saat: 17:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.636 kez okunmuştur

CHP Kandıra kongresinde Hurşit Güneş'e sert tepki
CHP Kandıra kongresinde Hurşit Güneş'e sert tepki
Yerel seçimlerde ciddi oy düşüşü yaşayan CHP’de ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri istifa etmiş, yerine getirilen kayyum heyeti ise olağanüstü genel kurul toplantısına gitmişti. Hiçbir partilinin ilçe başkanlığı için aday olmadığı kongrede kayyum heyeti başkanı olan Recep Şenol, tek başına aday oldu. Yelkencioglu Kültür Merkezi'nde gerçeklesen programda partililer söz hakkı alarak partinin Kandıra’daki durumunu eleştirdi. Kandıralı olan Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş ve Kandıra Belediye Başkan adayı İsmail Sarıca’yı ağır bir şekilde eleştiren partililer, kongrede gergin dakikaların yaşanmasına neden oldu.
YOĞUN KATILIM Mavi Köşe Kahvaltı ve Izgara Tesisleri’nde yapılan kahvaltı programıyla başlayan kongreye Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, CHP eski milletvekili Hikmet Erenkaya, CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahsin Tarhan, Kandıra Belediye Başkan adayı İsmail Sarıca, Kandıra eski belediye başkanları Kenan Evin ve Mustafa Öğren, İzmit Belediye Meclisi Grup Başkan vekili Dr. Erhan Uysal, Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar, Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, Dilovası İlçe Başkanı İsmail Kaya, Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar, eski il başkanları Cengiz Sarıbay, Cevdet Barış, il ve ilçe kadın kolları başkanları, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katılım sağladı.
ZORLUKLARLA MÜCADELE EDİYORUZ Kongrenin divan kurulu başkanlığına Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, divan kurulu üyeliğine ise Necati Çakır ve Kenan Çapraz seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını milletvekili Kuşoğlu yaptı. Kuşoğlu başbakanı eleştirdiği konuşmasında “CHP’nin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet şeklini değiştirmeye çalışıyorlar. Biz tüm zorluklara rağmen mücadele ediyoruz. Bu yüzden CHP’de siyaset yapan insanlar alkışlanmalı, takdir edilmeli. Mücadelemizde eksiklerimiz, yanlışlarımız olabilir. Toplumumuzun yapısı değişiyor. Biz de bu değişikliği göz önüne alarak mücadelemize devam etmeliyiz” diye konuştu.
ÖN SEÇİM YAPILMALIYDI Kuşoğlu’nun ardından eski il başkanlarından Cevdet Barış söz aldı. Barış yaptığı konuşmasında partinin kendi içerisindeki sorunları eleştirerek, “Ak Parti’nin 13-0 yapmasının sebebi adaylarımızın ve meclis üyelerimizin geç açıklanmasıdır. İktidarın gücü zaten ortada. Biz yeterli tedbirimizi alamadık” diye konuştu. Ayrıca, “Bizde zamanında çok şey yaptık, sütten çıkmış ak kaşık değiliz. Ancak tüzükten ön seçimin kaldırılması bu partiyi bitirdi. Ön seçim olmadan bu partide hiçbir şey değişmez” diyerek ön seçimin önemine de vurgu yaptı.
PARTİYİ REZİL ETMEYİN Köyleri temsil ettiğini belirterek konuşma yapan üyelerden ziraat mühendisi Hüseyin Yüce, Hurşit Güneş’i ağır eleştirdi. Yüce, “Kandıralıyım diyen Hurşit Güneş seçimde neredeydi? Makam sahibi olmakla bu iş yürümez. Köylü sizden sadece bir selam bekliyor. Ama siz sadece seçim dönemde geliyorsunuz. Seçim bitti neden 3. parti olduğumuzu tartışacak bir değerlendirme toplantısı yapılmadı. Hatamız neden masaya yatırılmadı. Dördüncü parti olmadığımız için şükreder olduk. Artık üç kuruşluk çıkarlarınız uğruna bu partiyi rezil etmeyin” diye konuştu.
SİZE HELAL OLSUN Güneş’i eleştiren bir diğer isim ise eski belediye meclis üyesi Av. Hüseyin Acurman oldu. Acurman, Güneş’in bir köşe yazarına verdiği demeçte “Kandıra’da 3. parti olmamız normaldir. İsmail Sarıca’yla seçimi alamayacağımızı biliyorduk” sözlerine tepki gösterdi. Acurman “İsmail Sarıca’yı kazanamayacağını bile bile sen buraya başkan adayı yaptın Hurşit Hoca. Arkasından da kalkmış demeç veriyorsun. MHP ve DP’nin ilçe başkanları geldi, AKP’yi devirmek için ittifak teklif etti ama siz kabul etmediniz. MHP’yi 2. parti yaptınız. Size helal olsun” dedi.
VİCDANIM RAHAT Kandıra Belediye Başkan adayı İsmail Sarıca ise, kendisine yönelik yapılan eleştirilere sakin ve iğneleyici bir cevap verdi. Sarıca, “Şu anda şahsıma yapılan tepkilere cevap verip ortamı germek istemiyorum. Ama çok şükür benim elim kalem tutuyor. Yaşadıklarımı kaleme alacağım ve cevabımı o zaman vereceğim. Ben seçim sürecinde elimden gelen her şeyi yaptım. Seçimi kaybettiğimiz için üzgünüm ama vicdanım rahat” diye konuştu.
SORUMLU BENİM CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan ise yaptığı konuşmasında Kocaeli’ndeki başarısızlığın birinci sorumlusunun kendisinin olduğunu ifade etti. Kuşkan, “Ben Kandıra’ya seçim sürecinde 10 kere geldim. Ön seçim talep ettim, ilçe başkanımız gerek duymadıklarını söyledi. Parti küskünlerini bir araya getirmeye çalıştık, nafile dendi. Ben kimseyi suçlu göstermek istemiyorum ama buraya gelip ön seçime methiyeler düzmekte yanlıştır. Orada bir duralım. Kocaeli’ndeki başarısızlığın birinci sorumlusu benim” diye konuştu.
SORUMLU ARAMAYIN Milletvekili Hurşit Güneş ise kendisine yönelik yapılan eleştirilere cevap verdiği konuşmasında, “Kocaeli’nde ve Kandıra’da aldığımız sonuç bizi elbette mutlu etmedi. Ancak biz Türkiye’de 8 büyükşehiri almamız dışında 51 ilde 3. parti olduk. Bu işi yerel politika çapında değerlendirmemiz gerekiyor. Sorumluluğu Ahmet Mehmet’e yüklemek doğru değil. Önce kendi içimizde daha sevgi dolu olmalıyız” dedi.
CADI AVINA ÇIKMAYIN Kandıra’da seçimin kaybedilmesinden dolayı, Kandıralı bir ailenin çocuğu olarak ne kadar üzüntü duyduğumu belirtmeme gerek yok. Ancak bu üzüntüyle cadı avına çıkmaya gerek yok. Suçlu aramakla zaman kaybedersek aynı şeyler yine başımıza gelir. Hiçbir partili birbiriyle ayrımcılık yapmamalı. Hepimiz biriz” şeklinde konuştu.
CHP’Yİ KANDIRA’NIN KALESİ YAPACAĞIZ İlçe Başkan adayı Recep Şenol ise, “Seçimlerde istediğimiz sonucu alamadığımız için üzgünüz ama burada tartışmanın uygun olmadığını düşünüyorum. Biz seçim sürecinde çok çalıştık. Elimizden geleni yaptık ama olmadı. Bunların telafisi için uğraşacağız ve CHP’yi eski günlerdeki gibi Kandıra’nın kalesi yapacağız” diye konuştu. Ardından CHP Kandıra İlçe Örgütü üyeleri tek başkan adayının olduğu kongrede oylarını kullanmak için sandık başına gitti.
RECEP ŞENOL’UN LİSTESİ Recep Şenol’un yönetim kurulu listesinde ise şu isimler yer aldı; Cansu Akın, Ayhan Alkan Nezih Altınbay, Volkan Bulgurcu, Esen Çelebi, Mehmet Durmuş, Mehmet Erim, Melek Gürbüz, Murat İlk, Bayram Kaba, Birten Kaya, İsmet Tezcan, Aziz Usta, Selami Yıldız yer aldı. Yedek yönetim listesindeyse; Ayhan Özcan, Murat Aydoğdu, Yüksel Can, Orhan İpek, Rıza Koca, Burhan Yıldırım, Halit Akçaalan, İlyas Süzen, Mesut Türkan, Erol Zengin, Mehmet Öztürk, Erdal Akgüneş, Dündar Altıntaş ve Salih Yaşa yer aldı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑