Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

CHP Kandıra’da yeniden Recep Şenol dönemi

CHP Kandıra İlçe Örgütü’nün Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda tek liste ile seçime giren Recep Şenol, güven tazeledi.

2 Aralık 2015 Saat: 15:39
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.864 kez okunmuştur

CHP Kandıra’da yeniden Recep Şenol dönemi
CHP Kandıra’da yeniden Recep Şenol dönemi

CHP Kandıra İlçe Başkanı Recep Şenol’un yeniden aday olduğu ve tek liste ile gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı, Turan Güneş Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongreye CHP Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Tahsin Tarhan, CHP eski Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, İl Başkanı Cengiz Sarıbay, eski il başkanları Ferhan Şensoy, Cengiz Barış, Cihat Altınyuva, CHP Kandıra eski Belediye Başkanı Mustafa Öğren ve Kenan Evin, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kandıra Şube Başkanı aynı zamanda CHP Kandıra eski ilçe başkanı Sevim Deren, eski ilçe başkanları Kenan Çapraz, Muzaffer Yağız, il yönetimi, ilçe yönetimi, mahalle temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

CHP ÜLKENİN TEMİNATIDIR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede divan başkanlığına eski milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, başkan yardımcılığına Kenan Çapraz katip üyeliğe ise Gökhan Çakır seçildi. Programda konuşma yapan Hurşit Güneş, “Ülke zor ve karanlık dönemlerden geçiyor. Ülkemiz Cumhuriyet tarihi boyunca ilk defa Ortadoğu bataklığı içinde çırpınıyor ve büyük hataların içinden çıkılamıyor. Terör 10 yıl öncesine göre artmış durumda. Devletin egemenliğinin sorgulandığı bir dönem yaşıyoruz. Seçimlerde iktidarın yüksek oy alması iktidarın yolsuzluk içinde olmadığını kanıtlamaz. Hiçbir hükümet komşusuna silah sevk etmemiştir. Tırın içindeki silaha ‘insani yardım’ dememiştir. CHP’ye çok büyük bir görev düşüyor. Uzun yıllar iktidara gelmemiş olabiliriz ama muhalefette dahi olmamız Türkiye’nin teminatıdır” dedi.

YARIŞI KAYBETMEYECEĞİZ

İl Başkanı Cengiz Sarıbay yaptığı konuşmasında, “Yandaş medya, ülkenin durumunu çok iyi gösteriyor. Halbuki ülkemizde 6 milyona yakın işsiz var. Döviz almış başını gidiyor. Rusya’yla savaşa girmek üzereyiz. Bir devlet düşünün ki barış mitingi yapmak isteyen misafirlerini kendi ülkesinin başkentinde koruyamıyor. Diyarbakır’ın göbeğinde bir savcıyı koruyamıyor. Ama onlara sorsanız ülkede her şey güllük gülistanlık. Biz bunu yeterince anlatamıyoruz demek ki AKP her bölgede almış başını gidiyor. Biz bu yarışı kaybetmeyeceğiz. Çünkü bu yarışı hiçbir zaman bırakmayacağız. Atatürk’ün eseri olan CHP’nin hiçbir zaman kendisini bırakmaması lazım. Kandıra’da yeni bir yapılanmayla yeni bir savaşa başlayacağız. Kandıralılara güveniyorum” dedi.

OMUZ OMUZA ÇALIŞMALIYIZ

Kocaeli Milletvekili Av. Fatma Kaplan Hürriyet ise yaptığı konuşmasında, “İktidar 1 Kasım’da iş başına diyordu. Artık şehit haberi gelmeyecek diyorlardı ama maalesef şehit haberleri gelmeye devam ediyor. Birkaç gün önce bir hukukçu arkadaşımız Tahir Elçi’yi kaybettik. Hala ayak oyunlarıyla insanları kandırmaya devam ediyorlar. Bu yaşadığımız zor günlerde hepimize önemli görevler düşüyor. Onların kişisel ihtirasları, yeni Osmanlı hayalleri ve Ortadoğu bataklığı üçgeninde bizi sürükleyen AKP politikaları arasında sıkışmış bir durumdayız. Bu nedenle ne kazanacağım değil ben bu ülkeye ne vereceğim düşüncesiyle çalışmalıyız. Bu ülkenin çıkarları için omuz omuza çalışmak zorundayız” dedi ve seçilecek yönetime başarılı çalışmalar dileyerek Gölcük’teki şehit cenazesine katılmak üzere salondan ayrıldı.

RUSYA’YA GÖBEKTEN BAĞLIYIZ

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan yaptığı konuşmasında hükümeti eleştirdi ve Rusya’ya karşı takınılan tavrın yanlış olduğunu ifade etti. Tarhan, “İkinci dünya savaşında ülkemizin o günkü yöneticileri dünyada savaş varken bu ülkeyi savaşa sokmamış ama biz bugün gazete manşetlerinde uçaksavarları füzeleri görüyoruz. Biz şuan savaşın içindeyiz. Her taraftan füzeler patlıyor. Polislerimizi, askerlerimizi, sivillerimizi kaybediyoruz. Ekonomi bitmiş, tarım politikaları yok olmuş. Herşey ithal. Dış politika çökmüş. Suriye bataklığına bu hükümet saplandı ve kaldı. Şimdi Rusya’ya kafa tutuyor. Tarım ithalatını, narenciyeyi, sebzeyi, meyveyi sadece Rusya’ya satıyorduk oda gidiyor. Biz Rusya’ya göbekten bağlıyız ama cumhurbaşkanı çıkıyor kabadayı gibi ‘İŞİD’le ilişkimizi ortaya çıkarırsan istifa edeceğim. Eğer çıkaramazsan sen istifa edecek misin’ diye sorabiliyor” dedi.  

BAŞKANLIK SİSTEMİNE KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ

Muhalefet görevlerini yerine getireceklerini ve başkanlık sistemine karşı mücadele edeceklerini de sözlerine ekleyen Tarhan, “Sizler bize vekâlet verdiniz. Sorumluluğumuzu biliyoruz. Hayalimiz, hedeflerimiz, projelerimiz büyüktü. Ama üzülmeyin. Biz ürettik AKP yavaş yavaş uygulayacak. Asgari ücret 1300 liraya çıktı. Emekliler de zamlarını alacaklar. Şuna inanın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in bekçisi 134 asker var. 134 arkadaşınız ülkeyi başkanlık sistemine götüren AKP’ye karşı sonuna kadar mücadele edecektir. Bugüne kadar partimizde görev yapan arkadaşlarımızı selamlıyorum. Yeni yönetime seçilecek arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

KÖYLERDE GENÇ BULAMIYORUZ

173 delegenin çoğunluğunun katılmasıyla yapılan seçimlerde yeniden başkan seçilen Recep Şenol yaptığı konuşmasında, “Göreve geldiğimiz 18 ay boyunca partililerimizi birlik ve beraberlik içinde bir araya getirmeye çalıştık. Milletvekillerimizle birlikte köylerimizi tek tek gezdik. Vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik. Akçakoca da yapılan Sungurlu Barajına karşı olan vatandaşlarımızın yanında olduk. Kadın kollarımız son zamanlarda partimize çok büyük hareketlilik getirdi. Bundan sonra gençlik kollarımız da olacak. Bizim gençlerimiz kendi babalarından aldıkları parayla siyaset yapmaya çalışıyorlar. Kadınlarımız hiçbir yerde çalışmıyor. Maddi imkansızlıklara rağmen elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kandıra’nın köylerinde işsizlikten dolayı genç kalmadı. Köylere gittiğimizde üye yapacak genç bulamıyoruz.Ama en kısa zamanda fiilen çalışan gençlerimizi resmi olarak da aktif hale getireceğiz. Kongremize katılan tüm partililerimize ve delegelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yeni yönetim kurulu üyelerinin listesi şu şekilde;   

Yönetim Kurulu (Asil) : Ayhan Alkan, Ersin Altınbay, Yılmaz Arık, Volkan Bulgurcu, Esen Çelebi, Mehmet Erim, Murat İlk, Ahmet Kaba, Birten Kaya, Aytaç Kürekçioğlu, Barış Onur, Ayhan Özcan, İsmet Tezcan, Belgin Yüksel.

Yönetim Kurulu (Yedek) : Veysel Şenol, Adem Dursun, Erol Elmas, Sedat Çetinkaya, Kemal Şakacı, Gülay İyisabuncular, Emre Elbirlik, Ali Rıza Kır, Melek Gürbüz, Soner Solmaz, İrfan Ekin, Süleyman İpek, Erhan Sert, Necdet Koca, Abdullah Seçer.

İl Delegeleri: Recep Şenol, Hurşit Güneş, Sevim Deren, Mustafa Öğren, Kenan Evin, Muzaffer Yağız, Şevket Önen, Halil Çakır, Selami Yıldız, Nezih Altınbay, Mehmet Erim, Salim Onur, Enis Özcan, Birten Kaya, Ayhan Alkan, Ayşe Derin, Hüseyin Okumuş.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑