Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

CHP Kandıra’da başkan Eyisabuncular

CHP Kandıra İlçe Örgütü, Olağanüstü Genel Kurulu partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Gülay Vurmaz Eyisabuncular ve Muzaffer Yağız’ın yarıştığı kongrede kazanan 76 oyla Eyisabuncular oldu

2 Mart 2016 Saat: 17:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.356 kez okunmuştur

CHP Kandıra’da başkan Eyisabuncular
CHP Kandıra’da başkan Eyisabuncular

Bilindiği gibi CHP Kandıra İlçe Başkanı Recep Şenol ve yönetimi, CHP İl Örgütü’nün kongresinde Kandıra’dan yönetime ve kurultay delegeliğine kimse alınmadığı için topluca istifa etmiş, yerine kayyum heyeti atanmıştı. Kayyum heyetinin kongreye taşıdığı ilçe örgütü olağan üstü genel kurulunu yoğun katılımla gerçekleştirdi. 158 delegeden 90 delegenin katıldığı kongrede aday olan eski ilçe başkanı Muzaffer Yağız ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Vurmaz Eyisabuncular yarıştı. 158 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede Eyisabuncular 76 oy alırken, Yağız 58 oyda kaldı


YOĞUN KATILIM
Turan Güneş Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongreye CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, eski il başkanı Cihat Altınyuva ve Ferhan Şensoy, İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, Kandıra eski Belediye Başkanı Kenan Evin ve Mustafa Öğren, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, ÇYDD Kandıra Şube Başkanı Sevim Deren, İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç, Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şube Başkanı Mevlüt Akdeniz, il yönetimi, il kadın kolları yönetimi, ilçe gençlik ve kadın kolları, muhtarlar ve çok sayıda partili katılım sağladı.

İKTİDAR OLMANIN YOLLARINI ARAMALIYIZ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede divan başkanlığına Nejat Çakır, başkan yardımcılığına Mehmet Erim, katip üyeliğe ise Ersin Çelebi seçildi. İlk olarak konuşma yapan partililerden Kemal Çapraz, “Ben 71 yaşındayım ve bugüne kadar partimin hiçbir etkinliğini kaçırmadım. Çünkü gelecekte iktidar olmanın yollarını aramak için çalışıyorum. Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız” mesajı verdi. Teksen Mahallesi’nden Ersin Altınbaş ise, “Bugüne kadar CHP’li olmamızın en ağır bedelini ödemiş mahalle halkı olarak yine de partimizden umudumuzu kaybetmedik. Artık bu partide ayrıştırma olmaması için bugün buradayız. Kongremiz ilçemiz için hayırlı olsun” dedi.

12 İLÇEDE TEK BAYAN ADAY
Ardından söz alan CHP Kandıra eski İlçe Başkanı Recep Şenol istifasıyla ilgili konuşarak, “Biz böyle olmasını istememiştik ama böyle oldu. Hayırlısı olsun. Görevimden istifa etmiş olabilirim ama CHP’den istifa etmedim. Bundan sonra seçilecek yeni yönetimle çalışmak istiyorum. Bunun sözünü veriyorum. İstemezlerse de belediye meclis üyesiyim. Bu şekilde çalışmalarıma devam edeceğim. Bugün iki adaylı yarışımız var. İkisine de başarılar diliyorum. 12 ilçemizde ilk defa Kandıra’dan bayan ilçe başkan adayı çıkardık. Bunun için gururluyuz. Farkımızı yine ortaya koyduk. Seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

BU ÜLKEDE ERDOĞAN SORUNU VAR
Ardından salona seslenen CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı hedef aldığı konuşmasında, “Bu ülkede AKP sorunu yok bu ülkede Recep Tayip Erdoğan sorunu var. Ülkemizde her gün şehit var beyefendi utanmadan Türkiye’nin özel uçaklarını kullanarak balayına çıkıyor. Türkiye’nin imajını zedeliyorlar bir de adam dövmeye kalkıyorlar. Bunlar yetimin yoksulun hakkını harcıyorlar. Tek derdi var başkanlık sistemi başka hiçbir şeyi düşünmüyor. Gerçekten zor bir mücadele veriyoruz. Mecliste demokrasiye sahip çıkan tek bir parti var. Oda CHP’dir. AK Parti grubu zorda. Erdoğan’ın ettiği her lafın savunması içerisine girmişler. El kaldırıp indirmekten başka hiçbir işe yaramıyorlar. Yaptıkları hiçbir proje de yasalara uygun değil.

CUMHURİYETİ ASLA YIKTIRMAYACAĞIZ
Buradan AKP’ye oy verenlere sesleniyorum. Artık yeter desinler. Bir ailenin servetini korumak için dayatılan başkanlık sistemine hayır desinler. Biz bu ülkenin topraklarını korumak için çalışıyoruz. Tüm ülkelerin özendiği Cumhuriyetimizi asla yıktırmayacağız. Gerekirse sokağa çıkacağız ve Cumhuriyetimize sahip çıkacağız. CHP olduğu sürece bu ülkeye başkanlık sistemi gelmeyecektir” ifadelerini kullandı. Tarhan Kandıra’da kadın başkan adayının çıkmasından ayrıca gurur duyduğunu belirterek, seçimlerin Kandıra için hayırlı olmasını temenni etti.

KANDIRA’YA HAKSIZLIK YAPTIM
İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise yaptığı konuşmasında, “Kandıra’ya haksızlık yaptığımın farkındayım ancak o haksızlığın dahi hoşgörüyle karşılandığını ve bu kongrede CHP’nin etik değerlerinin ortaya çıkarılmasından dolayı da çok mutluyum. Recep Şenol’un istifa etmesine rağmen bugün kongrede ilçe başkanı gibi çalıştığını gördüm. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yaptığımız kongremizde ilk defa bayan arkadaşlarımız bu kadar yoğun katılım gösteriyor hepsine çok teşekkür ediyorum. Aday olan bayan arkadaşımıza da göstermiş olduğu cesaretinden dolayı tebrik ediyorum. Artık önümüze bakıp hedeflerimizi büyütmemiz lazım. Hedefimiz yerel ve genelde iktidar olmaktır. Kandıra daha önce çok yönettik. Yeniden Kandıra’yı kazanmamız zor değil” açıklamalarında bulundu.

KANDIRA BÜTÜN OLMAYI BAŞARACAK
CHP Kandıra İlçe Başkan Adayı Gülay Eyisabuncular Vurmaz, “Kandıra’da yönetim istifası ile oluşan boşluk ve buna bağlı süreç bize CHP’li olmak konusunda tekrar bir özeleştiri, tekrar düşünme, atağa kalkma ve yenilenmenin önemini hatırlatmıştır. Bir yılı aşkın çalıştığım Kandıra kadın kollarında daha önce yapılmayan klasik broşür siyasetinin dışına çıkarak siyasi görüşü ne olursa olsun her insana ulaşarak, herkesin dertlerini dinledik. Partililerimizden partimiz adına görüşler aldık. Ortak fikir kırgınlık, küskünlük ve ayrımcılığın ortadan kalkmasıydı. Adaylık sürecimde partimizin kanaat önderleriyle de tek tek görüştüm. Herkesin dile getirdiği istek bütünleşme ve yenilenme isteğiydi. Seçildiğim takdirde Kandıra’da CHP bir bütün olmayı başaracak ve rehavetinden kurtulacaktır” şeklinde konuştu. Eyisabuncular'ın coşkulu konuşması uzun süre ayakta alkışlandı.

ADAY OLMAZDIM
10 yıl boyunca Kandıra’da ilçe başkanlığı görevini yürüten Muzaffer Yağız, yaptığı konuşmasında görev süresinde yaptığı hizmetlerden bahsetti. Kongre öncesi aday çıkmadığı için parti büyüklerinin önersiyle aday olduğunu açıklayan Yağız, “Bayan adayımız adaylığını keşke ben açıklamadan önce açıklasaydı. Çok güçlü bir liste oluşturur, tek listeli kongremizi yapardık. Bugün CHP’nin bayrağını yeniden yükseklere çıkartmak için yeniden bu göreve talibim. Kazansak da kazanamasak da partimizi Kandıra’da birinci parti yapmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Gülay Eyisabuncular’ın listesi şu şekilde; İsmail Açıkgöz, Ayhan Alkan, Filiz Ay, Muharrem Bayır, Sedat Çetinkaya, Erol Elmas, Murat İlk, Birten Kaya, Feride Nazlı Kuru, Ercan Okumuş, Salim Onur, Veysel Şenol, Nazmi Yüce, Belgin Yüksel.

Muzaffer Yağız’ın listesi şu şekilde; İlker Apaydın, Sevil Bayrakdar, Esen Çelebi, Gökhan Çakır, Nagihan Çakır, Mehmet Erel, İbrahim Gürcan, Ahmet Kaba, Gülay Keleş, Aysel Özcan, Giray Öztürk, Abdullah Seçer, Aziz Usta, Huriye Yılmaz.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑