Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

Cezaevi müdürünün katilleri yakalandı

İzmit'te 15 Haziran günü uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilen cezaevi müdürü İsmet Aktürk'ün katil zanlıları yakalanarak gözaltına alındı. Böylece olay aydınlatılmış oldu

5 Mart 2016 Saat: 17:45
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.434 kez okunmuştur

Cezaevi müdürünün katilleri yakalandı
Cezaevi müdürünün katilleri yakalandı

Yaklaşık 9 ay önce İzmit Yeşilova ışıklar mevkiinde 34 KGZ 76 plakalı bordo renkli araçtan kimliği belirsiz şahıs veya şahıslarca, pusu kurulan Kandıra Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk (40), silahlı saldırıya uğramıştı. Karnına isabet eden 3 kurşunla ağır yaralanan Aktürk, çevredekilerin yardımıyla Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Ameliyata alınan Aktürk, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

BAŞSAVCI: TERÖR SALDIRISI

Olayın ardından Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Kandıra F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün silahlı saldırı sonucu öldürülmesini 'terör saldırısı' olarak değerlendirdiklerini söylemişti. Küçük yaptığı kısa açıklamada, "Bunu terör saldırısı olarak değerlendiriyoruz" demişti.

AYLARCA ARAŞTIRILDI

Aylardır süren takip ve araştırmalar neticesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü ve İstihbarat Müdürlüğü’nün ortak çalışmaları sonucu, Kandıra Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk’ün katilleri yakalandı. Cinayeti gerçekleştirildiği tespit edilen, Ö.T, M.A., T.S., Ş.D., ve İ.D. adlı şahıslara yönelik Ankara, Antalya ve Alanya’da operasyonlar düzenlendi.

FARKLI ZAMANLARDA YAKALANDILAR

Ö.T., 23 Şubat’ta, Alanya’da yakalanarak adli makamlarca cezaevine gönderildi. M.A., T.S. ve Ş.D. adlı şahıslar, 28 Şubat’ta Ankara’da yapılan operasyonla yakalanarak ilimize getirildi. Şahıslar, 2 Mart’ta mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Son olarak ise İ.D. adlı şahıs 4 Mart’ta yine Ankara’da yakalanarak ilimize getirildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

NEDENİ BELLİ DEĞİL

Cinayetin işlenmesinin ardından olay, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük tarafından terör saldırısı olarak değerlendirilmişti. Tutuklanarak cezaevine gönderilen şahısların ifadelerine henüz ulaşılamadı. Olayın terör saldırısı veya husumet mi olduğu da netlik kazanmadı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑