Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Çerkes sürgünü film oluyor

Acı ile geçen 150 Yıl Proje ekibi, 21 Mayıs 1864’de gerçekleşen Çerkes Sürgünü’nün 150 yıl dönümü nedeniyle bir proje hazırlıyor.

20 Mayıs 2014 Saat: 17:45
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.019 kez okunmuştur

Çerkes sürgünü film oluyor
Çerkes sürgünü film oluyor
150 yıl önce atalarının Ruslar tarafından Kafkasya’dan sürülmesi ile Anadolu topraklarında yaşamaya başlayan, Anadolu insanı gibi toprağı işleyen, Anadolu insanı gibi asker olan, onların acılarını paylaşan Çerkesler şimdi kendi acıları için film çekiyor. Çerkeslerin yoğun olarak yaşadığı Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Düzce, Kayseri gibi illerden de destek gören projeyle Çerkes sürgünü film oluyor. Yaklaşık 20 dakika uzunluğunda olacak olan filmin çekimleri Çerkeslerin yoğun olarak yaşadığı illerde gerçekleşiyor. Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Samsun gibi yapılan çekimlerde yaklaşık 500 kişi görev alıyor.
Filmin son çekimleri, Çerkeslerin ilk karaya ayak bastıkları yerlerden biri olduğu bilinen Kandıra Kefken Babalı Sahili’nde yapıldı. Çekimler bittikten sonra montajlar tamamlanacak. Kafkas Dernekleri Federasyonu öncülüğünde 24 Mayıs'ta İstanbul Kartal'da yapılacak olan Sürgün Anma töreninde gösterime girecek. Projede Sakarya bölgesinden Jade Mehmet Okçu, Ketse Yasin Durmaz, Yunus Emre Tekin, Kaltsıpha Ebru, Yaşba Akın Hoşoğlu, Seyfi Dinçer Tokuç; Düzce bölgesinden Murat Atrışba; Gölcük bölgesinden Haraziya Ömer Kıraslı; İstanbul bölgesinden Jade Cabir Deniz; Eskişehir bölgesinden Nuri Tandoğan ve Kayseri bölgesinden Gökhan Demircan yer alıyor.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑