Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

‘Camileri kadınlara açmalıyız’

Kandıra’daki konferansta konuşan İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, kadınların camiye daha fazla gitmesi için herkese büyük görevler düştüğünü ifade etti

9 Ekim 2013 Saat: 13:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.999 kez okunmuştur

‘Camileri kadınlara açmalıyız’
‘Camileri kadınlara açmalıyız’
Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Kandıra İlçe Müftülüğü tarafından “Camilerde kadın ve aile” konulu bir konferans düzenlendi. Prof. Dr. Turan Güneş Kültür Sitesi’ndeki konferansı Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Kandıra İlçe Müftüsü Vekili Rahmi Karatop, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Birdane, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş takip etti.
KADINLAR ŞANSLI Kur’an tilaveti ve ilahiler eşliğinde başlayan programın açılış konuşmasını Rahmi Kartop yaptı. Ardından Mehmet Sönmezoğlu kürsüye geldi. Günümüzde kadınların çok daha şanslı olduğunu ifade eden Sönmezoğlu, “Eskiden kadınlar cami cemaatlerine alınmazdı ve bu yüzden dini bilgi konusunda hep noksan kaldılar. Ya da evlerinde kendi başlarına ibadetlerini gerçekleştirdiler. Kadınları uzaklaştırmasaydık, camilerimiz şimdi daha dolu olurdu” dedi.
KAN’A TEŞEKKÜR Kocaeli’de bin 150 cami, 550 Kur’an kursu ve 2 bin 560 imam bulunduğunu açıklayan Mehmet Sönmezoğlu, merkez ve köylerde bayanlara yönelik Kur’an kurslarına verdiği destekten dolayı Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan’a da teşekkür etti. Sönmezoğlu, “Bu desteğin sonucunda Kur’an okumayı bilen bayan sayısı çoğaldı. Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan’a desteklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑