Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Buzağı destekleme ödenekleri geldi

2006-2007 yıllarından kalan Buzağı Destekleme Kampanyası'nın ödemeleri önümüzdeki günlerde yapılacak. Geri ödemesiz desteklemeden Kocaeli İli Damızlık Sığır Yetiştir...

11 Mayıs 2009 Saat: 20:32
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.590 kez okunmuştur

Buzağı destekleme ödenekleri geldi
Buzağı destekleme ödenekleri geldi

2006-2007 yıllarından kalan Buzağı Destekleme Kampanyası'nın ödemeleri önümüzdeki günlerde yapılacak. Geri ödemesiz desteklemeden Kocaeli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyesi olanlar buzağı başına 130 YTL alacak

 

SELİMKÖY Muhtarı Ahmet Altın, 2006 – 2007 yıllarından kalan buzağı destekleme ödemelerinin Kocaeli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'ne geldiğini müjdeleyerek başvuruların bir an önce yapılmasını istedi.

 

DAĞITIM GECİKTİ

Muhtar Ahmet Altın, dağıtılacak olan destekleme paralarının 2006- 2007 yıllarında dağıtılması gereken paralar olduğuna dikkat çekerek, "" Ama Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı her nedense bu paranın dağıtımını geciktirmiştir. Ayrıca 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren geri ödemesiz olan bu desteği yürürlükten kaldırmıştır. Bu destekleme kampanyası sondur. Yapılması gerekenleri yapmamış olan hayvan yetiştiriciler,i paralarını hak etmiş dahi olsalar alamayacaklardır. Buna göre Buzağılarda destekleme çıkması ve hak edilmesi için buzağının 1-6 aylıkken küpesinin takılması gerekmektedir. Eğer bu işlemi yapmayanlar desteklemeyi alamaz"" dedi.

 

130 YTL DESTEK

Her ayın 6'sından sonra liste dökümleri yapıldığı ve listelere giren hayvanların evraklarının Tarım İl Müdürlüğü'ndeki onaylarından sonra banka tarafından paraların ödeneceğini bildiren Muhtar Altın, ""Destekleme kampanyasında Kocaeli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyesi olan vatandaşlarımız, yetiştirdikleri ve evrakları tam olan her buzağı başına 130 YTL, üye olmayan ama evrakları tam olan vatandaşlarımızda buzağı başına 75 YTL geri ödemesiz destekleme alacaklardır"" şeklinde konuştu.

 

İŞTE YAPILMASI GEREKENLER

*Muhtar Altın, buzağı destekleme kampanyasından yararlanılabilmesi için gereken şartları ise şöyle sıraladı:

*Buzağı suni tohumlama ile doğmuş olacak. Boğanın döllediği buzağı destek alamayacak.

*Çapraz dölleme olmayacak. Yani Siyah – beyaz bir inek sarıca bir öküzle çiftleştirilmeyecek. Çünkü melez ırkların ıslah edilmesi için yapılan bu çalışmalar engellenmiş oluyor. Renkler ve cinsler birbirini tutacak.

*Bu desteği alabilmek için buzağının tohumlamadan yani suni döllemeden en az 210 gün ya da en çok 295 günde dünyaya gelmiş olması belgelenmesi gerekiyor. Yani doğum veteriner hekim kontrolünde yapılmalıdır.

*Buzağı doğduktan en kısa süre içinde hayvanın soy kütüğüne ve Türkvet adlı kuruluşlara ayrı ayrı kaydettirilmeleri gerekiyor. Her iki kuruluşa da kaydettirilen buzağılar için kampanyadan para alınabilecek.

*Buzağıların kulaklarına küpeleri takılmış bile olsa soy kütüğü kaydı ve Türkvet kaydı yoksa destekleme alamayacak.



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑