Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Büyükşehir’den Romanlara konteyner Ev

Kandıra’da yaşayan 90’lık Nefiye nine, Büyükşehir’in verdiği konteyner sayesinde bu kış üşümeyecek

27 Ocak 2012 Saat: 20:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.759 kez okunmuştur

Büyükşehir’den Romanlara konteyner Ev
Büyükşehir’den Romanlara konteyner Ev
Kandıra`nın Roman Mahallesi`nde yaşayan Nefiye nineye Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. Sadece dört duvardan oluşan ve içinde mutfağı, tuvaleti bile bulunmayan bir yapıda oğlu ve 6 torunuyla birlikte yaşam mücadelesi veren Nefiye nine, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından kendisine verilen konteynere taşındı. Nefiye ninenin içinde bulunduğu zorlu yaşam koşullarını yerinde tespit eden Sosyal Hizmetler Şubesi yetkilileri, Okatan ailesi için bir umut ışığı oldu.
EV TAMAMEN DONATILDI Tek göz odada yaşam mücadelesi veren 8 kişilik Okatan ailesinin derdine derman olan Büyükşehir Belediyesi, bir adet 21 metrekarelik konteyner tahsis etti. Mutfağı ve tuvaletiyle Okatan ailesinin tüm ihtiyaçlarını karşılayan konteynerin ısıtılması için bir adet de kuzine soba verildi. Ayrıca Nafiye nine ve Okatan ailesine 2 adet 2`li ranza, 2 adet çekyat, çocuklara kırtasiye seti, okul üniforması, periyodik gıda yardımı, giyim yardımı, halı, uyku seti temin edildi. Nefiye nineye Büyükşehir tarafından 41 Kart da tahsis edildi.
BAŞKANLARDAN ZİYARET Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Nafiye nine ile Roman Mahallesi`nde yaşayanlara konuk oldu. İki başkanı Kocaeli Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar ile Kandıra Romanlar Derneği Başkanı İhsan Okatan karşıladı. Mahallede yaşayan Romanlar tarafından coşkuyla karşılanan başkanlar yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını söyleyerek vatandaşların ihtiyaçlarını dinledi. Roman çocukların başını sevgiyle okşayan Karaosmanoğlu, ailelerle de samimi bir atmosferde sohbet etti.
SERACILIK KURSU AÇILACAK Özellikle Roman annelerle uzun uzun konuşan başkan Karaosmanoğlu, çocuklarını mutlaka okula göndermelerini istedi. Roman çocukların okula gidip eğitim almaları gerektiğini vurgulayan Karaosmanoğlu, gençlerin de meslek sahibi olmalarının önemine dikkat çekti. Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan da her eve tuvalet ve banyo yapacaklarını ifade etti. Ayrıca mahalleye tüm Romanlar`ın yararlanması için genel bir tuvalet ve hamam da yapılması gündeme geldi. Öte yandan KO-MEK aracılığıyla mahallede seracılık kursları açılacağı, burada çiçek ve fidan yetiştirilmesi için çalışma yapılacağı vurgulandı.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑