Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Bütün köy bir oldu, yanan cami yeniden yapıldı

Karaağaç Köyü Camii’nin yanmasıyla köy halkı hummalı bir çalışma başlattı. Köylüler, camilerini güzelleştirmek için şimdilerde hayırsever vatandaşların kapılarına giderek camileri için yardım istiyor.

6 Mart 2013 Saat: 17:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.300 kez okunmuştur

Bütün köy bir oldu, yanan cami yeniden yapıldı
Bütün köy bir oldu, yanan cami yeniden yapıldı

Karaağaç Köyü Muhtarı Mehmet Elmacı ve Karaağaç Köyü Güzelleştirme Derneği Başkanı Kemal Ongun işbirliği içerisinde yanan camilerini onarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda Karaağaç Köyü Camii’nin elektrikli ısıtma sistemi arıza yapması sonrasında cami yanmış ve kullanılamaz hale gelmişti. Hayırseverler ve köy halkının büyük gayretleri sonrasında cami onarımı için para toplanmış bu kampanyaya Kocaeli İl Müftülüğü, Kandıra İlçe Müftülüğü de destek vermişti. Dernek ve köy muhtarlığı caminin iç onarımı ve minarenin yapımı için bir araya gelerek yardım kampanyaları başlattı. Caminin içi Kütahya altın çini ile kaplanırken 650 metre fayans kullanıldı. Caminin iç donanımının 100 bin liraya mal olması bekleniyor.
KÖYDEN 100 BİN LİRA TOPLANDI Karaağaç Köyü halkı camide yapılan bu hizmetleri yerinde izlerken minarenin yapılması için de hayırseverlerden yardım istedi. Köy halkından 100 bin lira yardım toplandı. Bu para caminin içindeki fayans, çimento, boya ve işçiliğe harcanırken halıların alınması için yine hayırseverlerin yardımına başvuruldu. Bunun yanı sıra köy muhtarı Mehmet Elmacı ve Dernek Başkanı Kemal Ongun caminin minaresini yapmak için önceki gün temel attı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Karaağaç Köyü Cami minaresinin yapımı için önceki günlerde 60 metre hazır beton, 12 ton demir 200 torba çimento yardımında bulunmuştu. Minarenin tamamlanması için 150 metre hazır beton, 8 ton demir, 40 bin lira işçilik için paraya ihtiyaç olduğu belirtildi. Köy muhtarlığı ve dernek yöneticileri bu gerekli malzeme ve parayı tamamlamak için şimdilerde tüm hayırseverlerin yardımını bekliyor.
HERŞEYDE HAYIR VARDIR Köy muhtarı Mehmet Elmacı, “Her şerde bir hayır vardır. Camimizin yanması bizi derinden üzdü fakat camimizin içi hayırseverlerin yardımıyla tamamı Kütahya altın çini ile kaplandı. Camimiz mükemmel bir görüntüye kavuştu. Boya işinin tamamlanmasıyla ileriki günlerde inşallah halıları da tedarik etmeye çalışacağız. Bu arada halkımızın talep ve istekleri doğrultusunda minare temelini de attık. İnşallah hayırseverlerin de yardımıyla yüzümüzün akıyla bu işi de başaracağız” dedi.
CAMİ YARDIM BEKLİYOR Karaağaç Köyü Güzelleştirme Derneği Başkanı Kemal Ongun, muhtarın sözlerine katıldığını, bu vesile ile caminin baştan sona yenilendiğini, minarenin de temelinin atılmasıyla köylerinde ayrı bir sevinç yaşadıklarını belirtti. Minarenin temelinde kesilen bir kuzu tüm davetlilere ızgara yapılarak ikram edildi. Izgarayı eski köy muhtarı bizzat kendisi yaparak tüm katılımcılara ikramda bulundu. Caminin minaresinin temelinin atılmasıyla hayırseverlere gazetemiz aracılığıyla yardım etmeleri çağrısında bulunuldu. Kandıra’nın en büyük köylerinden biri olan Karaağaç Köyü şu günlerde yanan camisinin onarımını ve yeni minarenin yapımı ile çalışmalarını yürütüyor.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑