Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Bugün ülke genelinde saat 18.57'de deprem tatbikatı yapılacak

12 Kasım 1999 Düzce depreminin yıl dönümde planlanan tatbikat SMS, televizyon, radyo ve camilerden duyurulacak. Tam bu anda tüm vatandaşlardan her nerede olurlarsa olsunlar çöküp kafalarını kapatarak tutunmaları isteniyor.

12 Kasım 2022 Saat: 09:59
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 865 kez okunmuştur

Bugün ülke genelinde saat 18.57de deprem tatbikatı yapılacak
Bugün ülke genelinde saat 18.57'de deprem tatbikatı yapılacak

İçişleri Bakanlığı kararı ile AFAD tarafından 12 Kasım 1999 Düzce Depremi anısına ülke genelinde eş zamanlı deprem tatbikatı yapılacak. 23 yıl önce Düzce depreminin olduğu saat 18.57’de tüm ülkede sirenler çalacak, cep telefonlarına sesli mesaj gelecek ve herkes bulunduğu yerde “Çök, kapan ve tutun” tatbikatı yapacak. Kocaeli’de AFAD İl Müdürlüğü Kocaeli genelinde 12 ilçenin kent meydanlarında olacak ve tüm kentte tatbikatın olması için cep telefonlarına mesaj atılacak. Kentin yöneticileri vali, kaymakam ve belediye başkanları da vatandaşların içinde olacak, tatbikata vatandaşlarla birlikte katılacak.

PROTOKOL HALKIN İÇİNDE OLACAK
Kocaeli’de yapılacak tatbikatla ilgili bilgi veren AFAD İl Müdürü Mehmet Emin Koçan, AFAD’ın tatbikat hazırlığı için saat 10.00 itibariyle İzmit Kent Meydanında, diğer ilçelerde ise yine AFAD ve kaymakamlıkların belirlediği noktalarda çalışma yapılacağını belirtti. Vali Seddar Yavuz’un programına göre belirlenen noktada Yavuz’un tatbikata katılacağını aktaran Koçan, şunları söyledi:

“İlçelerde kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız ve diğer protokol üyeleri, STK’lar tatbikata vatandaşlar içinde katılacak. Saat 18.57’de herkes bulunduğu noktada çök, kapan ve tutun tatbikatına katılacak.

TATBİKATLAR MART AYINDA BAŞLADI
Mart ayından bu yana okullarda, belirlenen noktalarda tatbikatlarımızı yapıyoruz. Diyanete bağlı kurumlarda geçtiğimiz hafta tatbikat yapıldı. Okullarımızda dördüncü derste bugün çök, kapan ve tutun tatbikatı yapıldı. 9 Kasım’da KYK kurtlarımızda yapılan tatbikata aynı zamanda tahliye de eklendi. Çök, kapan, tutun tatbikatından sonra yurtların hepsi tahliye edildi. Bu çalışmaların hepsi Türkiye genelinde oldu.

ANONS SİSTEMLERİ VE CEP TELEFONLARI
Tatbikatla ilgili bugün ve yarın tüm cami ezan sistemlerinde, belediyelerin anons sistemlerinde tatbikat ile ilgili bilgilendirme anonsları yapılacak. Tatbikat saatinde yine cep telefonlarına mesaj gelecek ve aynı zamanda alarm çalacak. Televizyonlar aynı saatte canlı yayınla tatbikata katılacak. Vatandaşlarımız evlerinde, iş yerlerinde, kafede, restoranda ve oldukları alanlarda çök, kapan ve tutun tatbikatına katılacak. Tüm vatandaşlarımızın ülke genelinde yapılan tatbikata katılması istiyoruz”

FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞANA HEDİYE
AFAD İl Müdürlüğü sosyal medyada “çök, kapan, tutun, hayata tutun” etiketi ile paylaşımlara başladı. Aynı etiket ile sosyal medyada tatbikata katılıp fotoğraflarını paylaşan vatandaşlar arasında çekiliş yapılacak. Çekiliş sonucunda 25 kişiye deprem çantası hediye edilecek.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑