Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Bu sefer Civelek oyuna gelmedi

Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Kandıra Belediye Meclisi üyelerini göreve geldiği günden bugüne kadar ihraç etmek için tüm yolları denedi ama bir türlü başarılı olamadı.

15 Ocak 2013 Saat: 18:12
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 14.548 kez okunmuştur

Bu sefer Civelek oyuna gelmedi
Bu sefer Civelek oyuna gelmedi
Kan’ın şimdilerde farklı bir taktikle Civelek’le belediye meclis üyelerini karşı karşıya getirmeye çalıştığı iddia ediliyor. Cengiz Kan’a yakın olan bir yerel gazetenin sütunlarında ilginç bir iddia ortaya atıldı. Mahmut Civelek’in Kandıra’ya giderek bir grup toplantısı yaptı. Cengiz Kan’ın istediği meclis üyelerinden denetleme komisyonu oluşturması yönünde grup kararı aldığı. Buna rağmen meclis üyelerinin bu karara uymayarak, Civelek ile karşı karşıya gelmiş gibi bir intiba oluşturulmaya çalışılıyor. Hiçbir gazetede bu tür haber ve iddialar yer almazken Cengiz Kan’ın bir gazeteye servis yaptığı iddia ediliyor.
Kan’ın Şentürk’ten Ricası İddialara göre Cengiz Kan’ı 2010 ve 2011 yılında denetleyen AKP’li belediye meclis üyelerinden Erkan İşler, Özcan Şenol, Rüştü Uygur ve Erdoğan Günay’la Cengiz Kan’ın araları oldukça açıkmış. Bundan dolayı AKP İlçe Başkanı Erdinç Şentürk, Cengiz Kan’ın talimatıyla AKP İl Başkanı Civelek’ten bir ricada bulunmuş. 2010-2011 yılında usulsüzlük iddialarını yargı sürecine taşıyan belediye meclis üyelerinin 2013 yılı denetleme komisyonuna seçilmemesi yönünde grup kararı alınmasını istemiş. Civelek’te Kandıra’ya gelerek bu yönde grup kararı almış. Civelek Yemedi Buna rağmen eski denetim komisyonu üyeleri grup kararına rağmen tekrar seçildi. Bu olayın birkaç gün sonra basına sızmasıyla birileri amacına ulaşmayı hedefliyordu. Çünkü böyle bir haberin ortaya atılması ve Civelek’in tahrik edilmesinden en zararlı çıkacak isimler şüphesiz bahsi geçen dört meclis üyesi olacaktı. Eğer bilgi doğruysa ve meclis üyeleri alınan grup kararına uymayarak aksi yönde oy kullandılarsa, bu olayın basında tahrik edilmesi ve Civelek’in meclis üyelerinin disipline sevk edip, partiden ihraç edilmelerinin yolunun açılması en çok tabi ki Cengiz Kan’ı memnun edecekti. Ama bu sefer Civelek yemedi. Cengiz Kan’ın Oyunu Meclis üyeleri açık oylamada tüm gündem maddelerine evet oyu verdi. Kapalı oylamayla seçilen denetleme komisyonunda da evet oyunu Cengiz Kan ve yakınları vermiş olamaz mı? Amaç bu kişilerin il başkanına karşı geldiğini ortaya koyup partiden ihraç edilmesi için bir tuzak olamaz mı? Cengiz Kan’a yakın bir yerel gazetenin köşe yazarının bu konuyu gündemine taşıması bilginin Cengiz Kan tarafından gazeteye sızdırıldığı iddiasını güçlendiriyor. İşte bu durumda Cengiz Kan’ın oyununu ortaya çıkartmış oluyor.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑