Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Bu bizim soru önergesinin cevabı değil

Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, meclisi terk ettiği için muhalefetin soru önergelerine yazılı olarak cevap verdi. muhalefet ise yanıtlanan cevabın kendi soru önergelerinin cevabı olmadığını söyledi.

2 Eylül 2012 Saat: 22:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.218 kez okunmuştur

Bu bizim soru önergesinin cevabı değil
Bu bizim soru önergesinin cevabı değil
Kandıra Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nı AKP belediye meclis üyesi Erkan İşler’in konuşmasını yarıda keserek ve CHP ve DP’li meclis üyelerinin soru önergesini yanıtsız bırakarak terk eden belediye başkanı Cengiz Kan, muhalefetin soru önergelerine yazılı olarak cevap verdi, muhalefet ise yanıtlanan cevabın kendi soru önergelerinin cevabı olmadığını söyledi BAŞKANI KAN SALONU TERK ETMİŞTİ Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Kandıra Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nda AKP’li belediye meclis üyesi Erkan İşler’in işgaliye bedelleri için söz aldığı sırada salonu terk etmişti. İşler’in, “Bana söz verdiniz lütfen beni sonuna kadar dinleyiniz. Saygısızlık yapmayınız lütfen” demesine rağmen Kan, “Sen bana saygısız mı diyorsun? “ diyerek salondan ayrılmıştı. Kan ayrıca, CHP’li ve DP’li meclis üyelerinin soru önergelerini de yanıtsız bırakmıştı.
SOMUT CEVAP İSTİYORUZ Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, meclisi terk ettiği için muhalefetin soru önergelerine yazılı olarak cevap verdi. Kan’ın verdiği cevapların, soru önergelerine ait olmadığını söyleyen CHP Grubu adına Mehmet Tımaç ve Cüneyt Erdem ile DP Grubu adına Salih Akyıldız ise, Eylül ayı meclis toplantısına tekrar aynı soru önergesini taşıyarak somut bir cevap almak istiyor.
İŞTE MUHALEFETİN SORU ÖNERGELERİ VE KAN’DAN GELEN İLGİNÇ CEVAPLAR; 1) Pazar yeri ile jandarma binasının arasında yapımına başlanıp temeli atılan halı saha tesisinin maliyeti ne kadar olup, ne zaman bitirilmesi düşünülüyor? CEVAP: Söz konusu halı saha ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. 2) Garaj – Destek hizmetleri binası olarak düşünülen önceki aylarda 2/B arazisi üzerine temeli atılan inşaatın mülkiyet sorunu çözüldü mü? Halen orman arazisi midir? Yoksa başka bir kurumun arazisi üzerine ruhsatsız, kaçak yapılan bu inşaatın sorumlulukları tespit edilerek gerekli yıkım ve para cezası kesilmiş midir? CEVAP: Garaj Destek Hizmetleri binası olarak düşünülen alana ait tapu fotokopisi ektedir. 3) Fen işleri içinde yapılan hizmet alımı ihalesi sonrasında diğer temizlik ihalesi personelinden bu bölüme aktarma yapıldı mı? CEVAP: Belediyemiz tarafından yapılan hizmet ihalelerinde yüklenici firmalar personel istihdam etmektedir. 4) Bembirsen sendikası ile ne zaman sözleşme imzalandı? Sözleşme tarihinde belediyemiz personelinden kaç üyemiz vardır? Sözleşmenin birer örneğinin mecliste bulunan partililere verilmesini talep ediyoruz. CEVAP: Belediyemizde yetkili memur sendikası Bem Bir-Sen’dir. 5) Kandıra Belediyesine geçice görevlendirme ile geldiği belirtilen Bayram Bayram isimli şahsın hangi birimde ve ne kadar süre ile çalışmıştır. Bu çalışma süreci içinde kaç günlük rapor ve izin alınmıştır? CEVAP: Belediye kanununda “ Belediye Personeli Belediye Başkanı Tarafından Atanır” denilmektedir. 657 sayılı kanunun değiştirilen hükmü gereğince memurun özlük dosyası içeriği hakkında soruşturma ve kovuşturma yetkili merciler dışındakilere açıklama yapılamaz, bilgi verilmez. Ayrıca kişinin hakkında yayında bulunulamaz, denilmektedir.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑