Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

Belediyecilik Milli Görüş'ün işidir

Saadet Partisi Kandıra İlçe Başkanı İlyas Yazıcı, yerel seçimlere iddialı hazırlandıklarını belirtti ve ekledi: ""Belediyecilik Milli Görüş'ün işidir"...

11 Mayıs 2009 Saat: 21:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.431 kez okunmuştur

Belediyecilik Milli Görüş'ün işidir
Belediyecilik Milli Görüş'ün işidir

Saadet Partisi Kandıra İlçe Başkanı İlyas Yazıcı, yerel seçimlere iddialı hazırlandıklarını belirtti ve ekledi: ""Belediyecilik Milli Görüş'ün işidir""

 

Yerel seçimler yaklaşırken, partilerde de gözle görülür bir hareketlenme yaşanmaya başladı. Bu hareketliliğin kendisini iyiden iyiye hissettirdiği yerlerden bini de SP Kandıra İlçe Başkanlığı. İlyas Yazıcı ve yönetim kurulu üyelerinin gündeminde sadece yerel seçimler var. Seçim hazırlıklarıyla ilgili sorularımızı büşük bir içtenlikle yanıtlayan SP Kandıra İlçe Başkanı İlyas Yazıcı, yerel seçimlere hayli iddialı hazırlandıklarını ifade etti. Yazıcı, ""belediyecilik Milli Görüş'ün işidir"" dedi. İşte Yazıcı ile olan röportajımız.

 

Yerel seçimlere nasıl hazırlanıyorsunuz?

Önümüzdeki yerel seçimler için her türlü araç gereç ve argümalarının tespiti yapıldı ve tedrikleriyle ilgili komisyon oluşturuldu. İlk aşamada, yerel seçimlerin teşkilatımıza maliyetini çıkarıyoruz.

 

Belli olan adayınız var mı?

Aday olmayı arzu eden kardeşlerimiz var tabi. Türkiye'de gündem çok hızlı değişiyor. Seçim havasına biraz daha yaklaşılsın, sizin vasıtanızla adayımızı inşallah kamuoyuna tanıtacağız. Bunun için acele etmiyoruz.

 

Seçimden beklentileriniz neler?

Elbette ki seçimleri kazanmak. Kandıra Belediyesi'nin mutlaka Saadet düşüncesiyle yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ve halkımızı da bu düşünceye davet ediyorum. Çünkü belediyecilik Milli Görüş'ün işidir. Bunu daha önce defalarca gösterdik, yine gösteririz.

 

Hedefleriniz neler?

Erbakan hocamızın devleti temsil ve devlet adamlığı konularındaki nefis tavırlarını insanlarımızın çok ama çok özlediğine şahit oluyoruz. Gittiğimiz konuştuğumuz her insandan sayısız methiyeler duyuyoruz. İnsanlarımızın özlem ve methiyelerine layık bir iktidarı her zamankinden daha fazla arzu ediyor ve bu inançla çalışıyoruz. Bir yanda kanunlar yanlış uygulanmış olsa dahi uymak zorunda olduğumuzu beyan edip olası provokasyonların önüne geçebilen bir lider,  28 Şubat süreci ve Refah Partisi'nin yoktan yere kapatıldığı günün akşamındaki beyanından bahsediyorum. Bir yanda ise işportacı ağzıyla konuşan, milletimizi temsil eden meclise grubu olan partilerin manzara-i umumiyesi. Bu manzara-i umumiyeden rahatsız olduğumuzu ifade edip, bu gidişe dur demeyi hedefliyoruz. Yazık oluyor bu millete. Hem de çok yazık.

 

Adaylarınız nasıl belli olacak ?

Aday olmayı arzu eden kardeşlerimizi hali hazırdaki komisyonlarımıza bildireceğiz. Komisyon tercihlerini alıp, geniş kapsamlı istişare toplantısında isimleri önereceğiz. Elemeyi geçen, başkan adayımız olacak.

 

Kongre yapacak mısınız?

Milli Görüş camiasında görev istenmez verilir. Dolayısıyla görevimizin başındayız. Ancak il teşkilatımız 'Er olarak kal, nöbetçi olarak kal' derse 'Emriniz başım üzerine' deriz. Bakın ben Almanya'da kaldım. Avrupalılar, Türk'lere ne der biliyor musunuz? Asker millet. Ama bize bizim milletimize bunlar anlatılmadı maalesef.   

 

AKP ile ilgili neler düşünüyorsunuz?

Biliyorsunuz yakın tarihlerde ilçemizde iki yere petrol istasyonu açıldı. Bunlardan birinin yol sorunu yok fakat diğerinin yolunu nereden vereceklerini şaşırmış vaziyetteler. Hepimizin yakından tanıdığı İSU personeli var. Kendisi yıllardan beri Kandıra'ya hizmet ediyor ve bu adamın şu anda iki tane yatalak hastası var, yani felçli. Bu adamı sürgün ediyorlar. Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren'i festivalde genel başkanını davet etti diye cezalandırıyorlar. Ama o akıllı davranıyor, cezayı hissettirmiyor Kandıra'ya. Mustafa Öğren'e de kızmıyor değilim. Kardeşim sen adamların geçmişlerini inkar ederek bulundukları yerlere geldiklerini bile bile hangi cüretle genel başkanını davet edersin? Tek başına iktidar oldular, cumhurbaşkanını seçtiler.  Sıra geldi başörtüsüne. Fakat o da ne? Hanım komisyonları Kartepe'de göbek atma yarışı düzenliyor. Sen misin o göbek atma yarışı düzenleyen? Başbakan da çıkıyor 'En az 3 çocuk yapın' diyor. Tabi ki biz bunu öğreniyoruz ancak ülke genelinde kamuoyu bu bilgiden yoksun olduğu için Başbakan'ın çıkışını yanlış buluyor. AKP ile ilgili düşüncem kısa ve öz olarak ne biliyor musunuz? Sokakta alaturka, Kartepe'de tvist, Ankara'da kulis oynayan, aklı Washington, fikri Telaviv, zikri Vatikan'da, gündüz şıracı akşam bozacılık yapan bir partidir diye düşünüyorum.

 

Saadet Partisi Kandıra İlçe Başkanı İlyas Yazıcı ile Ünal Cankurt'un röportajı

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑