Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Başkan Kan caminin satılmasına evet dedi, meclis üyeleri red etti

Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, tüm gazetelere Akhasan Cami’nin temelinin

8 Şubat 2013 Saat: 18:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 12.709 kez okunmuştur

Başkan Kan caminin satılmasına evet dedi, meclis üyeleri red etti
Başkan Kan caminin satılmasına evet dedi, meclis üyeleri red etti
Şubat ayı meclis toplantısında bir gündem maddesi yer almıştı. Son anda ek gündem maddesi olarak SGK’ya Kandıra Belediyesi’nin borcundan dolayı belediyenin bazı parsellerinin borç karşılığında verilmesi meclise sunuldu. Meclis üyeleri bu durum karşısında büyük tepki göstermişti. Belediye Başkanı Cengiz Kan’ın önerdiği parsellerin içinde Akhasan Cami’nin arazisi de bulunuyordu. Bunun üzerine SGK’ya borç karşılığı verilecek parsellerin Cuma gününe ertelenmesine karar verilmişti.
BÜYÜK TEPKİ GÖRDÜ Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan’ın bu girişimi ilçe halkı tarafından büyük tepkilere neden oldu. Kan’ın 3 yıl önce AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ile birlikte temelini attığı Akhasan Cami’nin de temelinin bulunduğu parseli de satmak istemesi yerel ve ulusal gazetelerde yer aldı. Başkan Kan bunun üzerine tüm gazetelere mail atarak cami yerini satmaktan vazgeçtiğini belirtti. Yerel gazeteler Cengiz Kan çark etti başlığıyla bunu okuyucularına duyurdu.
HERKES ŞAŞIRDI Dün 14.30’da gerçekleşen Kandıra Belediye Meclisi toplantısı herkesi şaşırttı. Meclisin açılmasıyla birlikte ek gündem maddesi yine meclise sunuldu. Herkes Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan’ın geri adım attığını düşünürken tekrar meclise aynı kararı noktası virgülünü değiştirmeden sunması meclis üyelerini şaşırttı.
ERKAN İŞLER DE KARŞI CHP’li belediye meclisi üyesi Mehmet Tımaç, “Belediyenin borçlarının kapanmasını bizde istiyoruz fakat satılacak olan parsellerin uygun olmadığı kanaatindeyim” dedi. DP’li belediye meclisi üyesi Salih Akyıldız, “Bütçe komisyonu ve imar komisyonuyla oturup araştırma yapılmalı, en uygun yerleri ispat edip sağlıklı karar vermeliyiz” dedi. AKP’li belediye meclisi üyesi Erkan İşler ise Burak Market’ten kamulaştırdıkları yerlerin satılmasını önerdi.
CAMİ ARAZİSİ SATILMAYACAK Başkan Kan, önerilerin ve araştırmaların gündemde konuşulmasına gerek olmadığını söyleyerek gündem maddesinin virgülünü noktasını değiştirmeden aynı şekilde oylamaya sundu. Çarşı Mahallesi 400. Ada 4 parsel içerisinde Akhasan Camii temelinin bulunduğu parsel ve 289 Ada 54 parsel, Akdurak Mahallesi’ndeki 419 Ada 4,5,6,7,8 nolu parsellerin SGK’ya borç karşılığı verilmesine meclis hayır dedi. CHP’li Mehmet Tımaç, Cüneyt Erdem, Kemal Kardeş, DP’li Salih Akyıldız, Şermin Çetiner ve AKP’li Rüştü Uygur, Özcan Şenol, Erkan İşler hayır oyu verirken, başkan Kan ve AKP’li meclis üyeleri Vedat Yiğitoğlu, Ersin Cici ve Erdoğan Günay evet oyu verdi ve gündem maddesi reddedildi. Oy çokluğuyla cami yeri satılmaktan bu şekilde vazgeçildi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑