Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

Başkan, hizmetleri Allah’a emanet etti

MHP

27 Ekim 2014 Saat: 16:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.921 kez okunmuştur

Başkan, hizmetleri Allah’a emanet etti
Başkan, hizmetleri Allah’a emanet etti
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve İl Başkanı Aydın Ünlü, ilçe teşkilatlarına gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında önceki gün Kandıra’daydı. MHP Kandıra İlçe Başkanı Türkan Özcan ve belediye meclis üyeleriyle parti binasında bir araya gelen Türkkan ve Ünlü, yaklaşan kongreler önce istişare yapmak ve teşkilatlardaki moral ve motivasyonu arttırmak için ilçe teşkilatlarına bir dizi ziyaret gerçekleştirdiklerini ve bu nedenle Kandıra’da olduklarını belirtti. Ayrıca Türkkan, geçtiğimiz aylarda Kandıralı Burak Sarı’ya söz verdiği üzerinde Beşiktaşlı futbolcuların imzasının bulunduğu ve kendi adının yazılı olduğu formayı Sarı’ya hediye etti. Aldığı hediye ile son derece mutlu olan Sarı, Türkkan’a sık sık sarılarak teşekkür etti. Samimi sohbetlerin ardından Ünlü ve Türkkan, gazetemize açıklama yaptı. Kongre sürecinden, iktidarın yönetimine kadar birçok konu hakkında yorumda bulunan Ünlü ve Türkkan, 2015 genel seçimlerine titizlikle hazırlandıklarını ifade etti.
KARARI TEŞKİLAT VERECEK Kongrelere tek listeli gideceklerini söyleyen Ünlü, Kandıra Belediye Başkanlığı seçimlerinde büyük başarı elde eden ilçe teşkilatının liste oluşumunda kararı kendisinin vereceğini ve bu karara il teşkilatı olarak saygı duyacaklarını belirtti. “Kongrelerden bölünerek veya kavga ederek değil, daha çok güçlenerek çıkacağız” diyen Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kandıra teşkilatımız, meclis üyeleriyle birlikte Kandıra’yı kucaklayarak, yoluna devam edecektir. Yerel seçimlerde gösterilen başarı ve performansın 2018-2019 sürecinde de artarak devam edeceği kesindir. Biz 2015 kongre sürecimizi devlet meselesi olarak görüyoruz. Yani kongrelerimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin mücadelesidir. DEVLET MESELESİ Bu yüzden kavga etmeyeceğiz. Hep beraber kucaklaşarak süreci taşıyabilecek bir grup kurup, 2015 genel seçimlerinde hedefe ulaşacağız. Kandıra’daki çıta 8 bin bandındadır. Kandıra teşkilatımız, bu 8 bin bandın altına düşmeden daha yukarıya çıkan bir yapıyı Kandıra’da kurmak zorundadır. Kocaeli siyasi tarihinde ve Kandıra tarihinde MHP’nin en başarılı çalışmasını yapmış olduğu bir teşkilatın akıllı bir karar vereceğine inanıyorum.” Kandıralı milletvekili adayı ile ilgili de açıklama yapan Ünlü, “MHP her şeye açık bir partidir. Biz 2015 genel seçimlerine bu ülkenin kader seçimidir diyorsak, her alternatifi değerlendireceğiz. Kandıra teşkilatının bize sunduğu her isimi değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.
EL SALLAYARAK GİDER 2014 yerel seçimleri öncesi Kandıra’yı sık sık ziyaret eden ve teşkilatın çalışmalarına katılan Milletvekili Türkkan ise seçimlerin ardından Kandıra’ya gelerek ilk basın açıklamasını yaptı. 7 aylık süreçte Kandıra’nın değişmediğini söyleyen Türkkan, “Seçimlerin üzerinden 7 ay geçti. O zamanlar da belirtmiştim, Kandıra’nın hak ettiği vizyon bu değil. Nitekim geçmiş dönemlerde yapılanların geleceğin aynası olduğunu dolayısıyla mevcut siyasi partinin Kandıra iktidarından inmesi gerektiğini söyledim. 7 ay sonra yine Kandıra’yı dolaşıyorum ve bakıyorum ki hiçbir şey oluşmamış. Yani Kandıra hala eski Kandıra. Aradan 4 yılda geçse bir şeyin değişmeyeceğini göreceğiz. Yeni belediye başkanının iyi niyetinden şüphem yok ama iyi niyet Kandıra’yı yönetmeye yetmez. Nitekim hala baktığımızda personel işleriyle ilgileniyor. Zaten ilçenin bütçesi bu ilçeye yatırım yapmaya müsait değil. Kandıra Belediyesi bu bütçeyle hiçbir şey yapamaz. Mevcut başkan 5 yıl sonra el sallayarak gider buradan” dedi. FARK EDENLER ÇOĞALIYOR İktidarın Güneydoğu meselelerindeki adımlarının AKP’ye destek veren vatandaşı dahi tedirgin ettiğini söyleyen Türkkan, zaman ilerledikçe fark edenlerin daha çok çoğaldığını savundu. 2015 seçimlerine kadar uyanan insanların daha fazla olacağını ve iktidarı devirecek düzeye geleceğini söyleyen Türkkan, “Artık Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu ülkeye zarar verdiğini görüyorum ve bir daha tek başına iktidar olamayacağını üstüne basa basa söylüyorum. Güneydoğu’nun devredilmesine ilişkin varılan mutabıka AKP’ye oy veren vatandaşı dahi rahatsız ediyor. Ülkenin sınırlarının değişeceği konusunda artık herkes hem fikir. Mevcut iktidarın bu ülkeyi Misak-i Milli sınırları içerisinde tutacağına kimse inanmıyor. İnsanlar sözünün eri bir iktidar istiyor. Bakıyoruz şimdi Cumhurbaşkanı olan Erdoğan bir şey söylüyor, ertesi gün Amerika yalanlıyor. Milli olmaktan uzak, Türkiye’yi yönetmekten uzak bir iktidar ve Cumhurbaşkanı. Umuyorum bu sürecin sonu hayırla bitecek” diye konuştu.
HİZMETİ ALLAH’A EMANET ETTİ Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra köylerine hak ettiği hizmeti vermediğini savunan Türkkan, “Köylerin Büyükşehir’e bağlanmasının ardından muhtarlar zor durumda. Eskiden muhtarların kendisine ait bir bütçesi, aracı, korucusu vardı. Şu anda bu imkânlardan hiçbirisi yok. Muhtarların ne bütçesi ne de yaptırım gücü var. Büyükşehir ne kadar isterse ve ne zaman aklına gelirse yapıyor. Yani seçim zamanında. Dolayısıyla Kandıra’nın köyleri şu an yetim ve sahipsiz. Büyükşehir köyleri sadece vergi alabilmek için üzerine aldı ama hizmet noktasında Allah’a emanet etti. Hal böyleyken gittiğimiz 2015 genel seçimlerde MHP’nin şansı her geçen gün daha da artıyor” ifadelerini kullandı.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑