Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Başkan Büyükakın Kandıra’da ayçiçeği hasadı yaptı

Büyükşehir’in gübre desteği verdiği çiftçilerin hasat mesaisi devam ediyor. Başkan Büyükakın, Kandıra’da biçerdövere çıkıp, ayçiçeği hasadı yaptı

15 Eylül 2022 Saat: 21:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.053 kez okunmuştur

Başkan Büyükakın Kandıra’da ayçiçeği hasadı yaptı
Başkan Büyükakın Kandıra’da ayçiçeği hasadı yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sıvı yağ üretiminin artırılması ve tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi için hayata geçirdiği “2022 Ayçiçeği Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi” kapsamında, gübre desteğinden yararlanan çiftçilerin ayçiçeği hasadı mesaisi devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kandıra ilçesindeki tarlada biçerdöverin direksiyonuna geçerek, çiftçilerle beraber ayçiçeği hasadı yaptı. Başkan Büyükakın, gübre, tohum, mazot, fide başta olmak üzere çok sayıda projeyle tarıma ve üreticilere destek vererek, çiftçinin yüzünü güldürmeye devam ettiklerini söyledi.

AYÇİÇEĞİ EKİMİNDE YÜZDE 30 ARTIŞ
Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce yürütülen ve Kocaeli’nin önemli kırsal kalkınma hamlelerinden biri olan “Ayçiçeği Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi” ile sıvıyağ üretiminin artırılması, ithalatın en aza indirilmesi ve çiftçilerin gelir düzeyinin artırılması hedefleniyor.

Tarımda katma değeri yüksek ürünlerin yetiştirilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nce yağlık ayçiçeği yetiştiriciliği yapan tüm çiftçilere talepleri üzerine yüzde 50 hibeli yağlık ayçiçeği gübresi desteği sağlandı. Destekle birlikte Kocaeli’de 12.000 dekar araziye yağlık ayçiçeği ekildi. Verilere göre bir önceki yıla göre ayçiçeği ekiminde yüzde 30 artış sağlandığı bildirildi. Destekten yararlanan çiftçiler tarafından ekilen ve bu sene verimi yüksek olan ayçiçeği tarlalarında hasat mesaisi sürüyor.

BAŞKAN BİÇERDÖVERLE HASAT YAPTI
Başkan Büyükakın, Kandıra ilçesi Kaymaz Araman Mahallesi’nde gübre desteğinden yararlanan çiftçi Serkan Öztürk’ün sahibi olduğu 23 dönümlük tarlada biçerdöverin direksiyonuna geçerek, ayçiçeği hasadı yaptı. Başkan Büyükakın, daha sonra AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, Kandıra Belediyesi Meclis Üyeleri Beyhan Şen ve Bayram Küçükyılmaz, Kaymaz Mahalle Muhtarı Mehmet Şenol, Selimköy Mahalle Muhtarı Emin Akçay, Hıdırlar Mahalle Muhtarı Nihat Sarı ve çiftçilerle sohbet etti.

“ÇİFTÇİLERE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”
Tarımsal kalkınmaya ve çiftçilerin gelir düzeyinin artırılmasına yönelik çok sayıda destekleme projesini hayata geçirdiklerini belirten Başkan Büyükakın, Büyükşehir olarak üreticilerin her zaman yanında olduklarını söyledi. Özellikle gübre desteği ile birlikte Kocaeli’de çok sayıda tarlada yağlık ayçiçeği ekiminin yapıldığını ve verimin beklentilerin üzerinde olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Büyükakın, tarımsal üretimin kesintisiz artarak sürmesi ve üreticilerin gelirinin artırılması için çiftçileri desteklemeye devam edeceklerini bildirdi. Üreticiler, desteklerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, çiftçi dostu olarak tanımladıkları Başkan Büyükakın’a teşekkür etti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑