Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Başkan adayı Olcay Çelik, iddialı konuştu

DP'nin Kandıra Belediye Başkan adayı Olcay Çelik, iddialı konuştu: "Kandıralı kararını bizden yana verdi."

11 Mayıs 2009 Saat: 21:41
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.250 kez okunmuştur

Başkan adayı Olcay Çelik, iddialı konuştu
Başkan adayı Olcay Çelik, iddialı konuştu

DP’nin Kandıra Belediye Başkan adayı Olcay Çelik, iddialı konuştu: “Kandıralı kararını bizden yana verdi.”

 

DP’nin Kandıra Belediye Başkan adayı Olcay Çelik. Ne söyleyecekse açık bir şekilde söyledi. Lafı eğip, bükmeyi sevmeyen, mütevazi biri olduğu belli.

***
Projelerini anlatmaya başladığında, “Bunlar Kandıra için yaklaşık 20 yıldan beri istenen şeyler, hayal edilen şeyler ama yapılamadı, hiçbiri gerçekleşmedi” dedim.

***
Ve, bugün Türkiye’nin en güzel sahillerine sahip ilçedeki plajlarda hala doğru düzgün bir soyunma kabininin olmadığını, bir tuvaletin bile yapılamadığını söyledim.
Kandıra’daki güzel insanların, hak ettikleri gibi yaşayamadıklarını söyledim.

 

***
Kandıralı’nın yıllardan beri beceriksiz, vizyonsuz, doğru konuşmayan siyasetçiler tarafından aldatıldığını da ekledim.

 

***
“Biz değiştimek için geliyoruz, yapılacak çok şey var. Bunların hepsini biliyoruz. Projelerimizle geliyoruz” dedi.
“Seçilirsem asla değişmeyeceğim. Eğer değişeceksem bu koltuğu Allah bana nasip etmesin” dedi.

***
Güzel Kandıra’nın güzel insanları size Olcay Çelik’i ben anlatmayacağım, onu benden daha iyi tanıdığınızı biliyorum.
Bu mütevazi adama şans verecek misiniz bilmiyorum.

***
Gerçi siz en doğrusunu bilirsiniz.
Tercih sizin, karar sizin.
Bizim görevimizi sizin adınıza denetim yapmak, verilen sözler yerine getirilmiş mi, getirilmemiş mi buna bakmak...

Sizi biraz yakından tanıyalım...
10.11.1960 doğumluyum. Babamın memur olması nedeniye Türkiye’nin çeşitli illerinde bulundum. Emekli olduktan sonra Kandıra’ya yerleştim. Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunuyum. 1991 yılında özel bir şirkette çalıştım. Daha sonra haziran 2008’de kendi işimi kurdum. Ray Sigorta’nın Kandıra acentesiyim.

Yaklaşık 29 yıldır Kandıra’da ikamet ediyorsunuz, aslen Kandıralı mısınız?
Evet, yıllardan beri buradayım... Aslen de Kandıralı’yım.

Bundan önceki seçimlerde de Kandıra Belediye Başkan adayı olmuştunuz değil mi?
Uzun yıllardan beri DP çatısı altında siyaset yaptım. Çeşitli görevlerde bulundum, komisyonlarda görev aldım. Evet, 2004 yerel seçimlerinde de Kandıra Belediye Başkan adayı olmuştum.

O dönem kazanamamıştınız, nasıl kaybetmiştiniz peki?
Bin yüz kırk beşe, bin dokuz yüz seksen altı gibi bir şeydi sonuç zannediyorum. Yüzde 34 civarı Mustafa Öğren alarak kazanmıştı. Yüzde 18 civarı da ben oy almıştım. Ama bu rakamları tam hatırlayamıyorum.

Aradan beş yıl geçti, sene 2009... Bu beş yılda ne değişti de, bugün sizinle ilgili seçim kazanabilir deniliyor. En iddialı aday deniliyor. Bunu sizi övmek için söylemiyorum. Ancak geçtiğimiz gün Kandıra’daydım. Uzun süre dolaştım, sizin çok iddialı olduğunuzu söylediler....

TAVİZ VERMEDİM, BEDEL ÖDEDİM

Tabii ki bunların ne kadarını yazacaksınız bilmiyorum ama mesele şu; çok uzun yıllardan beri, 25 yıldır siyasetteyim. Ve siyasi yaşamımda hiç kimseyle kavga etmedim. Öyle bir duruş sergiledim. Vermiş olduğum sözlerin hepsini yerine getirdim. Doğrulardan taviz vermedim. Bu uğurda çok bedel ödedim.

Bedel ödedim derken?
Siyasette başladığım noktadayım. 1984 yılındaki noktadayım. Hala aynı ceketi giyiyorum. Partimizin şu andaki konjonktürde zayıf olmasına rağmen, uzun süredir ilçe başkanlığı görevinde bulundum, duruş sergiledim. Dik durduk, direndik. Belki tabii insanlar bunun etkisinde kalmış olabilir.

GÜLERYÜZLÜ, SICAKKANLI BİRİYİM

Geçtiğimiz gün ilçeye geldiğimde vatandaşlara mevcut belediye başkanı Mustafa Öğren ile ilgili sorular da sordum. Bana çok soğuk biri olduğunu, halkla düzgün iletişim kuramadığını söylediler. Sizin diyaloğunuz nasıl vatandaşlarla?

Güler yüzlü, sıcakkanlı ve samimi bir insan olduğumu söylüyorlar. Yani, şöyle söyleyeyim; diğer siyasi partilerin adaylarıyla insanlar karşılaştırdıklarında, belirli özellikleri alt alta koyduğu zaman orada ön plana çıkıyorum.

SİYASETİN İÇİNDE TEMİZ KALDIM

İnsanlar biraz da samimiyet istiyor değil mi?

Kesinlikle... Ben de uzun yıllar siyasetin içinde bulunmama rağmen temiz kaldım. Belki siyasetin kolay yolunu seçseydim, çok daha farklı yerlerde olurdum. Tercih etmediğimiz, elimizin tersiyle ittiğimiz şeyler oldu. O yüzden, insanlar bunları da bildikleri için samimi olmam dışında bana büyük ilgi gösteriyor.

KANDIRALI BENİ TANIYOR

Evet, bu özelliklerinizi alt alta koyduğumuzda DP’nin seçim kazanabileceği yerlere Karamürsel’den sonra artık Kandıra’yı da dahil edebiliyoruz. Önemli bir çoğunluk DP’nin Körfez’de de seçim kazanabileceğini söylüyor. Fevzi Canbaz iddialı ama ben pek şans vermiyorum. Özetle DP, bugün yine de iddalı değil mi?
Şimdi büyük ilçelerde biraz partinin de rüzgarı olması gerekiyor. Fevzi’nin yine de bu kadar iddialı olması büyük başarıdır. Bizim Kandıra’nın en büyük özelliği küçük olmasıdır. İkili ilişkiler, diyalog, aile yapımız belli. İnsanlar bizi tanıyor. Bir de şu gerçek var. Diğer siyasi partinin adayları farklı olsa bu duruma gelir miydik, gelmez miydik o da tartışılır.

Biraz daha farklı adaylar derken?
Yani daha farklı adaylarla, daha farklı sonuçlar elde edebilir. Daha iddialı olabilirlerdi. AKP’nin parti içi sıkıntılar yaşadığı, teşkilat içinde sorunlar olduğu biliniyor. Mevcut belediye başkanının sizin de söylediğiniz gibi iletişim sorunu büyük handikap. Elbette diğer partilerin adaylarıyla ilgili çok fazla yorum yapmak istemem.

Samimi üslubunuza sürekli vurgu yapıyorsunuz. Yarın belediye başkanı olduğunuzda yine böyle mi olacaksınız?
Değişeceksem, farklı bir Olcay olacaksam, bu koltukta oturmak bana nasip olmasın.

PROJELERİMİ HENÜZ AÇIKLAMADIM 

İnsanlar size, yalnızca kişisel özellikleriniz, beşeri ilişkilerinizdeki başarılar için mi oy verecek. Projeleriniz neler?

Projelerimi henüz çok fazla açıklamadım. Buna rağmen arkamızda büyük bir rüzgar var. Birkaç tane projemiizi açıkladıktan sonra diğer adaylar, karşıma benim projelerimle çıkınca biraz geri çekildim gerçi.

Diğer adaylar, projelerinizi mi çaldı?
Yani çaldılar demeyelim de. Gerçi Kandıra’da hangi belediye başkan adayına sorarsanız sorun, size aynı sorunları söyleyecektir. Sorunlar bellidir.

İSTİHDAM PROJELERİ

Peki, sorunları anlatıyorsunuz, çözüm yollarınız neler?

Kandıra’nın en büyük sorunu istihdam. Bu konuyla ilgili belediyenin de yapacakları var. Elbette belediye burada bir fabrika açacak değil. Ancak 250 kişinin istihdam edileceği bir KOBİ’yi oraya getirmek. İsithdam yaratacak olanlara kolaylık sağlamak yapılacak şeylerden bazıları. Ayrıca üniversiteye sahip çıkamadık. 2 bölüm kapandı, öğrenciler Arslanbey’e gitti. Eskiden 37 net cafe vardı, şimdi 6 tane kaldı. Üniversiteye sahip çıkılmadı. Mevcut belediye. Ben yeni bölümlerin açılması için girişimlerde bulunacağım.

TARIM PROJELERİ

Tarımla ilgili neler yapılacak?

Tarıma dayalı organize sanayi bölgesi kurulması için girişimlerimiz olacak. Organik tarım ve seracılık alanında bir şeyler yapılacak. Süt kompleksi yapılabilir. Kandıra bezi marka yapılabilir. Kandıra yoğurdunu Türkiye’de herkes yemeli. Kandıra plajlarında doğru düzgün bir tuvalet bile yok.

Peki efendim, ben de yıllardan beri Kandıra sahillerine gelirim, Kerpe’yi çok severim. Hattayüzmeyi orada öğrendim. Haklısınız, plajda doğru düzgün bir soyunma kabini yok, duş yok. İnsanlar buraya kız arkadaşlarıyla, aileleriyle nasıl gelecekler. Bunca yıldır, buraya bir tuvalet bile konulmaması en hafifinden ayıp değil mi?

Çok haklısınız, şu konum itibariyle bu çok mümkün değil. Bugün Kandıra’ya gidin, neye elinizi atsanız, elinizde kalır. Dışarıya çıkıyorsunuz her yer çamur. Kandıralı evinden çıkıyor, çarşıya iniyor. Cebinde mendillerle geziyor. Kandıra’ya siz kasaba dediniz ama, bizim köy görünümünden kurtarmamız lazım. Görsel olarak bir estetik yok. Bulvarımız yok, meydanımız yok. Bugün Büyükşehir’in Kandıra’ya yaptıklarını kaldırın, ne kalacak bakalım.

TURİZM PROJELERİ

Turizmle ilgili neler yapılacak?

Turizm beldeleri çevresindeki alt yapı sıkıntılarını çözeceğiz. Piknik alanları oluşturacağız. İnternet üzerinden sahillerimizin görüntülerini canlı yayınla yayınlatacağız. Yat limanı kurulabilir. Turizmi 12 aya yayacağız.

Başka neler yapacaksınız?
Bir stratejik araştırma bölümü kuracağız. Kent merkezinde sosyal yaşam alanları oluşturacağız, kültür merkezleri kuracağız. Kandıra’nın tepelerine, yukarılarına güzel bir şehir kafesi kuracağız. Mesela bir kreş kuracağız.

KÜLTÜR MERKEZLERİ


Sizin, kurduğunuz kültür merkezleri de Büyükşehir’in kültür merkezlerine benzemesin. Adı kültür salonu ama aslında düğün salonu. İçinde sadece düğün yapılıyor. Hiçbir kültür faaliyeti yok.

Çok amaçlı kültür merkezleri oluşturacağız. İçinde düğün salonu da olacak elbette. Ama içinde kültür faaliyetleri de olacak kuşkusuz. Bir de baktığınız zaman halen bir sinemamız yok.

BAŞBAKAN SEÇMİYORUZ

İktidar partisine mensup değilsiniz, partiniz çok güçsüz. Siz yapmak istediklerinizi yapabilecek misiniz?

Şimdi, başbakan seçmiyoruz, milletvekili seçmiyoruz, bakan seçmiyoruz... Seçtiğimiz kişi belediye başkanı. İnsanlar şunu sormalı, bir belediye başkanı nasıl biri olmalı, ikinci olarak da bu seçeceğimiz kişi kimin yanında olacak? Doğrunun yanında mı, hep güçlünün yanında mı?

EN RİZİKOSUZ ADAY BENİM

Mevcut belediye başkanı CHP’li Mustafa Öğren, AKP’li Büyükşehir’le kurduğu güzel diyaologlarla dikkat çekti. Siz de böyle iyi diyaloglar kurabilecek misiniz?

Şimdi Büyükşehir’i AKP’nin kazanacağının garantisi var mı? Peki Sefa Sirmen’in kazanacağının garantisi var mı? DP’nin adayı Zafer Arda da kazanamaz mı? Peki Büyükşehir’i Sirmen kazanır da alt belediyeyi AKP kazanırsa ne olacak? Kandıra’ya gelecek hizmet için ben Büyükşehir ile koordineli olarak. Ama bu teslimiyetçi olacağımız anlamına gelmesin. O yüzden Kandıra’da en rizikosuz aday olarak kendimi görüyorum.

BEN ÖRNEK OLMAK İSTİYORUM

Kandıra, Türk siyasi tarihine damga vurmuş siyasetçileriyle ön plana çıktı. Sizin bunlardan örnek aldığınız bir isim var mı? İdolunüz kim?

Örnek aldığımız siyasetçiler de var. Ölenleri de rahmetle anıyorum. Ben kendim bir idol olmak istiyorum. Yeni bir şey yaratmak istiyorum. İki dönem belediye meclisi üyeliği yaptım. Aslında idol de demeyelim ama örnek olmak istiyorum. Kandıra’da yaşayan insanların kaderini paylaşmak istiyorum. İnsanların rahatlıkla kapısını çalıp, içeri girebileceği, birlikte çay, kahve içebileceği bir belediye başkanı olacağım. 

KAYBEDERSE NE YAPACAK?

Diyelimki 2004 yılındaki gibi seçilemediniz. Ne yapacaksınız. Siyaseti mi bırakırsınız? Önümüzdeki dönem için bir daha aday olur musunuz?

Ben siyasete başlarken bir prensip kararı almıştım. Bir görevde en fazla iki dönem kalacağım diye. Geçmişte de hep öyle yaptım. Seçilemezsem bir daha asla belediye başkan adayı olmayı düşünmem. Aynı şekilde kazanırsam da en fazla iki dönem koltukta otururum.

BANA SARILMAYAN YOK 

Kazanacak mısınız?

Anket yaptırmadım. Ancak önümüzdeki günlerde yaptıracağım. Bu hafta içinde halledeceğim. İnsanların karşısına projelerimizle çıkacağız. Ama Kandıralı kararını verdi. Bizden yana karar verdi. Benim sokakta gördüğümde sarılmadığım, bana sarılmayan insan yok şu anda.



       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑