Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Başbakan sevgisi alana sığmadı

AK Parti Genel B

24 Mart 2014 Saat: 13:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.796 kez okunmuştur

Başbakan sevgisi alana sığmadı
Başbakan sevgisi alana sığmadı

İzmit Perşembe Pazarı alanı, tarihinin en kalabalık mitingine sahne oldu. On binlerce vatandaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı dinlemek için sabahın erken saatlerinde alana koştu. Haremlik selamlık bir platform ile kadın ve erkekler ayrı ayrı miting alanını hınca hınç doldurdu. Başbakan’ın helikopteri ile iniş yaptığı Outlet Center AVM’nin yanında bulunan spor alanından, Perşembe Pazarı alanına kadar olan yol güzergahına polisler konuşlandırıldı, güzergah pankartlar, Başbakan posterleri ve bayraklarla süslendi.
YOLLAR KESİLDİ UKOME’nin aldığı kararlar doğrultusunda şehir merkezine giriş ve çıkışlar, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nın başlama saati olan 10.00’dan sonra kesildi. Saat 11.00’de içeriye alınması gereken basın mensupları ve vatandaşlar ise saat 11.45’te alana alınmaya başlandı. Akın akın alana giriş yapan vatandaşlara, alan girişinde görevliler tarafından bayrak ve su dağıtıldı. Mitingde 50 bin adet su, 60 bin Türk, 40 bin ise AK Parti olmak üzere 100 bin bayrak dağıtıldığı öğrenildi. Şehir merkezi AK Parti bayrakları ile süslenirken, alanın çevresine de dev afişler asıldı.
10 BİNE YAKIN POLİS 3 bin 700 polisin görev yaptığı ilimize, ilçelerden, Yalova, Bursa ve Sakarya’dan takviyeler yapıldığı ve alanda 10 bine yakın polisin konuşlandırıldığı öğrenildi. Polis ekipleri kapılara X-Ray cihazları yerleştirdi ve içeriye giren basın mensubu, partili ve vatandaşları didik didik aradı. Başbakanlık korumalarının bir kısmı alana saatler önce gelerek kendi tedbirlerini alırken keskin nişancılar da çevre binalardaki yerlerini aldı. Şehir merkezinin içinde de olası protestolara ve olaylara karşı çevik kuvvet ekipleri hazır bekletildi. Öte yandan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı devam ederken vatandaşların aralıklarla kısık sesle de olsa slogan atması dikkat çekti. Partililer, vatandaşları slogan atmamaları noktasında sık sık uyardı.
1400 OTOBÜSLE TAŞIMA AK Parti İl binasının önü ve köprü girişleri de araç trafiğine kapatılırken, ilçelerden mitinge partilileri ve vatandaşları taşıyan 1400 otobüsün bir kısmı parti binası önündeki boş alanlara park etti. Vinçlerle alanın etrafına dev Atatürk ve Erdoğan posteri ile Türk bayrağı, “CHP Yolsuzluk Galerisi” başlığı altında gazete kupürlerinden oluşan pankart, yapılan yatırımlarla ilgili pankart, Dolphin AVM hizasındaki binalarda “Ömrün uzun olsun Uzun Adam”, “Millet Eğilmez Türkiye Yenilmez” ve “Bu gemi yürüyecek, Tayyip geçti dümene, Allah fırsat vermesin, millet dertliyken Gülene” yazılı pankartlar yer aldı.
BAHAR HAVASINDA Bahar havasında gerçekleştirilen mitinge çocuklarıyla katılan vatandaşlar, ellerindeki bayrak ve pankartlarla renkli görüntüler oluşturdu. “Dik dur eğilme, bu millet seninle”, “Recep Tayyip Erdoğan”, “Türkiye seninle gurur duruyor” gibi sloganlar atan vatandaşlar ellerindeki pankartları gerek miting öncesi, gerekse miting sırasında bir an olsun indirmedi. Saat 11.45’te açılan alana vatandaşlar saat 13.00’e kadar gruplar halinde giriş yaptı. 7’den 70’e mitinge katılanlar alana sığmayınca barikatların arkasından mitingi takip etmek durumunda kaldı.
IŞILAK KONSER VERDİ Miting sırasında alanı dolduranlar uyarıldı, ön taraflarda sıkışmalar olduğu belirtildi ve herkesin 3-4 adım geri gitmesi istendi. Bu uyarı işe yaramadı çünkü alan dolu olduğu için insanlar geri gidemedi. Tamamı 100 bin kişilik olan alanın bir kısmı barikatlarla kesildi, bu kısım tuvalet ve mescit olarak kullanıldı. On binlerce vatandaşın katılım sağladığı mitingde, Büyükşehir Belediyesi’nin mehteran bölüğünün çaldığı “Dik dur eğilme” marşı ile büyük coşku yaşandı. Daha sonra Dombra adlı şarkıyı AK Parti’ye uyarlayan ünlü şarkıcı Uğur Işılak saat 13.30 gibi sahne aldı ve alanı dolduranlara keyifli dakikalar yaşattı.
DAVA ADAMINA YAPTIM Vatandaşlar Işılak’ı bayrak sallayarak ve şarkısına eşlik ederek dinledi. Işılak yaptığı kısa konuşmada “Hoş geldiniz, bu yoğun kalabalık bizi çok mutlu etti. Bana dediler ki Uğur sen artık sanatçı kişiliğini kirlettin, ben de dedim ki bilakis, ben bir politikacıya değil, bir başbakana değil, ben bir dava adamına eser yaptım” şeklinde konuştu. Bu ifadeler “Ya Allah Bismillah Allah-u Ekber” sloganlarıyla karşılandı. Işılak, sözlerinin devamında, AKP mitinglerine montaj diyenlere de yüklenerek, “Kendileri bir parti amblemiyle bu kadar adamı bir araya getiremediği için bu kalabalıkların bir dava adamına toplandığını anlayamıyorlar” dedi ve bir şiir ile sözlerini sonlandırdı.
BAYGINLIK GEÇİRDİ Işılak konuşmasının ardından şarkılarını Kocaelililer için seslendirmeye devam etti. Öte yandan alandaki yoğun kalabalıktan bunalanlar oldu. Bebekleriyle alana gelenler sıkışıklıktan dolayı zor anlar yaşarken, çok sayıda yaşlı da baygınlık geçirdi ve sağlık ekiplerince alandan alınarak kurulan sağlık çadırına götürüldü. Kısa bir süre sahnede kalan Uğur Işılak’ın ardından tek tek belediye başkan adaylarının isimleri okundu. Halk adaylar için uzun süre sloganlar atarak kendilerine destek çıktı.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑