Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Babalı Köyü sakinlerinin ‘inek’ isyanı

Babalı Köyü sakinlerinin, bahçelerindeki ekinleri ve çiçekleri yiyen inekler yüzünden başı dertte. Hayvanların sahibi ineklerin başıboş gezmesine göz yumarken, maddi ve manevi zarara uğrayan köy halkı ise isyanda.

24 Eylül 2014 Saat: 16:18
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.737 kez okunmuştur

Babalı Köyü sakinlerinin ‘inek’ isyanı
Babalı Köyü sakinlerinin ‘inek’ isyanı

Babalı Köyü Tuzağzı mevkii sakinleri, bahçelerindeki ekinleri yiyen ineklerden dolayı sıkıntılı günler yaşıyor. Köy sakinlerinin iddialarına göre engel tanımayan inekler, tel örgüyle çevrilmiş olan bahçelerdeki ekinleri bile talan ediyor. Yine iddialara göre ineklerin sahipleri bu duruma göz yumuyor. Yetkililere başvuran köy halkı, olumsuz yanıt aldığı gerekçesiyle isyan ediyor.
NÖBET TUTUYORUZ Babalı Köyü’nün ilk muhtarı aynı zamanda Babalı Köyü’nü Güzelleştirme ve Yaşattırma Derneği Başkan Yardımcısı Adem Türkmen, “Köydeki inekler bahçemize giriyor. Çiçeklerimizi, sebze ve meyvemizi yiyor. Tel örgüyle avlu içerisine almamıza rağmen bu sorundan kurtulamıyoruz. Kendi bahçemizde nöbet tutmak zorunda kalıyoruz” diye konuştu. KÖYDE KAVGA ÇIKIYOR Konuyu yetkililere bildirdiğini fakat olumsuz yanıt aldığını dile getiren Türkmen, “İneklerin sahibine şikayetlerimizi söylediğimizde köyde kavga çıkıyor. Yetkililere şikayet ediyoruz, maddi hasar meydana gelmediği sürece müdahale yapamadıklarını söylüyorlar. Yıllardır tüm sebze ve meyvelerimizi inekler yedi, bundan daha büyük maddi zarar olur mu? Olay anında gelmeleri ve tutanak tutmaları gerekiyormuş. Benim bin bir zahmetle ektiğim, biçtiğim, suladığım sebzelerim telef olduktan sonra uygulayacakları hiçbir cezai işlem maddi ve manevi kaybımı geri getiremez. Yetkililerin bir an önce bu konuya çözüm bulmalarını köy sakinleri adına talep ediyorum” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑