Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Atıksu Arıtma Tesisleri'nde Grisu Sistemi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, atıksu arıtma tesislerinde arıtılan sulardan grisu elde edilerek sanayi ve yeşil alan sulanmas

2 Mayıs 2014 Saat: 17:41
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.917 kez okunmuştur

Atıksu Arıtma Tesisleri'nde Grisu Sistemi
Atıksu Arıtma Tesisleri'nde Grisu Sistemi
GEBZE, KANDIRA VE CEBECİ DE UYGULAMA Bölgede yaşanan kuraklıktan dolayı bir dizi önlem alan İSU Genel Müdürlüğü, atıksu arıtma tesislerinde arıtılan çıkış sularını değerlendirmek için grisu projesi geliştirdi. Tesislerin çıkış sularının ultraviyole ışınları ile ikinci bir arıtmadan geçirilmesini sağlayan UV sistemi, Gebze, Kandıra ve Cebeci atıksu arıtma tesislerinde uygulandı. Arıtılan su, belirtilen arıtma tesislerinin yeşil alanlarında bir süredir kullanılıyor.
PLAJYOLU VE KULLAR DA UV SİSTEMİ Kurum, İzmit Plajyolu ile Başiskele Kullar Atıksu Arıtma Tesislerinin çıkış sularını sanayi tesisleri ile yeşil alanlarda kullanılması için de 2 ayrı proje ile çalışmalara başladı. İnşaatı devam eden sistem 3 ay içinde tamamlanacak. Her bir tesisten ultraviyole ile günlük 10 bin m3 olmak üzere toplam 20 bin m3 arıtılmış su elde edilecek. Çıkan su, proses ve kullanma suyu kullanan sanayi kuruluşlarına verilecek. Ayrıca, başta Sekapark olmak üzere bazı yeşil alanlarının sulaması da elde edilen su ile yapılacak. YER ALTI SUYU KORUNACAK Geçtiğimiz yıl işlettiği 18 adet atıksu arıtma tesisi ile 122,5 milyon m3 atıksu arıtması yaparak doğal ortama veren İSU Genel Müdürlüğü, UV sistemi ile hem arıtılmış suyu değerlendirecek hem de önemli miktarda su tasarrufu sağlayacak. Ayrıca, kuyu suyu kullanan sanayi kuruluşlarına grisu verilmesi ile birlikte yer altı suyu da korunacak. İki ayrı proje ile gerçekleştirilen çalışmalar, 6 milyon TL’ye mal olacak.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑