Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Atatürk Kandıra’da matemle anıldı

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, yurt genelinde olduğu gibi Kandıra’da da matemle anıldı.

12 Kasım 2012 Saat: 21:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.212 kez okunmuştur

Atatürk Kandıra’da matemle anıldı
Atatürk Kandıra’da matemle anıldı

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıl dönümünde ülke genelinde olduğu gibi Kandıra’da da bir dizi törenle anıldı. Kandıra Kaymakamlığında çelenk sunma töreniyle başlayan anma programları, Turan Güneş kültür merkezindeki törenle devam etti. Anma etkinliklerine Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan Kandıra Belediye Başkan Vekili Ersin Cici, Kandıra Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Taner Uysal, Kandıra Cumhuriyet başsavcı vekili Selçuk Horzum, siyasi partilerin ilçe başkanları, kurum idarecileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katılım gösterdi.
ÇELENK SUNDULAR Kaymakamlıktaki törenler protokol üyeleri ve siyasi parti temsilcilerinin Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Saat 09:05’ i gösterdiğinde çalan sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve önce İstiklal Marşı eşliğinde bayrak göndere çekildi, sonra ise yarıya indirildi. Kaymakamlıktaki törenin ardından Kandıra Turan Güneş Kültür Merkezindeki anma programına katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar, ilk olarak Atatürk’ün resimlerinden oluşan sergiyi gezdi.
GÖSTERİLER SUNULDU Tören, Hurşit Güneş Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ayhan Gültekin’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı. Sonrasında Atatürk’ün hayatını anlatan bir sinevizyon gösterisi izlendi. Ardından da Atatürk adlı orotoryo dinlendi. Atatürk’ten anıların sergilendiği törende, Ulu Önder’in sevdiği şarkılar seslendirilerek “ Zaman İçinde Atatürk “ adlı gösteri sunuldu. Programda ayrıca; 10 Kasım nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
ÖDÜL KAZANDILAR Resim yarışmasında Kefken Şehit Oğuz Kır ilkokulu öğrencisi Nazlıcan Ayten birinci Ballar ilkokulu öğrencisi Gökdeniz Yılmaz ikinci,Zafer ilkokulu öğrencisi Yaren Yaşar üçüncü oldu. Şiir yarışmasında ise Tasvire Hurşit Güneş Ortaokulu öğrencisi Beyda Aydınlatan birinci, İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ayşegül Boğa ikinci, Kefken Şehit Oğuz Kır Ortaokulu öğrencisi Bahtiyar Kuş üçüncü olarak ödül aldı. Kompozisyon yarışmasında da Kandıra Lisesi öğrencisi Burcu Nazlıcan Doğru birinci, Kandıra Anadolu Lisesi öğrencisi Nagihan Kaymak ikinci, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Topçu ise üçüncülüğü elde etti


       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑