Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Rakamlar netleşiyor!

Asgari ücret konusunda araştırmalar sıklaştı. Artan enflasyon rakamları ile birlikte artık yüksek sesle dile getirilmeye başlanan ve bu konuda hükümetten gelen açıklamalar asgari ücretli çalışanları heyecanlandırdı.

17 Haziran 2022 Saat: 08:42
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.282 kez okunmuştur

Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Rakamlar netleşiyor!
Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Rakamlar netleşiyor!

Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklamaları gündemde yer alıyor. Asgari ücret temmuz zammının yapılıp yapılmayacağı merak edilirken zammın ne kadar olacağı da araştırılıyor.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Temmuz’da enflasyon farkıyla, ocak ayındaki ücretlerde yeni düzenlemelerle milletimizi daha da rahatlatacağız’ açıklamasını yapmıştı.

BAKAN BİLGİN'DEN AÇIKLAMA
Asgari Ücret zammına ilişkin son açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'nde geldi. Bilgin açıklamasında bütün çalışanların yüzünü güldürecek hiç olmazsa enflasyona karşı ‘Benim devletim benim yanımdadır’ dedirtecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır’’ açıklamasında bulundu.

EKONOMİSTLERİN YORUMU
Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 'in açıklaması ekonomistler tarafından şu şekilde yorumlandı. Brüt 5 bin 4 lira olan asgari ücretten kesilen SGK primi ve İşsizlik Sigortası priminin toplamı olan 750,60 liralık kesintinin yıl sonuna kadar devlet tarafından karşılanıp brüt asgari ücretin net asgari ücrete dönüşerek 5.004 lira olarak uygulanması olarak yorumlandı. Bu da mevcut asgari ücrete 750 liralık ilave bir zammın yapılacağı anlamına geliyor.

ARA ZAM ÇOK YAKINDA
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal "Sayın Bilgin çalışmalarını tamamladıkça Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konuları kamuoyuyla paylaşıyor. Önümüzdeki günlerde temmuz ayında yapılacak düzenlemelerle ilgili Sayın Vedat Bilgin kamuoyunu bilgilendirecektir" dedi.

NUMAN KURTULMUŞ'TAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş "Asgari ücrette ikinci zam üzerinde çalışılıyor. Bunları bakanlık kamuoyuna paylaşacaktır. Sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız neredeyse her hükümet toplantısından sonra kamuya seslenişinde bir şekilde alım gücünü artırmaya dönük ilave tedbiri paylaşıyor. Elimizdeki bütün imkanları vatandaşımızın alım gücünü artırmak için seferber etmekteyiz." ifadelerini kullandı.

"1 TEMMUZ'DA MAAŞ ARTIŞI OLACAK"
AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, "Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz’da memur ve emeklilere maaş artışı olacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak" açıklamasını yaptı.

Diğer yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, "Tüm artışlar, düzenleme yapıldıktan sonra sene başında tüm çalışanlar ve emeklilerimizi ilgilendirecek düzenlemeyi hayata geçiririz diye umut ediyoruz. Çalışma Bakanımız bu konuyla ilgili bir ilerleme olduğu taktirde onun tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır." diye konuşmuştu.

2022 ASGARİ ÜCRETE İLAVE ZAM GELECEK Mİ?
2022 Asgari Ücrete geçtiğimiz yıl Aralık ayı sonunda son yılların en yüksek zammı yapılmış ve asgari ücret 2 bin 825 lira 90 kuruştan 4 bin 253 lira 40 kuruş olarak belirlenmişti.

Konuya dair hükümetten yapılan açıklamalar temmuz ayında asgari ücrete ilave bir zammın yapılacağını gösteriyor. Tüm açıklamalar çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz yönünde olduğu için Asgari Ücrete temmuz ayında ilave bir zam bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM GELECEK?
Asgari ücrete ne kadar zam geleceğiyle ilgili kulislerde pek çok rakam konuşulurken, enflasyon rakamları göz önüne alındığında asgari ücrete yüzde 25'ten az bir zam yapılmayacağı tahmin ediliyor.

ASGARİ ÜCRET KAÇ TL OLACAK?
Asgari ücrete %25 zam gelirse maaşlar 4.253 TL'den 5.316 TL'ye yükselecek!

%30 zam gelirse 5.528 TL olacak.

%35 oranında zam gelirse maaşlar 5.741 TL'ye yükselecek.

%40 oranında zam gelirse maaşlar 5.954 TL'ye yükselecek.

%45 oranında zam gelirse maaşlar 6.166 TL'ye yükselecek.

%50 oranında zam gelirse maaşlar 6.379 TL'ye yükselecek.

ENFLASYON HESABINA GÖRE ZAM YAPILIRSA
Öte yandan Merkez Bankası'nın Haziran ayı enflasyon beklenti anketi verilerine göre; bir hesaplama yapıldığında 6 aylık enflasyon oranının ise yüzde 39,67 olacağı hesaplanıyor. Asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak bir ek zammında bu oran seviyesinde olabileceği de tahmin ediliyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑