Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Altınay: Hedefimiz 18 bin oy

DP Kandıra İlçe Başkanı Ender Altınay oldukça iddialı konuşarak, milli takımın Kandıra’da 18 bin oy almayı hedeflediğini belirtti.

27 Şubat 2014 Saat: 22:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.656 kez okunmuştur

Altınay: Hedefimiz 18 bin oy
Altınay: Hedefimiz 18 bin oy
Demokrat Parti Kandıra İlçe Başkanı Ender Altınay ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. MHP ile ittifak yapan DP’li Altınay, gazetemize yaptığı açıklamada “Seçimleri biz değil Kandıra kazanacak” dedi. Altınay ayrıca Ak Parti’ye sitem ederek belediyeciliğin nasıl olacağını göstereceklerini belirtti. Altınay, köylerde Ak Parti’nin son olaylarından sonra ülkemizde ve ilçemizde Demokrat Parti’ye olan ilginin her geçen gün büyüdüğünü söyledi. İttifak ile Kandıra Belediyesi’ni alacağını belirten Altınay, sorularımızı şöyle yanıtladı: Siyasi geçmişinizi anlatır mısınız? 1983 yılında Doğru Yol Partisi’nde siyasete başladım. 1987 yılında DYP’nin gençlik kolları komisyonu başkanıydım. 1996 yılına kadar burada görev yaptım. Bu süreç içerisinde bir milletvekili çıkardık ve 1994 yılında 20 yıldır CHP’den alınamayan belediyeyi kazandık. 1996 yılında yapılan kongrede görevime ara verdim. 1998 yılında göreve geri dönerek yönetim kuruluna girdim. 2004 yılına kadar teşkilat başkanı olarak görev yaptım. 2004 yılında Olcay Çelik belediye başkan adayı gösterilecek diye ilçe başkanlığını onun yapmasını istediler. 2009 yılında DP’nin ilçe başkanı oldum. Görevimi hala sürdürüyorum. Meclis üyesi adaylarınızı nasıl oluşturdunuz? Milli takımda meclis üyelerini çok adaletli yaptık. Hiç kimse ben neden burada değilim demedi. Meclis üyesi listesini ortaya koyduğumuzda insanlar ve seçmenler tarafından teveccüh gördü. Biz de bu durumdan oldukça memnunuz. Milli takıma Kandıralılar nasıl bakıyor? Karaosmanoğlu, para verip söyletemeyeceğimiz bir söz söyledi halkımıza. ‘Çapulcu’ artık bizim sloganımız oldu. Evet iktidarın gücü tartışılmaz ama bu sefer Kandıra’da güç, para geçmeyecek. Sevgi üzerine kurulu bir seçim olacak. Kandıralı’nın artık uyandığını düşünüyorum. Halkın bu milli takıma gösterdiği teveccühü sandığa yansıtacağına inanıyoruz.
DP’liler ittifak olayına nasıl bakıyor? Biz bu oluşumu Demokrat Parti olarak yapmayı düşünmüştük ama olmadı. Teşkilat büyüklerimiz bize MHP’yi adres gösterdi. Bu yüzden bu oluşumu MHP çatısı altında devam ettirme kararı aldık. Kandıra’da DP olarak yüzde 20 oranında oyumuz var. Tabii bu kesimin yüzde yüzünü memnun etmek mümkün değil. 2009 yerel seçimlerinde köylerde hiç çalışmamamıza rağmen İl Genel Meclisi’nde yüzde 12,1 oranında oy aldık. Bu da bizim köylerde iyi bir tabanımız olduğunu gösteriyor. Şu an da köylerde sıkı bir çalışma içerisindeyiz ve yüzde 50 oy alacağımıza inanıyorum. Hedefimiz 18 bin oy. Diğer partilerin belediye başkan adaylarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bizim burada hiçbir partiyle işimiz yok. Hepsi Kandıralı. Ünal Köken bizim çok eski arkadaşımız fakat onun geliş şekli yanlış. Bizim tepkimiz bundan kaynaklanıyor. Kandıra’da yaşayan birini aday gösterselerdi belki şu anda biz bu oluşumu gerçekleştiremezdik. İsmail Sarıca ise Devlet Planlama Teşkilatı’nda hizmet vermiş bir isim. Kandıra’ya 10 gömlek büyük. Büyükşehir’e aday olması gerekir. Siyasi olarak Kandıra’ya fazla gelir. Ramazan Arslan da sevdiğimiz bir arkadaşımız. Olcay Çelik’in aday olmaması sizi etkiler mi? Olcay Çelik Demokrat Parti ile özdeşleşmiş bir arkadaşımız ama partimizin yarısı demek değil. Aday olmamasına ben ve yönetimim oldukça üzüldük ama yapacak bir şey yok. Şu an olaylar çok sıcak, olay çok yeni, zamanla düzelecektir. Olcay Çelik benim çok eski arkadaşım. Zamanla sakinleşecek ve aramıza dönecektir. Milli takımın bir diğer hedefi de milletvekili çıkarmak. Bu konuda neler düşünüyorsunuz? Kandıralı’nın yüzde 60’ı seçmen. Bunlar çok iyi örgütlenebilirse üç tane bağımsız milletvekili çıkarabilecek bir sayıda. Biz aslında burada bunun savaşını veriyoruz. Kandıralılar’ı arka bahçe olarak görüyorlar. Yıllardan beri Kandıralıları kendi içlerinde kavga ettirirler. Nedeni ise uyuyan devi uyandırmak istemediklerinden. Artık insanlar yeter dedi. Biz bunun için birleştik. 30 Mart’ta sandıktan 18 bin oy çıkartacağız ve Kandıra’nın zaferini kutlayacağız. Böyle bir zaferden sonra 2015 yılında yapılacak olan milletvekili seçimlerinde bütün partilerin Kandıralı’yı yok saymayacağını düşünüyorum. Son olarak neler söylemek istersiniz? Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır. Mili takımla birlikte Kandıralı Kandıra’ya sahip çıkacak. Kandıra bu geri kalmışlığından ve hizmet yoksunluğundan kurtulacak. Şimdiden Kandıra’mıza hayırlı olsun diyorum.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑