Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

AKP'de 12 ilçenin adayları belli oldu

Yaklaşan yerel seçimlerde AKP kendi kaderini ilçelerde de belirledi. 12 ilçenin adaylarını dün açıklayan AKP, bundan sonraki süreçte yerel seçimlere yönelik çalışmalarını...

11 Mayıs 2009 Saat: 22:19
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.158 kez okunmuştur

AKP'de 12 ilçenin adayları belli oldu
AKP'de 12 ilçenin adayları belli oldu

Yaklaşan yerel seçimlerde AKP kendi kaderini ilçelerde de belirledi. 12 ilçenin adaylarını dün açıklayan AKP, bundan sonraki süreçte yerel seçimlere yönelik çalışmalarını hızlandıracak

 

AKP'de 12 ilçenin adayları belli oldu. Herkesin büyük bir heyecanla beklediği adaylık tespiti dün gece saat 01.00'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirlendi. İl Başkanı Zeki Aygün, adayların belli olması ile ilgili bilgi, aday adaylarına ve teşkilatlara bildirildi. Adaylar kendilerine verilen görev ile ilgili duygularını dile getirirken, aday gösterilmeyen aday adayları ise partileri için çalışmaya devam edeceklerinin mesajını verdi. Adaylar Ankara Atatürk Spor Salonun'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile kamuoyuna tanıtıldı.

 

İSİMLER GECE BELİRLENDİ

Sürpriz isimlerin olduğu aday listesinde, mevcut belediye başkanları dışında yeni yüzlerde yerini aldı. Özellikle Derince'nin mevcut belediye başkan Ali Haydar Bulut'un tekrar aday gösterilmemesi Bulut'un ilçe yönetimi ile yaşadığı sorunlara bağlanıyor. Adayların belli olması ile seçim çalışmalarına hız kazandıran AKP, bundan sonraki süreçte adaylarının tanıtımı için çalışmalar yapacak. Konu ile ilgili bilgi veren AKP İl Başkanı Zeki Aygün, adayların belirlenmesi için temayül ve anket çalışmalarının yapıldığını hatırlatarak, “Başbakanımız önüne temayül ve anket sonuçları gittikten sonra önceki gün milletvekillerimizin görüşlerini aldı. Daha sonra benimde görüşlerimi alarak önceki akşam gece geç saatlerde adaylarımızı belirledi. Adaylarımız Kocaeli ve halkına hayırlı olsun. Bundan sonra tüm aday ve aday adayı olan arkadaşlarımızla birlikte bu seçimi almak için çalışacağız” dedi.

 

İŞTE ADAYLAR

AKP'nin Kocaeli'de bulunan 12 ilçe için belirlediği adaylar şöyle: İzmit Nevzat Doğan, Gebze Adnan Köşker, Çayırova Ziyaattin Akbaş, Dilovası Cemil Yaman, Darıca Mevcut Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Kartepe Suadiye Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Başiskele, Yeniköy Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Karamürsel Hasan Fitoz, Derince Aziz Alemdar, Kandıra Cengiz Kan, Körfez mevcut belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Gölcük mevcut belediye başkanı Mehmet Ellibeş.

 

 

 

KARTEPE: ŞÜKRÜ KARABALIK

 

Şükrü Karabalık beklenen isimdi

KARTEPE'DE en güçlü isim olarak değerlendirilen Şükrü Karabalık, yapılan temayül yoklaması ve anketlerden önemli bir sonuç alarak aday gösterildi. 1958 yılında Suadiye'de doğan Karabalık, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ni bitirdikten sonra çeşitli illerde öğretmenlik yaptı. Kocaeli'de 5 yıl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim'de görev yaptıktan sonra 1999 yılında DYP, 2004 yılında ise AKP'den belediye başkanı seçildi. Karabalık evli ve 2 çocuk sahibi.

 

GURURLANDIRDILAR

Adaylığının açıklanması üzerine açıklama yapan Karabalık, adaylığının Kartepe'ye hayırlı olmasını temenni etti. Karabalık, “Bu süreçte halkımızın ve teşkilatımızın bana olan güveni beni gururlandırdı. Bu güvene layık olmak için çok daha fazla çaba harcayacağım. Halkımızı ve teşkilatımı mahcup etmeyeceğim” dedi.

 

DESTEK OLACAĞIZ

Karabalık'ın aday gösterilmesi ile Kartepe Belediye Başkan aday adayı olan Sarımeşe Belediye Başkanı Ergün Berdan, Karabalık'ın kendisi için Sürpriz olduğunu ancak önemli olanın partilerinin ve Büyükşehir Belediye Başkanlarının yeniden kazanması olduğunu söyledi. Derbent Belediye Başkanı Zafer Arat ise, adayın belli olması ile yiğitliğin bundan sonra ortaya çıkacağını belirterek, partilerinin adayı ile çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

 

 

DERİNCE: DR. AZİZ ALEMDAR

 

Başkan Bulut'un alternatifiydi

DERİNCE Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut'un teşkilatı ile yaşadığı sorunlar nedeni ile aday gösterilme ihtimali yüksek olan Alemdar, 1969 yılında Trabzon Of'ta doğdu. 1972 yılında ailesi ile yerleştiği Derince'de ilköğretim ve lise hayatını bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Çeşitli hastanelerde görev yapan Alemdar, amatör spor kulüplerinde başkanlık yaptı. Alemdar, evli ve 3 çocuk babası.

 

ÇALIŞMALARIMIN MEYVESİNİ ALDIM

Uzun yıllar yaptığı çalışmaların meyvesini aldığını ifade eden Alemdar, başbakanlarının kendisini göstermesindeki teveccühe layık olacağını kaydetti. Alemdar, “Adaylığımın kesinleşmesi ile tüm Derince halkı ve taşkilatlarımdan büyük destek bekliyorum. Bundan sonraki süreçte partimizi Derince'de yeniden iktidar etme çalışmaları yapılacak” dedi.

 

AÇIKLAMA YAPMADI

Derincenin mevcut Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, parti yeniden aday gösterilmemesini kendisi açısında üzücü olduğunu belirtti. Yorum yapmaktan kaçınan Bulut, “Gelişmeler halen sıcak, şimdilik yorum yapmak istemiyorum. Önümüzdeki birkaç gün içinde geniş bir açıklama yapıp durum değerlendirmesi yapacağım”

 

 

BAŞİSKELE: HÜSEYİN AYAZ

 

Güçlü adaylar arasından çıktı

BAŞİSKELE'DE 8 güçlü belediye başkan aday adayı içinden çıkan Ayaz, Başiskele halkı için sürpriz oldu. Hikmet Karaaslan ve Mahmut Civelek'in adaylığı beklenirken aday gösterilen Ayaz, 1970 yılında İzmit'e doğdu. Öğrenimini Yeniköy'de tamamlayan Ayaz, halen Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü 3. sınıf öğrencisi. 1986 yılında başladığı siyasette 1999 yılında Belediye Meclis üyesi oldu. 2004 seçimlerinde Yeniköy belediye başkanlığı için AKP'den aday oldu ve seçildi. Ayaz evli ve 2 çocuk sahıbı.

 

DİĞER ADAY ADAYLARI İLE ÇALIŞACAĞIM

Adaylığının belli olması ile ilgili açıklama yapan Ayaz, sevinç, mutluluk ve sorumluk duygusunu bir arada yaşadığını kaydetti. Ayaz, “Başiskele'de 8 aday adayı olarak çok iyi bir süreç geçirdik. Hepsi Başiskele belediye başkanlığını layıkı ile yapacak arkadaşlarımızdı. Ancak halkımız ve teşkilatlarımız görevi bize verdi. Bu göreve layık olacağız. Diğer aday adayı arkadaşlarımızla Başiskele'de partimizin bayrağını dikeceğiz” dedi.

 

HAYIRLI OLSUN

Başiskele'de en güçlü isim olarak nitelendirilen Hikmet Karaaslan arkadaşı Hüseyin Ayaz'ın aday gösterilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, haberi Ayaz'dan aldığını kaydetti. Karaaslan, “Arkadaşımız için hayırlı olsun. Allah utandırmasın. Partimizle birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

 

 

KÖRFEZ: YUNUS PEHLİVAN

 

Pehlivan'ın ismi sürpriz olmadı

İLÇEDEKİ partilileri ile sıkıntılı olduğu için aday gösterilmeyeceği düşünülen Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan ikinci dönemi içinde aday gösterildi. 1960 yılında Ordu Fatsa'da doğan Pehlivan, 1989 yılında ODTÜ İşletme Bölümü'nü bitirdikten sonra TÜPRAŞ'ta Uzman Yardımcısı olarak işe başladı. Daha sonra TÜPRAŞ'ta Uzman, Şef, Koordinatör ve Risk Müdürlüğü'nde görev yapan Pehlivan 2004 seçimlerinde AKP'de aday gösterilerek başkanlığa seçildi. Pehlivan evli ve 2 çocuk sahibi.

 

MUTLUYUM

Tekrar aday gösterilmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Pehlivan, “Adaylığımın kesinleşmesi ile 5 yıllık bir görevin daha yükünü sırtımda hissediyorum. Geçmişteki tecrübelerimle birlikte önümüzdeki süreçte daha iyi çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Hizmetlerimizi bundan sonra el birliği ile yapmaya devam edeceğiz. Halkımıza hayırlı olsun” dedi.

 

 

GEBZE: ADNAN KÖŞKER

 

Kısa sürede Gebze halkıyla bütünleşti

GEBZE'DE aday adaylığı sırasında kendini kısa sürede Gebze halkına tanıtan Köşker, 1962 yılında Ankara’da doğdu. 1985 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'ni bitirdi. Uluslararası ticaret ile uğraşan Köşker, Gebze sanayisinin önemli isimlerinden biri oldu. GESİAD yönetim kurulu, AKP Gebze İlçe yönetim kurulu üyeliği yapan Köşker, 2002 yılında milletvekili aday adayı oldu. Daha sonra Gebze Belediye Başkan aday adayı oldu. Ancak belediye başkanlığına seçilmeyen Köşker, Gebze ve Büyükşehir belediye Meclis üyeliği yaptı. Köşker evli ve 2 çocuk babası.

 

KALDIĞIMIZ YERDENDEVAM EDECEĞİZ

AKP yönetimi mevcut Başkan İbrahim Pehlivan'ı aday göstermeyip yerine işadamı Adnan Köşker'i Gebze Belediye Başkan adayı ilan etti. 5 başkan aday adayı içinde yönetimin kendisini aday göstermesinin sevindirici olduğunu belirten, Köşker, “Büyükşehir Belediyesi Gebze ilçemize çok önemli hizmetler verdi. Mevcut Belediye Başkanımız İbrahim Pehlivan başarılı bir dönem geçirdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Projelerde kaldığımız yerde devam edeceğiz. Gebze'de hedefim bellidir, çağdaş, yaşanılır bir Gebze ve kent yaratma sevdası içindeyim” dedi

 

 

İZMİT: NEVZAT DOĞAN

 

Nevzat Doğan ismi sürpriz oldu

ADAYLIĞI tartışmalara neden olan Dr. Nevzat Doğan, AKP'nin temayül yoklamasından sonra adaylığı kesin olan kişi olarak değerlendirildi. Nevzat Doğan, 1959 yılında Gümüşhane'de dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra çeşitli hastanelerde doktorluk ve başhekimliği yaptı. Doğan, 22. Dönem'de AKP'den Kocaeli Milletvekili seçildi. Doğan evli ve 2 çocuk babası.

 

BANA DÜŞEN GÖREVİ YAPARIM

Nevzat Doğan, "İzmit Belediyesi için aday gösterilmem beni çok mutlu etti. Bundan sonra İzmit ilçesi için çok önemli projelerim var. Büyükşehir Belediye Başkanımızla ve çalışma arkadaşlarımızla elele verrek, yaşanılabilir ve çağdaş bir İzmit için elimizden geleni yapacağız" dedi. Doğan'ın aday gösterilmesi ile ilgili açıklama yapan Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Doğan'ı arayarak kutladığını söyledi. Kocaeli için hayarlı olmasını temenni eden Köktürk, “Bu süreçte bize düşen bir görev olursa seve seve yapmaya hazırım. 5 yıllık görevimizde halkımızın sevgi ve saygısını kazandık. Bunun için mutluyuz. Halkın istediği tüm hizmetler ayağına gitti. Bundan sonrada devam etmesini diliyorum” dedi.

 

 

ÇAYIROVA: ZİYAETTİN AKBAŞ

 

Çayırova ilçesi için yapılacak çok şey var

BELEDİYELERİN birleştirilmesi ile yeni bir ilçe olan Çayırova'da aday adayı olan Akbaş, en güçlü aday adaylarından biriydi. Akbaş, 1961 Bayburt’ta doğdu. 1966 yılında Çayırova’ya yerleşti. Anadolu Üniversitesi İktisat fakültesini bitirdikten sonra, Marmara Üniversitesi İktisadi İlimler Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans eğitimi, Marmara Üniversitesi Çağdaş İşletmecilik ve Yeni Teknolojiler Bölümünde Finansman ve Muhasebe ile ilgili sertifika eğitimi aldı. Akbaş, 1990 yılından bu yana Gebze’de Serbest Muhasebe ve Müşavirlik hizmeti veren bir işyerinin sahibi.

 

GÖREVE HAZIRIM

AKP'nin Çayırova Belediye başkan adayı Ziyaettin Akbaş, parti üst yönetimin tercihinin kendisinden yana göstermesini sürpriz olarak karşıladığını söyledi. Akbaş, “10 aday adayının yarıştığı bir ilçede parti yönetiminin sizi aday göstermesi kadar mutluluk veren başka ne olabilir ki. Bu günden sonra partimin emrindeyim. Çayırova ilçesi'nde hizmete kaldığımız yerde devam edeceğiz. Elele yürüyeceğiz. Parti içinde sıkıntı yaşatmayacağız; kavga etmeyeceğiz. Gelişmekte olan Çayırova İlçesi'nde yapacağımız çok iş var” dedi

 

 

GÖLCÜK: MEHMET ELLİBEŞ

 

Ellibeş Gölcük'te rakipsiz adaydı

GÖLCÜK'ÜN tek adayı olan ve yaptığı hizmetlerden dolayı karşısına kimsenin çıkmadığı Mehmet Ellibeş, 1955 Gölcük'te doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Gölcük'te tamamladıktan sonra Kocaeli Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Teknik Bilimler bölümünden mezun oldu. Mart 1978 tarihinde Gölcük Belediyesi´nde işe başladı. Sırasıyla Tahsilat Şefi, Muhasebe Şefi, Hesap İşleri Müdürü, Yazı İşleri Müdürlüğü görevlerini başarıyla yaptıktan sonra sonra Mart 1989 tarihinde Gölcük Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atandı. 15 yıllık belediye başkan yardımcılığından sonra 2004 yerel seçimlerinde aday oldu ve başkan seçildi.

 

AYNI HIZLA DEVAM EDECEĞİM

Adaylığının kesinleşmesi ile Ankara'daki açıklamaya katılmaya giden Ellibeş, karşısına aday adayının çıkmaması nedeni ile hizmetlerini sürdürdüğünü belirterek, “Ben seçim sürecine girdiğimizden beri halkımızla birlikteyim ve tüm projelerimizi hızla sürdürüyorum. Aday adaylık sürecinin olmaması Gölcük'te hizmetlerin kesintiye uğramaması için önemli oldu. Bundan sonra aynı tempo ve hızla hizmete devam edeceğiz” dedi

 

 

DARICA: ŞÜKRÜ KARABACAK

 

Darıca ilçesi için en güçlü adaydı

DARICA'DA en güçlü aday olan Karabacak, 1963 yılında Bolu'da doğdu. Eğitimini Gebze'de tamamlayan Karabacak, Anadolo Üniversitesi İş İdaresi Bölümü'nü bitirdi. Çeşitli spor kulüplerinde yöneticilik yapan Karabacak, AKP'nin kurucu ilçe teşkilatı arasında yer aldı. 3 kasım genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olan Karabacak, daha sonra yapılan 2004 yerel seçimlerinde Darıca Belediye Başkanlığı'na seçildi.

 

BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Adaylığı ile ilgili açıklamasında mutlu olduğunu dile getiren Karabacak, hizmetlerine olduğu yerden devam edeceğini ifade etti. Kendisi ile birlikte 8 aday adayının olduğunu belirten Karabacak, “Bu arkadaşlarımızla birlikte seçim çalışmalarımızı yapacağız. Geçtiğimiz günlerde tüm aday adayları bir araya gelerek, aramızdan aday gösterilecek arkadaşımız kim olursa olsun onunla birlikte hareket edeceğimizi konuştuk” dedi.

 

 

DİLOVASI: CEMİL YAMAN

 

AKP'yi Dilovası'nda iktadar yapacak

MHP'nin iktidar olduğu Dilovası'nda bu seçimlerde AKP'nin iktidar olacağını söyleyerek çalışan Cemil Yaman, 1970 yılında Ağrı'da doğdu. 1976'dan beri Dilovası'da oturuyor. Fazilet Partisi'nin kapatılmasından sonra Dilovası AKP Kurucu Siyasi İşler Başkanlığı görevini yaptı. 2002 Genel Seçim, 2004 Yerel Seçim ve 2007 Genel Seçimleri'nde Dilovası'nda parti bünyesinde aktif görevler üstlendi. 2002 yılından bu yana Gebze Belediyesi Kültür ve Sanat yöneticisi oylarak görev yapıyor. Açıkögretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde halen eğitim gören Yaman, evli 4 çocuk babası.

 

TERCİH EDİLEN İSİM

Yaman, adaylığının sürpriz olmadığını, mevcut aday adaylar içinde vizyonu ve ilçeye hakim bir noktada bulunduğunu, yönetimin bu nedenle kendisini tercih ettiğini belirtti. Yaman, “10 aday adayımız vardı. İyi bir yarış oldu. Hepside birbirinden değerli isimlerdir. Yönetim beni tercih etmiştir. Benim açımdan sevindirici bir durum. Yıllardır atıl durumda kalan, hizmet alamayan Dilovası ilçesi bundan sonra hizmet görecektir” dedi.

 

 

KARAMÜRSEL: HASAN FİTOZ

 

Karamürsel'e özlenen hizmeti getireceğiz

KARAMÜRSEL'DE aday adaylığını açıkladığından beri en güçlü isim olarak nitelendirilen Fitoz, 1961 Karamürsel doğumlu. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği'ni bitiren Fitoz, 10 yıl öğretmenlik görevi yaptı. 2001 yılında Karamürsel Kültür Müdürlüğü'ne, 2004 yılında İzmit Büyükşehir İSU Genel Müdürlüğü Karamürsel Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Fitoz, evli ve 2 çocuk babası.

 

ÖZLENEN HİZMETİ GETİRECEĞİZ

Adaylığının açıklanmasının ardından Fitoz, adaylığının Karamürsel'e hayırlar getirmesini diledi. Fitoz, “Karamürsel'e hizmet etmek isteyen birinin aday gösterilmesi mutluluk verici. Biz hep inanmıştık ve inancımız doğrulandı. Şimdi önümüzde belediye seçimleri var. İnşallah seçimlerde başarılı olacağız ve Karamürsel'e özlenen hizmeti getireceğiz” dedi

 

 

KANDIRA: CENGİZ KAN

 

Tartışılan işimdi aday gösterildi

KANDIRA'DA AKP'nin tartışmalı isimlerinden biri olan Cengiz Kan, Kandıra Kongresi'nde ilçe başkanı seçildi. Ancak parti içinde yaşanan sıkıntılar nedeni ile Kandıra'da şansı olmadığı söylenen Kan, parti tarafından aday gösterildi. 1964 yılında Kandıra'da dğan Kan, ilköğretimi Kandıra'da okudu. Karamürsel Deniz Astsubay Okulu'nda eğitim görerek deniz astsubayı oldu. Deniz Kuvvetleri'nde 23 yıl görev yapan Kan, 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde AKP'den Kandıra Belediye Meclis Üyesi adayı olarak siyasete atılan Kan, 2006 yılında yapılan kongrede AKP Kandıra İlçe Başkanı seçildi. Evli ve 2 kız çocuk babası.

 

TATLI BİR SEVİNÇ YAŞIYORUZ

Kandıra'da aday adayı gösterilen Cengiz Kan, yaptığı açıklamada kendisi ile ilgili karardan memuniyet duyduğunu kaydetti. Kandıra Belediyesi'ni almamalarına rağmen Büyükşehir Belediyesi üzerinden önemli hizmetler götürdüklerini ifade eden Kan, "Bu hizmetlerin getirilmesinde bizimde katkımız oldu. Aday gösterilmem Kandıra teşkilatımızın ve benim beklediğim bir karardı. Çok mutluyuz. Tatlı bir sevinç ve heyecan yaşıyoruz" dedi.

 



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑