Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

AKP, bir file erzağa oy avcılığı yapıyor

İP Kandıra İlçe Başkanı Erol Balaban, AKP'nin bir torba kömüre, bir file erzağa oy avcılığı yaptığını ileri sürerek, ""Bu iktidar halkın onuruyla oynamakta...

11 Mayıs 2009 Saat: 21:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.492 kez okunmuştur

AKP, bir file erzağa oy avcılığı yapıyor
AKP, bir file erzağa oy avcılığı yapıyor

İP Kandıra İlçe Başkanı Erol Balaban, AKP'nin bir torba kömüre, bir file erzağa oy avcılığı yaptığını ileri sürerek, ""Bu iktidar halkın onuruyla oynamaktadır"" dedi

 

İşçi Partisi Kandıra İlçe Başkanı Erol Balaban, ülkenin içinde bulunduğu durumla ilgili olarak Kandıra temsilcimiz Ünal Cankurt'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. AKP iktidarının ülkeyi günden güne uçuruma sürüklediğine dikkat çeken Balaban, ""Bu iktidar halkımıza dilenci muamelesi yapmaktadır. Bir torba kömüre, bir file erzağa oy avcılığı yapılıyor. Bu halka hem yazıktır, hem de ayıptır"" dedi.

 

Günden güne fakirleşiyoruz

Halkın günden güne fakirleştiğine dikkat çeken Balaban, ""Ülkenin fakirleşmesinde KİT'lerin satılması ve üretim ekonomisinin yabancıların eline geçmesinin etkisi büyüktür. Bugün gübrenin çuvalı 45-50 YTL'ye, 5 kiloluk ayçicek yağı 20 YTL'ye satılıyor. Girdi fiyatları yükseldikçe üretim toplumu olmaktan uzaklaşıyoruz. Tüketim için para bulamayan halkımız topraklarını satıyor. Son dönemde Akçaova-İzmit ve Ağva arasında toprak satışında ciddi bir artış göze çarpıyor.

 

Topraklarımız yabancıya gidiyor

İşin üzücü tarafı bu toprakların kime satıldığı bile belli değil. Alıcıların çoğu vekiller aracılığıyla işlemleri gerçekleştiriyor. Hükümet Vakıflar Yasası'nı da geçirerek yabancı vakıfların istedikleri gibi mal edinmesinin ve hatta şirket kurmasının önünü açtı. Umuyorum sonumuz toprakları İsrail'e satılan Filistin gibi olmaz. İP, öncülüğünde kurulacak bir milli hükümet hem bu Vakıflar Yasası'nı geri çekecektir hem de yabancılara satılan toprakları kamulaştıracaktır"" şeklinde konuştu.

 

Satılmadık bir şey kalmadı

Özelleştirme politikasını da eleştiren Balaban, ""Bu hükümet dönemindeki kadar teslimiyetçilik başka hiç bir dönemde görülmemiştir. Ülkemizde satılmadık hiç birşey kalmadı. Fabrikalarımız, köprülerimiz, akarsularımız özelleştirme adı altında hepsi satıldı. Sıra şimdi topraklarımıza gelmiştir ve satılmaktadır daha sonra sıra neyer gelecek belli değildir. Kendi vatanımızda yabancı mı olacağız? Türk milleti bu zinciri kıra,r titrer ve kendine gelir. Çünkü bizler Kurtuluş Savaşı vermiş neslin evlatlarıyız. M. Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatmak ve tam bağımsız Türkiye için Kürt, Türk, Sünni ayrımı yapmadan kardeşçe yaşamak için tüm halkımızı İP çatısı altında birleşmeye çağırıyorum"" dedi.

 

İP Kandıra İlçe Başkanı Erol Balaban'ile Ünal Cankurt Röportaj:

Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑