Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Akçaova Halkından Sungurlu Barajına tepki

Kandıra’da yapılacak olan Sungurlu Barajı nedeniyle sular altında kalacak olan evlerini terk etmek zorunda bırakılan Kandıra Akçaova halkı bugün yapılan ÇED toplantısında baraj projesini desteklemeyeceklerini söyledi.

10 Mart 2016 Saat: 13:49
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.602 kez okunmuştur

Akçaova Halkından Sungurlu Barajına tepki
Akçaova Halkından Sungurlu Barajına tepki

Kandıra Akçaova’da DSİ tarafından yapılacak Sungurlu Barajı için yapılan bilgilendirme toplantısına Barajlar ve HES Şube müdürü Bülent Üstündağ,  Etüt ve Planlama Şube Müdürü Azize Aydemir, Planlama Baş Mühendisi Zeynep Eynur, Emlak ve Kamulaştırma İstanbul Şube Müdürü Nuriye Onuk, Emlak ve Kamulaştırma Şube Müdürü Dilek Doğu, Havza Yönetimi Şube Çevre Mühendisi Ercüment Göytaş, CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve köylüler katıldı.

 

KÖTÜ SONUÇLAR
Toplantının başında 14. Bölge Müdürü Sedat Özpınar köylülere baraj hakkında teknik bilgiler aktardı. Özpınar, ”Osmangazi ve Sungurlu barajının olduğu bölge Yeşilçay Havzası olarak adlandırılıyor ve bu bölge içme suyu havzası ilan edildi. Havza sınırları içerisinde yapılaşma ve madencilik gibi faaliyetler ya yasaklandı ya da sınırlandırıldı. Sungurlu Barajının yapılmasıyla dere ıslahına gerek kalmayacak. 2010’da Sungurlu’da çok büyük bir taşkın yaşanmıştı. Bu taşkın 50 yılda gelen bir taşkındı. Daha uzun zaman sonucunda oluşacak bir taşkında daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilir, bu baraj ile birlikte bu sonuçlar ortadan kalkacak” şeklinde konuştu.

ZORUNLULUK VAR
Özpınar’ın ardından DSİ Kamulaştırma Daire Başkanı Ali Rıza Ceylan, “Vatandaşlara soracağız anket yapacağız.  Burası çok güzel bir köy buradan taşınmanız gerçekten çok zor ben de olsam ben de tepki gösteririm ancak bu projenin zorunluluğu var, sizin de sormak istediğiniz şeyler varsa karşılıklı olarak konuşalım buyurun sorun“ dedi.

ALLAH BELALARINI VERSİN
DSİ Kamulaştırma Daire Başkanı Ali Rıza Ceylan’a soru sormak için görüş belirten köyde yaşayan Ender Turhan, “Anlatırken ağzınızdan bal damlıyor. Belediyeleri kınıyorum, bizden habersiz bu projeyi yaptıkları için Allah belalarını versin.  Biz bu barajı yaptırmamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sizler bizim için çalışsanız, İstanbullu’nun keyifleri için bu projeyi yapmazsanız.  Biz şehirlerde yaşayamayız,  burada bir inek bir ev bakarız. Elinizi vicdanınıza koyun, Büyükşehir Belediye’si nerede? Neden zamanın da gelip bunları bize anlatmadı onları kınıyorum” açıklamasında bulundu.

SUNUM EKSİK YAPILIYOR
Toplantı sonunda konuşan CHP Milletvekili Hürriyet, “Yatırım planı için bir sürü kurumdan bahsettiniz. Bu vatandaşa şunun için şuraya git ya da bu kapıya git demek haksızlık. Bölgenin yatırım planı hangi şartlarla alınacağı çok önemli. Vatandaşın buradan taşıyıp bir yerleşim planı uygulamaya başladığınızda ve sonrasında ön gördüğünüz bütçe yetmediğinde ne yapacaksınız. 2005’ten beri bu bölgeye çivi çakılmasına izin vermediniz, bu bölge 2016-2017 döneminde yatırım planına alınmasa ne olacak bu halkın hali, yine bir çivi bile çakamayacak, yaptığınız sunum eksik bir şekilde seyrediyor. Bu köylüler burada sizin barajı nasıl yapacağınız bilgilerini almak için bulunmuyor. Evleri yıkıldığında nereye gidecekler, ne iş yapacaklar, onlar bunu öğrenmek istiyor” şeklinde konuştu. 

       

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
kandıalı 10.03.2016 20:25
birakın itirazı koylü neden arsalarını sattı para yı aldınız şimdi itiraz ediyorsunuz yakışmıyor bizlere devlet bize sahip cıkacaktır 60 yıldır sefalet cekiyor babam neden baraj yapılacak ne olacak diye bizim cocuklarımız cekmemesi için bu baraj işi sonuçlanmalı ve kafamız rahat olmalı tabiki topraklarımız değerli ama devletimiz uygun bir şekilde bizi madur etmeden topraklarımızı alacaktır bizde destek olacağız bir kandıralı olarak baraja destek veriyorum
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑