Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

Akar: Türkiye iç savaşa sürüklenebilir

CHP Kandıra İlçe Örgütü’ne tebrik ziyaretinde konuşan Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, ülke gündemine değinerek “Türkiye, hızlı bir şekilde iç savaşa sürüklenebilir” mesajı verdi.

18 Mart 2016 Saat: 17:36
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.724 kez okunmuştur

Akar: Türkiye iç savaşa sürüklenebilir
Akar: Türkiye iç savaşa sürüklenebilir


CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Olağanüstü Genel Kurulu’nu önceki gün gerçekleştiren Kandıra İlçe Örgütü’ne hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. CHP Kandıra İlçe Başkanı Gülay Eyisabuncular Vurmaz ve yönetimi tarafından karşılanan Akar, yeni yönetimi tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.  Eski ilçe başkanı Recep Şenol’un da katıldığı programda önemli mesajlar veren Akar, 2019 seçimlerinde hedefe ulaşmak için birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

HALKIMIZIN YANINDAYIZ

Akar, yaptığı konuşmasında Kandıra’yla ilgili birçok soruna değindi. Partililerin istek ve sıkıntılarını dinleyen Akar, merak edilen soruları da tek tek yanıtladı. Konuşmasında Sungurlu Barajı’na değinen Akar, projenin Kandıra’ya getireceği sıkıntılardan bahsederek “Sungurlu Barajı’nın yanlışlığını ve getireceği sıkıntıları Kandıra halkı farkında olmadan ben mecliste ve yerel basında sık sık dile getirdim. İSKİ, Kocaeli’nin tüm su havzalarına el koydu. 2015’te yatırım yapılacak 5 tane gölet projesi İSKİ’nin izin vermemesi nedeniyle iptal edildi.  Yani Kocaeli İstanbul’un varoşu haline döndürüldü. Biz tüm yanlışları görüyoruz ve takipçisiyiz. Sungurlu Barajı’na karşı bölge halkımızın yanındayız. Onların istekleri doğrultusunda hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KANDIRA, DİLOVASI GİBİ OLUR

Öte yandan Gıda OSB’ye karşı olduğunu bir kez daha vurgulayan Akar, “Gıda OSB’nin yolu açıldığında Kandıra aynı Dilovası gibi olur. Bu tarz yatırımların önü açıldığında ardı arkası kesilmez. Emin olun sanayileşme artar. Gıda OSB’deki iş gücü Kandıra’dan karşılanacak gibi bir algı var. Ben buna kesinlikle inanmıyorum. Gıda OSB Kandıra’ya bir avantaj sağlamayacak. Aksine buraya getirilecek bir OSB’nin ardından Kandıra’da Dilovası gibi göç alanı olmaya başlayacak ve yaşam alanlarınız daralacak. Belki başlangıçta herkesin hoşuna gidecek. 300 liraya sattığı yeri değerlenecek ancak Kandıra’ya da sanayi sokarsanız çocuklarınızın yaşayacak bir alanı kalmayacak. Tabi ki Kandıra halkının çoğunluğu Gıda OSB’yi istiyorsa bizde karşısında durmayız” diye konuştu.

İÇ SAVAŞA GİDEBİLİRİZ

Konuşmasında terör olaylarına da değinen Akar, “Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Çok hızlı bir şekilde iç savaşa da gidebiliriz. Allah’tan ülkemizdeki Kürt nüfus teröre destek vermiyor. Onun için bir avantajımız var. Doğu bölgesinde bir anket yapılsa hiç biri topraklarından ayrılmak istemez. Ama süreç devam ederse kamplaşmalar artacak, duygusal bağ ortadan kalkacak. Türkiye hakikaten sıkıntılı dönemler yaşayacak. Ama sadece CHP’nin teröre karşı durması yetmiyor. İspanya, Fransa, İngiltere örneği var. İspanya’da gar da bomba patlatıldığı zaman sağcısı, solcusu, milliyetçisi ne varsa sokağa birlikte çıktılar ve kol kola girdiler. Biz Türkiye’de bunu yapamıyoruz.

TOPLUM OLARAK AYRIŞTIRILDIK

Aynı olayı Ankara’da yaşadık. Kim öldü? KESK’in üyesi, tabip odasının doktorları, öğretmenler, sendika işçileri öldü. Tüm dünya baş sağlığı dilerken Konya’da milli maç vardı hatırlayın. 1 dakikalık saygı duruşunu çok gördüler. Bu nedenle ayrıştık. Artık ortak duygudan beslenmiyoruz. Aynı tarihi okumuyoruz. Birimiz Atatürk’ü sahiplenirken diğeri 10 Kasım’ı kurtuluş günü olarak görüyor. Bunlara karşı dimdik, kol kola ve beraber olmalıyız. Birbirimize sevgi ve saygıyla yaklaşmalıyız. Birbirimizi ötekileştirmekten, ayrıştırmaktan vazgeçmeliyiz. Geçmişte hatamız da olsa eksiğimiz de olsa tüm arkadaşlarımızla kucaklaşmalıyız ve 2019’a emin adımlarla yürümeliyiz” mesajı verdi.  

 

 

       

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
murat doğru 19.03.2016 09:40
1.gıda osb ye karşıyız diyor neden gıda osb adı üstünde gıda bacasız sanayi gibi birşey temiz doğal artı sınırları belli bu sınırın dışında zaten sanayi imarı yok diceksinki ileride talep olur kandıra istemeddikten sonra hiç bir şey olmaz siz zaten üretime karşısınız parti olarak.çoluk çocuk iş derdine istanbullarda izmitlerde senin umurundamı 2.memleketde iç savaş tehlikesi varmış.kimle kim iç savaş yapıcak onuda söyle bu ülke yıllardır avrupanın maşalığını yapan pkk terörü ile savaşıyor başka savaşacak kimse varmı.bu açıklamalarla kime hizmet ediyorsunuz taraf olun taraf ama milletden taraf
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑