Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Aile hekimleri 5 gün grevde

Çalışma koşullarının iyileştirilmesini isteyen aile hekimleri, 17-18 Şubat’ta greve çıkacak. Talepleri kabul olmazsa 14-16 Mart tarihleri arasında da iş bırakacaklar.

1 Şubat 2022 Saat: 23:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.004 kez okunmuştur

Aile hekimleri 5 gün grevde
Aile hekimleri 5 gün grevde

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, Türkiye genelinde aile hekimlerine yönelik hak kayıpları, özlük haklarının verilmemesi ve birinci basamak sağlık hizmetinin vatandaşa daha kaliteli şekilde sunulması için eylem süreci başlattı. MHRS üzerinden randevu süresini 20 dakikaya çıkaran, kronik hasta takiplerini HYP sistemine girmeme eylemleri yapmaya başlayan hekimler, talepleri yerine gelmezse 17-18 Şubat’ta 2 gün iş bırakacak. Hekimler, bu eylemden de sonuç çıkmazsa 14-15 ve 16 Mart’ta 3 gün daha grev yapacak.

TALEPLERİ AÇIKLADI
Kocaeli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Funda Atmaca, taleplerini ve yaptıkları eylemleri tek tek anlattı. Funda Atmaca, sağlıkta etkin bir şiddet yasası çıkartılmasını, 30 Haziran’da çıkartılan Aile Hekimliği Sözleşmesi ve Yönetmeliği’nin geri çekilmesini, aile sağlığı merkezi çalışanlarına makul bir ücret ve emeklilik düzenlemesi ve ASM giderlerinin ödenmesi ile ilgili düzenleme talep ettiklerini belirtti. Taleplerinin yerine gelmesi için eylemlere başladıklarını belirten Atmaca, şunları söyledi:

İKİ KEZ GREV YAPILACAK
“Biz greve çıkmadan önce yaptığımız uyarı eylemleri ile taleplerimizin yerine gelmesini istiyoruz. Şu anda bir hastayı en iyi şekilde muayene edip tedavisini belirlemek için 20 dakikada bir MHRS üzerinden randevu veriyoruz. Aynı zamanda biz kronik hasta takiplerini zaten aile hekimliği sistemi üzerinden yaparken, bakanlığın yeni getirdiği HYP sistemine kayıt yapmıyoruz. Sadece e-raporlarını veriyoruz. Diğer raporları karşılamıyoruz. Biz bu uyarı eylemleri ile 17 Şubat’a kadar bekleyeceğiz. Eğer taleplerimiz kabul olmazsa 17-18 Şubat’ta ilk grevimizi, ardından 14, 15 ve 16 Mart’a ikinci grevimizi yapacağız.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑