Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Ahde Vefa Gecesi’nde gergin anlar yaşandı

KAN

31 Ekim 2013 Saat: 18:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.449 kez okunmuştur

Ahde Vefa Gecesi’nde gergin anlar yaşandı
Ahde Vefa Gecesi’nde gergin anlar yaşandı
Kandıra ve Çevre Köyleri Derneği (KANÇEVDER) tarafından tertip edilen Ahde Vefa Gecesi önceki akşam Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Gecenin ev sahipliğini dernek başkanı Hüseyin Öz ve yönetim kurulu üyeleri üstlendi. Törene Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İzmit Belediye Başkan Aday adayı Halil Vehbi Yenice ve KOTO Başkanı Murat Özdağ katıldı.
SALON DOLMADI Geceye ilgiyi daha çok siyasilerin gösterdiği gözlemlendi. Gecede Kandıra Belediyesi eski Başkanları Kenan Evin, İsmail Genç, Ercüment Şahin, Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı Yüksek Horoz, DP Kandıra İlçe Başkanı Ender Altunay, MHP Kandıra İlçe Başkanı Türkan Özcan, BBP İl Başkanı Serhat Duyar, CHP İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Uzun, CHP İzmit Belediye Başkan aday adaylarından Prof. Dr. Cüneyt Özkürkçigil, eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, eski Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, ÇYDD Kandıra Şube Başkanı Sevim Deren, Ak Parti Kandıra Belediye Başkan aday adayları Emel Ceylan Balcıoğlu, Ünal Köken, İsmail Birdane, Erdoğan Günay ve İsmail Buruş da katıldı. Siyasilerin çokluğuna rağmen gecede yine de salon dolmadı.
İZİN VEREMEYİZ Programın ilerleyen saatlerinde ödüle layık görülenler konuşma gerçekleştirince, geceye vefa değil sözler damgasını vurdu. Programın açılış konuşmasını yapan Öz, “Bu gece hemşerilerimiz ile bir arada olmak istedik. Biz dernek olarak demokrasinin doğuşu azınlıkların çoğunluklara hakim oluşuna karşı meydana çıkmıştır. Biz bu meydanın boş kalmasına ve demokrasinin hançerlenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Biz bunu kimliğine, kafasına, rengine değil bölgenin tüm renklerine bakarak yapacağız. Bölen değil kucaklayan bir yapının oluşması için nerede olursak olalım mücadele edeceğiz" dedi.
KAN DİKKAT ÇEKTİ Kandıra'nın ilimizin parlayan yıldızı olduğunu ifade eden Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, "İzmit sınırlarında yaşayan Kandıralılar, diğer ilçelerdeki Kandıralılar da aslında Kandıra'yı temsil ediyorlar. Ancak tabii ki merkez Kandıra. Kandıra, Kocaeli'nin parlayan yıldızıdır. Kandıra, Kocaelili vatandaşın hala yaz döneminde nefes almak için aradığı bir mekan olmayı sürdürüyor. Ancak Burada salonu böyle az olmasını manidar buluyorum. Kocaeli’de 150 bin Kandıralı yaşıyor” diyerek salondaki azlığa dikkat çekti.
TEK ÇATI ALTINDA Salonun azlığından yakınan bir diğer isim ise İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan oldu. Doğan, “Bende de Kandıralılık var. Ancak KANÇEVDER gecesinde böyle bir görüntü çok güzel değil. Burasının dolu dolu olmasını bekliyordum. Kandıralılar Derneği ile birleşin ve bir Kandıra Vakfı kurun, biz de size her zaman destek verelim. Böyle iki grup halinde dernekçilik olmasın” dedi.
SİYASET SANTRALDE BİTER Kandıra sahillerinin Türkiye’nin parlayan yıldızı olacağından bahseden Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özak, “Genelde değerlerimizi anlamakta gecikiyoruz. Bir şeyler kaybedildikten sonra kıymeti anlaşılıyor” ifadelerini kullandı. Özak, her ne kadar konuyu değiştirmeye çalışsa da konu değişmedi. Tören sırasında İzmit Belediye Başkan aday adayı Halil Vehbi Yenice ödül takdimi sırasında mevcut belediye başkanı Cengiz Kan’ın konuşmalarına yönelik, “Salon dolmadı. Geç kalmış insanlar var galiba salon dolmamış. Aday adayları sahada olmasından herhalde. Siyasi toplantılar yoğunlukta olunca hemşeriler katılmamış. Aslında Kandıra çok önemli bir yer teşkil eder. Siyaset Kandıra da başlar, antralde biter" diye konuştu.
SOĞUK RÜZGARLAR Programın ilerleyen saatlerinde ödüle layık görülenler konuşma gerçekleştirince, geceye vefa değil sözler damgasını vurdu. Ödül verecekler arasında yer alan BBP İl Başkanı Serhat Duyar, “Ak Parti diğer 12 ilçeye hizmet vermediği gibi Kandıra’ya da hizmet vermedi" dedi. Kendi plaketini almak için sahneye gelen Başkan Kan, eleştirilere cevap vermeyi ihmal etmedi. Kan, "Başkan Yenice beni yanlış anlamış. Ben salon boş demedim. Siyaset, evet Kandıra’da başlar ama santralde bitmez, Ankara’da biter" demesi salonda soğuk rüzgarların esmesine neden oldu. Eleştirilere cevap vermeyi sürdüren Kan, "BBP İl Başkanı Serhat Duyar’ı Kandıra’ya davet ediyorum. Kendisinin herhalde dili sürçtü. Kendisi Kandıra’ya gelsin hizmeti görsün. Bu hizmet küçümsenecek bir hizmet değil: Duyar, Kandıra’yı sanırım hiç gezmemiş" dedi. Yenice ile Kan salonda bir araya geldiğinde Yenice, Kan için kendisine yönelik bir kırıcı söz söylemediğini ifade etti. Ama Başkan Kan salonu terk etti.
BURADA GÖRMEDİK Ödül alan bir diğer isim de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şube Başkanı Sevim Deren oldu. Deren, “Herkesin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Ahde vefa Cumhuriyeti anmaktır ancak onu da burada göremiyorum" şeklinde konuştu. Yağız, “Kandıra, Kocaeli için önemli bir ilçedir. Kandıra için yapılan her şey bizim için son derece önemlidir” dedi. Özetle gecede vefa akılda kalmadı ama sözler akıllarda yer etti.
Kristal Onur Ödülü ve Şükran Belgesi Alanlar: Osman Gazi’nin silah arkadaşı merhum Akçakoca, eski Başbakan merhum Nihat Erim, eski Dışişleri Bakanı merhum Turan Güneş, eski milletvekillerinden merhum Hayrettin Uzun, Kandıra Muhtarlar Derneği Kurucu Başkanı merhum Muammer Özmenek, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sağlık eski Bakanı Kazım Dinç, KOÜ Rektörü Sezer Komsuoğlu, eski milletvekili Kemal Köse, eski milletvekili Erol Köse, General Ümit Yılmaz, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel Ceylan Balcıoğlu, Kandıra eski Belediye Başkanı Mustafa Öğren, Turan Sarı, İsmail Genç, Ercüment Şahin, Kenan Evin, Türk Sanat Müziği sanatçısı Amir Ateş, Eczacı Sevim Deren, klarnet ustası Türkan Kandıralı, Kandıra Musiki Derneği, Eski Sivas Valisi Şükrü Er, Devlet Planlama Teşkilatı eski Genel Müdürü İhsan Sarıca, eski Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑