Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Açlık sınırı asgari ücreti geçti!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), 2023 Temmuz’a ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı. Buna göre dört kişilik alilenin yeterli beslenebilmesi için aylık gıda harcaması 11 bin 658,10 TL'ye çıktı.

1 Ağustos 2023 Saat: 06:57
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 574 kez okunmuştur

Açlık sınırı asgari ücreti geçti!
Açlık sınırı asgari ücreti geçti!

Temmuz ayında yapılan ara zamla 11 bin 402 TL'ye çıkan asgari ücret, daha işçinin eline geçmeden açlık sınırının altında ezildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçiyi temsil eden ve onay verilen ara zam oranıyla birlikte Türk-İş, temmuz ayında açlık sınırının 11 bin 658 TL'ye yükseldiğini duyurdu.

11 BİN 658 LİRA 10 KURUŞ
Buna göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) temmuz ayında 11 bin 658,10 TL'ye çıktı.

Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 37 bin 974,10 TL'ye yükseldi. Bekâr bir çalışanın "yaşama maliyeti" aylık 15 bin 123,60 TL'ye ulaştı.

ARA ZAM ÇALIŞANIN ELİNE GEÇMEDEN ERİDİ
Böylece, temmuz ayında yapılan ara zamla 11 bin 402 TL’ye çıkan asgari ücret, daha işçinin eline geçmeden açlık sınırının altında kalmış oldu. Geçen yıl yılın ikinci ayında açlık sınırının altında kalan asgari ücret, bu yıl daha işçinin eline geçmeden açlık sınırının altında kalmıştı. Türk-İş, Ocak 2023’te açlık sınırının 8 bin 864 TL’ye yükselerek asgari ücretin üzerine çıktığını açıklamıştı.

MUTFAK ENFLASYONU YILLIK YÜZDE 107,54 ARTTI
Türk-İş verilerine göre, dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre yüzde 12,38 oranında gerçekleşti. 7 aylık değişim oranı ise yüzde 43,38 olarak tespit edildi. Son on iki ay itibariyle değişim oranı yüzde 70,44 oldu. On iki aylık ortalamalara göre değişim oranı ise yüzde 107,54 olarak hesaplandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑