Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

70 yıllık cami şahıs arazisiyle takas mı edilecek?

Kandıra Sarıcaali Köyü Muharremler Mahalle sakinlerinden Yücel Okyar, mahallelerinde bulunan 60-70 yıllık cami ve arsasının bir vatandaşın arsasıyla takas edileceğini iddia etti.

8 Mart 2016 Saat: 23:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.393 kez okunmuştur

70 yıllık cami şahıs arazisiyle takas mı edilecek?
70 yıllık cami şahıs arazisiyle takas mı edilecek?

Kandıra Sarıcaali Köyü Muharremler Mahalle sakinlerinden Yücel Okyar, mahallelerinde bulunan tapusu Milli Emlak’a ait 60-70 yıllık cami ve arsasının bir vatandaşa ait arsayla takas edileceğini iddia etti. Takas edilecek arsanın mevcut cami yerinden daha az metrekareye sahip olduğunu söyleyen Okyar, yaptıkları tüm itirazlara rağmen İlçe Müftülüğü’nün takası kabul ettiğini belirtti. Caminin yıkılıp başka bir yere yapılmasına mahalle sakinlerinin kesinlikle karşı çıktığını kaydeden Okyar, mevcut caminin kendi yerine yeniden yapılması veya tadilat edilmesini yetkililerden talep etti.

BU KADAR DA OLMAZ DEDİRTEN OLAY!

Köydeki 70 yıllık camilerinin yıkılıp başka bir yere yapılacağını duyan mahalle sakinlerin duruma tepkili olduğunu belirten Okyar, “Cami yapılması planlanan yerin Ada Parsel numaraları 120 Ada, 67 ve 459 parseldir. Bu parsellerin metrekareleri toplamda 393 metrekaredir. Mevcut camimizin yeri ise 456,27 metrekaredir. Değerlerimiz gereği eğer cami yapılacaksa mevcut yerine yapılmalı veya mevcut cami tamir ve tadilattan geçirilmelidir. Konumu itibariyle mevcut camimizin yeri köyün camiye en uygun yeridir. Köy sakinleri olarak tüm vatandaşların rızası alınarak yapılması gereken bu işlem mahalle sakinlerimiz tarafından kesinlikle kabul edilmemektedir. Ancak resmi itirazlarımıza rağmen İlçe Müftülüğü bize olumlu karar vermeyip takas sistemine onay vermiştir. Bizler camimizin yenilenmesi halinde mevcut bulunan yerine yapılmasını istiyoruz. Camii yerinin tüzel kişi veya kişilerin zilliyetine geçmesine de razı değiliz ve konunun sonuna kadar takipçisi olacağız” diye konuştu.

 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑