Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

6’lı Masa'da garanti vekil pazarlığı başladı!

Kılıçdaroğlu isminde uzlaşan 6’lı Masa’da şimdi “garanti vekil” pazarlığı başladı. CHP’den 10’ar vekil istiyorlar! Ancak CHP, 5’er vekilden fazla vermek istemiyor. İYİ Parti ise ortak aday CHP’li olduğu için bu yükü paylaşmak istemiyor.

10 Mart 2023 Saat: 18:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 672 kez okunmuştur

6’lı Masada garanti vekil pazarlığı başladı!
6’lı Masa'da garanti vekil pazarlığı başladı!

Cumhurbaşkanı adayını açıklayan 6’lı Masa’da, şimdi büyük ve küçük ortaklar arasında milletvekili pazarlığı kızıştı. CHP’li kaynaklar, DEVA, Demokrat Parti (DP), Saadet Partisi (SP) ve Gelecek’in kendileri ile İYİ Parti’den 10’ar vekil istediğini, 4 partinin toplamda 40 kontenjan talep ettiğini söyledi. “40 kontenjan yükünü” İYİ Parti ile paylaşmak isteyen CHP, küçük ortakların 10’ar milletvekili isteğini fazla buldu. CHP, 4 küçük ortağa en fazla 5’er milletvekili vermek istiyor. Küçük ortaklar, 10’ar vekillerinin Meclis’e girebilecek yerlerden listelere yerleştirilmesini de şart koşuyor.

CHP DE ŞART KOŞTU
CHP’li yetkililer, 4 ortağa verilecek olası kontenjanlar için parti içi dengelerin dikkate alınacağını belirtiyor. Ancak CHP de, 4 ortakla garanti kontenjanda anlaşılması durumunda bir şart ortaya koyuyor. CHP’liler, “Garanti kontenjan istiyorsanız partilerinizin tabanından cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na garanti oy gelmesi gerekiyor” diyor.

ADAY SENİNSE VEKİLİ DE SEN VER
Vekil pazarlıklarında CHP, teşkilatının olası tepkisini de göz önünde tutuyor. CHP içinde, vekil listelerinde oluşabilecek herhangi bir krizin seçim sürecinde teşkilatları olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor. Bu nedenle sürecin ince eleyip sık dokunması gerektiği vurgulanıyor. Vekil pazarlığında küçük ortaklar ile CHP arasında bu gelişmeler yaşanırken CHP’nin kontenjan yükünü paylaşmak istediği İYİ Parti ise topu CHP’ye atıyor. İYİ Parti’de “6’lı Masa’nın adayı CHP’den çıktı. Bu nedenle listelerde de elini taşın altına koy. Sorumluluk sende” değerlendirmeleri yapılıyor. İYİ Parti’nin bu tutumunun gerisinde ise seçim sonrası Meclis’te güçlü bir şekilde temsil edilmek, bunun için de fire vermeme hesabı yattığı belirtiliyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑