Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

50 yıl su sıkıntısı yaşamayacağız

Kandıra Namazgah Barajı’nı yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu barajın bitirilmesiyle birlikte Kocaeli’nde 50 yıl su sıkıntısı yaşanmayacağını söyledi

7 Mayıs 2012 Saat: 00:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.268 kez okunmuştur

50 yıl su sıkıntısı yaşamayacağız
50 yıl su sıkıntısı yaşamayacağız
AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, yapımına yaklaşık 6 ay önce başlayan Kandıra Namazgah Barajı hakkında İSU Genel Müdürü İlhan Bayram’dan bilgi aldı. Kamulaştırılacak alanın 2 milyon 756 metrekare olduğunu belirten Bayram, alanın 2 milyon metrekaresinin özel mülkiyet olduğunu ve şu ana kadar 6 milyon liralık kamulaştırma yaptıklarını ifade etti. Kamulaştırmaya devam edeceklerini ve bunun için de yaklaşık 30 milyon lirayı bulacağını söyleyen Bayram, Namazgah Barajı’nı 2013’ün 9’uncu ayında bitirmeyi planladıklarını dile getirerek, barajın 60 milyon liraya mal olduğunu ifade etti. Karaosmanoğlu ise Kandıra ile birlikte 3’üncü havzasına sahip olacak Kocaeli’nde 50 yıl su sıkıntısı yaşanmayacağını söyledi.
BARAJ HAKKINDA TEKNİK BİLGİ Baraj hakkında teknik bilgileri de veren Bayram, barajın temelden yüksekliğinin 34,5 metre, üst uzunluğunun ise 503 metre olduğunu ifade etti. Alanda 450 bin metreküp kazı, 845 bin metreküp dolgu yapılacağını söyleyen Bayram, gövde kazılarının ise başladığını ifade ederek, “Baraj ihtiyaç olması halinde Derince’den Sakarya-Kaynarca’ya su verecek durumda olacak” dedi. Gelecek yaza su basma işlemlerini gerçekleştireceklerini, köylerdeki altyapı çalışmalarına da bu sene içerisinde başlayacaklarını kaydeden Bayram, dere ıslahlarının ise büyük kısmını tamamladıklarını belirtti.
YUVACIK’IN YARISI KADAR ISU’nun 2004’ten 2012’ye kadar Kandıra için 111 milyon lira harcadıklarını belirten Bayram, barajın içme suyu amaçlı yapıldığını ancak istenmesi halinde tarımsal sulama da yapılabileceğini söyledi. Bayram, Namazgah Barajı üzerinde enerji üretecek santral yapmayı da planladıklarını dile getirdi. Namazgah Barajı’nın yıllık hacminin Yuvacık Barajı’nın yarısı kadar olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Maliyeti ise Yuvacık’ın 50’de biri kadar” dedi.
KARAMÜRSEL’E DE BARAJ Körfez, Sapanca Havzalarının 2025 yılına kadar Kocaeli’nin su ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip olduğunu Kandıra Havzası’nın yapılmasının ardından ise 50 yıl boyunca su sıkıntısı yaşanmayacağını belirten Karaosmanoğlu, ihtiyaç olması halinde Karamürsel’de de baraj yapacaklarını söyledi. Karamürsel’de yapılması düşünülen barajın projesini Devlet Su İşleri ile birlikte hazırladıklarını belirten Karaosmanoğlu, “Şu anki kaynaklar el ele baş başa gidiyor. 10-15 gün sonra kaynaklarımız azalacak, ihtiyaç artacak” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑